background img
banner
banner

Επιστροφή στη δράση για την Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ. και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021

Η Αθλητική ΜΟΤ.Ο.Ε για το 2021, προκήρυξε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο MOTOCROSS (ΜΧ) αποτελούμενο από 7 αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 24 Απριλίου έως τις 10 Οκτωβρίου. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού COVID -19, ενδέχεται να μην επιτραπεί από την Γ.Γ.Α. η διεξαγωγή του πρώτου αγώνα του ΠΠΜΧ 2021. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα κι ανάλογα με το αν υπάρξει απαγόρευση ο αγώνας θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία, μετά το τέλος του παραπάνω ανακοινωμένου προγράμματος και με τις ίδιες κατηγορίες (εκτός της ΜΧ50). Δηλαδή, αν δεν γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων, το πρόγραμμα (κι αναλόγως των απαγορεύσεων) θα τροποποιηθεί αναλόγως.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

24-25 Απριλίου στη Σκύδρα, 15-16 Μαϊου στη Σπερχειάδα, 5-6 Ιουνίου στο Μεγάλο Βαθυχώρι (Βίλια Μάνδρας Αττικής), 3-4 Ιουλίου στην Προσοτσάνη Δράμας, 4-5 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία, 18-19 Σεπτεμβρίου στο Μεγάλο Βαθυχώρι (Βίλια Μάνδρας Αττικής) και 9-10 Οκτωβρίου στα Γιαννιτσά.

Σωτήρης Βαγενάς: «Μας έλλειψε η δράση, ξεκινάμε δυνατά»

Όπως κάθε χρόνο δυναμικό παρόν στους αγώνες θα δώσει η Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ. με τη συμμετοχή αρκετών αθλητών στις περισσότερες κατηγορίες.
«Ξεκινάμε από τη Σκύδρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο MOTOCROSS προετοιμασμένοι για καλούς αγώνες, με έντονο συναγωνισμό. Λόγω της πανδημίας μας έλλειψε η δράση, όσο αφορά στους επίσημους αγώνες και θα έχουμε πολλές συμμετοχές, κυρίως στις μικρές κατηγορίες. Και δεν μας έλειψαν όχι μόνο οι αγώνες, αλλά και οι επιτυχημένες εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιεί η Λέσχη μας κάθε χρόνο. Όπως για παράδειγμα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2020 λίγο πριν ο covid μας «χτυπήσει την πόρτα. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η συμμετοχή λεσχών από όλη την Ελλάδα βοήθησαν να πραγματοποιηθεί μία πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση στην καρδιά του Αιγίου, στα Ψηλαλώνια, παρουσία του δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και στελεχών της δημοτικής αρχής. Να είμαστε καλά και ελπίσουμε να μπορέσουμε να ξαναζήσουμε ανάλογες στιγμές με φίλους από όλη την Ελλάδα» τονίζει, μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος της Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ. Σωτήρης Βαγενάς και προσθέτει:

10 χρόνια το Σχολείο MOTOCROSS

«Παράλληλα, συνεχίζεται με επιτυχία το Σχολείο MOTOCROSS που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία 10 χρόνια. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στην πίστα motocross “Δωροθέα Αναστασοπούλου”. Το σχολείο απευθύνεται στους αναβάτες των κατηγοριών MX85, ΜΧ2 και MX1 και πραγματοποιείται από πολύπειρους και καταξιωμένους αναβάτες του ελληνικού motocross. Στόχος του είναι να μεταδώσει τις βασικές αρχές και δεξιότητες που πρέπει να έχει ο αναβάτης, ο οποίος κάνει τα πρώτα του βήματα στο motocross. Επίσης παρουσιάζεται η συντήρηση που πρέπει να κάνει ο αναβάτης στην μοτοσυκλέτα του και η προετοιμασία του αναβάτη μέσω της γυμναστικής. Θα ήθελα να προσθέσω, ότι Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια Αναστασόπουλου και στην εταιρία “Κρίνος” για την μέχρι τώρα υποστήριξη στη Λέσχη μας, συγχαίρουμε την εταιρεία για τις διακρίσεις της και ευελπιστούμε να συνεχίσει να στηρίζει και το δικό μας έργο, παρά τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε».

Να προσθέσουμε, ότι το σχολείο περιλαμβάνει περισσότερη πρακτική και λιγότερη θεωρία εστιάζοντας σε συγκεκριμένες ασκήσεις μέσω των οποίων παρουσιάζεται στους μαθητές η τεχνική την οποία πρέπει να αναπτύξουν ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά ένα αμιγώς motocross έδαφος. Λούκια στις ευθείες και στις στροφές, σαμάρια στις εισόδους και στις εξόδους των στροφών, λούκια και σαμάρια σε ανηφόρες και κατηφόρες αλλά και μεγάλα τεχνικά σαμάρια αποτελούν εμπόδια τα οποία ανακόπτουν την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας και συμβάλουν στην κόπωση του αναβάτη.

Για τις ανάγκες του σχολείου, η Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ. έχει εξασφαλίσει ένα δύσκολο έδαφος με ποικιλία των ανωτέρω εμποδίων καθώς η διαδρομή της πίστας, επί τούτου, δεν έχει λάβει καμία φροντίδα παρόλο που έχουν μεσολαβήσει δεκάδες προπονήσεις από το τελευταίο στρώσιμο. Τέτοιου είδους έδαφος αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μέσο για την βελτίωση της τεχνικής αλλά και της φυσικής κατάστασης του αναβάτη. Η επιλογή γραμμών, η στάση του σώματος και ο σωστός χειρισμός του γκαζιού αποτελούν κλειδιά για την αρμονική πορεία της μοτοσυκλέτας.

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο ΜΧ οι κατηγορίες μοτοσυκλετών / αγωνιζομένων είναι οι παρακάτω:

Πρωτάθλημα κατηγορίας ΜΧ1
Πρωτάθλημα κατηγορίας ΜΧ300
Πρωτάθλημα κατηγορίας ΜΧ2
Πρωτάθλημα κατηγορίας ΜΧ125
Πρωτάθλημα κατηγορίας ΜΧ65
Πρωτάθλημα κατηγορίας ΜΧ85
Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ50 .
Πρωτάθλημα κατηγορίας ΜΧ WOMEN
Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ OPEN
Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ SENIOR
•Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι οι κάτοχοι ισχύοντος αθλητικού δελτίου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε, για το έτος 2021 οι οποίοι και μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε μια κατηγορία (εκτός των ΜΧ2-ΜΧ125, ΜΧ1 – ΜΧ300 και των OPEN-SENIOR). Μπορούν ακόμα να συμμετάσχουν αθλητές – κάτοχοι αθλητικών δελτίων (license) χωρών-μελών των FIM -FIME, εφ’ όσον έχουν άδεια εκκίνησης (starting permission) από τον εποπτικό τους φορέα και οι οποίοι, σύμφωνα με τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο της Ελλάδος, δεν βαθμολογούνται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr