background img
banner
banner

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Το θρίλερ των ευθυνών και ο στόχος της παραμονής

ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ: «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ»

Για την αγωνιστική προσπάθεια του Παναιγιάλειου που παίρνει το δρόμο της δικαίωσης, μίλησε στo protionline.gr ο Μάριος Βαλαβάνης.
Το μέλος της διοίκησης περνά τις δικές του αγωνίες, αφού υπάρχει το μεγάλο άγχος για την ρύθμιση των εξόδων, τα παράπονα των φιλάθλων για κάθε στραβοπάτημα, αισθάνεται ασήκωτο το βάρος της ευθύνης για μια ιστορική ομάδα με βαριά φανέλα όπως ο Παναιγιάλειος και ποθεί περισσότερο από κάθε άλλο την επίτευξη του στόχου της παραμονής.
Ο Μάριος Βαλαβάνης μαζί με την υπόλοιπη προσωρινή διοίκηση, ζει καθημερινά το ψυχολογικό θρίλερ των ευθυνών που του αναλογούν και σίγουρα το «τρίποντο» στο γήπεδο Μελιγαλά, ύστερα από τη νίκη σε βάρος του Πάμισου, τον έχει επαναφέρει σε μια κατάσταση καθησύχασης.

Χαρακτηριστικά το …παιδί με την τρομπέτα μας δηλώνει: «Θέλω να πιστεύω ότι πλέον είμαστε πολύ κοντά στην παραμονή μας. Είμαι ευχαριστημένος από τις τελευταίες αγωνιστικές εξελίξεις, αφού το δικό μας αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα του ομίλου μας, μας αφήνει ικανοποιημένους. Βέβαια προτιμότερο θα ήταν να μην σκοράρει στις καθυστερήσεις ο Εθνικός Σκουλικάδου σε βάρος του Τσιλιβή, να μην τα θέλουμε όμως και όλα δικά μας.»

Για την βαθμολογική ανάκαμψη και εκπλήρωση του στόχου, ο Μάριος Βαλαβάνης προσθέτει: «Με μια λέξη θα το έλεγα δικαίωση για την αγαπημένη μας ομάδα. Πλέον υπάρχει αυτοπεποίθηση, πίστη στα παιδιά για τον στόχο, αφού ήταν φανερό το άγχος στους αγωνιστικούς χώρους, γεγονός που μας απομάκρυνε και από το εύκολο γκολ.»

Σχετικά με την φετινή πορεία το μέλος της διοίκησης δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή βρεθήκαμε στην πρώτη θέση. Παρά τις τόσες αντιξοότητες, τα αγωνιστικά μειονεκτήματα με την απουσία έμπειρων παικτών και την απειρία των πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών που τους συγχαίρω για την προσπάθειά τους να διακριθούν. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα αποτελείται από παιδιά της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής και με κάποιες καλύτερες συνθήκες για όλους μας, θα μιλούσαμε τώρα για άλλους στόχους και άλλα πράγματα ».

«Με 3-4 βαθμούς είμαστε εξασφαλισμένοι»

Στην ερώτηση πόσους βαθμούς χρειάζεται ο Παναιγιάλειος για να σιγουρέψει την παραμονή του, ο Μάριος Βαλαβάνης απάντησε: «Πίστη μου είναι ότι αν προσθέσουμε 3-4 βαθμούς ακόμα στο ενεργητικό μας, εξασφαλίζουμε σίγουρα την παραμονή μας. Τα παιχνίδια που μας απομένουν μας δίνουν το περιθώριο αυτής της αισιοδοξίας. Αν για παράδειγμα κερδίσουμε την Κυριακή το Τσιλιβή, παραμένουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όπερ άτοπον να βρεθούμε και στην τελευταία πεντάδα που υποβιβάζεται».

Για την συμπαράσταση του κόσμου και των φιλάθλων, ο Μάριος Βαλαβάνης μας εξηγεί
«Η ομάδα χρειάζεται κοντά της τον κόσμο στα δύσκολα. Το μέγεθος της δυσκολίας θα το αισθανθεί κάποιος για τα καλά, όταν ζήσει από κοντά τις αγωνίες μας, το άγχος για να καλύψουμε άμεσες οικονομικές ανάγκες, να πείσουμε τα παιδιά να λειτουργήσουν πρώτα για την ομάδα και κατόπιν για τα δικά τους συμφέροντα.
Και είναι αλήθεια ότι όλοι οι παίκτες έβαλαν πρώτη την ομάδα και μετά όλα τα άλλα.

Τι να πω και για τους οργανωμένους φιλάθλους, που τραγουδούν και ενισχύουν την ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος του κάθε αγώνα. Για το ταξίδι τους στο γήπεδο Μελιγαλά, αν και ήταν γνωστό ότι απαγορεύεται η είσοδος, για την υπομονή τους σε μια μέτρια εμφάνιση και ένα άσχημο αποτέλεσμα.»

«Για την ομάδα αποφασίζει η Γενική Συνέλευση»

Για το τι θα αποφασίσει με τη λήξη του πρωταθλήματος, το μέλος της διοίκησης τονίζει: «Να τελειώσει με το καλό το πρωτάθλημα και τότε θα τα πούμε όλα. Προέχει να μην πάει χαμένος όλος αυτός ο μεγάλος αγώνας που κάναμε. Κερδίσαμε μια κατηγορία και άλλη μία με την αναδιάρθρωση.
Σίγουρα με την συμμετοχή μου στα διοικητικά πράγματα του Παναιγιάλειου για δεύτερη φορά, έχω εμπειρίες, είμαι γνώστης του αντικειμένου, αλλά και των τεράστιων δυσκολιών, που έχουν αυξηθεί ύστερα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Αυτό που θέλω επίσης να τονίσω, είναι πως εμείς σαν προσωρινή διοίκηση, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε την ομάδα σε οποιονδήποτε. Γι’ αυτό είναι υπεύθυνη η Γενική Συνέλευση που θα γίνει το καλοκαίρι με τον απολογισμό μας και εκεί ευχόμαστε να υπάρξει κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr