background img
banner
banner

«Τρέχουν» τον προϋπολογισμό στον δήμο

ΚΑΤΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Βοηθητικό ως προς τη σύνταξη του πιο ρεαλιστικού σχεδίου προϋπολογισμού ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους για το οικονομικό επιτελείο του δήμου. Με «μπούσουλα» τον πλασματικό προϋπολογισμό πάνω στον οποίο υποχρεωτικά κινήθηκε ο δήμος όλο αυτό το διάστημα, για πρώτη φορά οι παρατηρήσεις Παρατηρητηρίου ήταν ελάχιστες, οι τροποποιήσεις θα γίνουν άμεσα και την Παρασκευή ο προϋπολογισμός 2021 του δήμου Αιγιαλείας αναμένεται να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή.

Ήδη έχει σταλεί η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή διά τηλεδιάσκεψης στις 12:00 το μεσημέρι για συζήτηση και λήψη απόφασης ως προς τη διαμόρφωση σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2021 και τις προσαρμογές σύμφωνα με την γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας Ο.Τ.Α. Στην ίδια συνεδρίαση, που είναι τακτική, θα γίνει έγκριση οικονομικού απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας οικονομικού έτους 2020 και έγκριση διαγραφής τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) Δημοτικής Ενότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας.

Από Δημοτικό Συμβούλιο τη μεθεπόμενη Τετάρτη

Μιλώντας στο protionline.gr , ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ανέφερε: ΄΄Το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας μας επέστρεψε το προσχέδιο μόλις με δύο – τρεις παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με τα έσοδα και τις πληρωμές του πρώτου τριμήνου, πάνω στις οποίες δίνουμε επεξηγήσεις. Από εκεί και πέρα θα ληφθούν υπόψη και το Σχέδιο κατατίθεται για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή την Παρασκευή. Στη συνέχεια, καλείται να το εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει τη μεθεπόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου΄΄.

Ο πλασματικός προϋπολογισμός βοήθησε…

Σε ό,τι αφορά τις παρατηρήσεις, ο κ. Καλαμίδας τόνισε πως ΄΄πέρυσι καταθέσαμε ένα καλό προσχέδιο που χρειάστηκε λίγες παρεμβάσεις ενώ φέτος ήταν ακόμη πιο ρεαλιστικό.
Σε αυτό μας βοήθησε ο πλασματικός προϋπολογισμός του πρώτου τριμήνου πάνω στον οποίο «πατήσαμε» και προϋπολογίσαμε και για τα υπόλοιπα τρία τρίμηνα του έτους, γεγονός που μας δίνει «προβάδισμα» ώστε ο προϋπολογισμός να μην έχει μεγάλη απόκλιση.

Δηλαδή, κλείνοντας το τρίμηνο είχαμε εικόνα για να μπορέσουμε να προβλέψουμε τα επόμενα τρία τρίμηνα, τόσο στα έσοδα όσο και στις δαπάνες΄΄.

Να σημειωθεί τέλος πως μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η όποια απόφαση θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση, με τον κ. Καλαμίδα να υπολογίζει πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο προϋπολογισμός θα μπορεί να εφαρμοστεί από τα μέσα Μαΐου και μετά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr