background img
banner
banner

Διπλή απάντηση για το «ανελέητο σαμποτάζ της αντιπολίτευσης»

ΑΠΟ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» ΚΑΙ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Η δήλωση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου για τον «υπόγειο πόλεμο» που δέχεται από αιρετά και μη στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, με την «υιοθέτηση» σχετικού δημοσιεύματος έριξε «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης με την παράταξη του κ. Χρήστου Γούτου, αλλά και με την ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας, όπως αυτή εκφράζεται από τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Σταθακάρο.

Ο δήμαρχος στη συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ζήτησε από τους συμβούλους του νεοδημοκράτες και μη να στηρίξουν την δήλωση που εκδόθηκε την επόμενη με τη μορφή δελτίου Τύπου και η οποία μεταξύ άλλων έλεγε: «Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, για τα οποία εξάλλου ο ίδιος ο δήμαρχος προειδοποίησε το δημοτικό συμβούλιο, είναι αυτό της ανασφάλειας που πλέον εκφράζουν οι Δήμοι που είναι αποδέκτες των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας στους οικείους ΧΥΤΑ, μιας και δεν γνωρίζουν αν και πότε θα αποπληρωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η καθυστέρηση που σημειώνεται στην αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλη την Αιγιάλεια.
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν είναι συμπτωματική αυτή η πρόσφατη δυσλειτουργία με δημοσίευμα (11-5-2021) μεγάλης πατρινής εφημερίδας, που μιλά ξεκάθαρα για «υπόγειο πόλεμο της ΝΔ» κατά του δημάρχου Αιγιαλείας.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα κατονομάζονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στελέχη της κυβερνώσας παράταξης στην Αιγιάλεια, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δημοτικοί σύμβουλοι που κάνουν αντιπολίτευση στο Δήμο, τα οποία εμφανίζονται να έχουν αναλάβει «πρωτοβουλίες» και να ενημερώνουν κυβερνητικά στελέχη αλλά και το περιβάλλον του πρωθυπουργού, για την κομματική προέλευση του δημάρχου Αιγιαλείας, διογκώνοντας -όπως γράφει το ρεπορτάζ- έναν ανελέητο και επικίνδυνο «πόλεμο», με τη μορφή ξεκάθαρης απόπειρας «παγώματος» αιτημάτων της Αιγιάλειας, όπως και αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Χθες, εξίσου σκληρές απάντησεις σε όσα τους καταλογίζει ο δήμαρχος, έδωσαν τόσο ο κ. Γούτος, όσο και ο κ. Σταθακάρος οι οποίες αναφέρουν τα εξής:

Αιγιάλεια Αύριο – Χρήστος Γούτος: «Η κλάψα του κ. Καλογερόπουλου ότι για όλα φταίμε εμείς ως αντιπολίτευση ή η Κυβέρνηση, κούρασε και δεν έχει καμία ουσία»

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και δηλώσεις του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου που αφορούν σε στελέχη της δημοτικής μας παράταξης, την κομματική τους προέλευση και τον ρόλο τους στην διαμόρφωση των σχέσεων Δημοτικής Αρχής – Κυβέρνησης, ο επικεφαλής Χρήστος Γούτος, τονίζει τα εξής:
«Η δημοσιογραφική ανάλυση και άποψη κάθε ΜΜΕ για τον ρόλο εμού και της παράταξής μας, είναι μεν πάντα σεβαστή στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου, αλλά τίθεται και υπό κρίση.
Ο κ. δήμαρχος, για λόγους που προφανώς τον βολεύουν, θεωρεί κατά καιρούς δημοσιεύματα ως σαν να εκφράζουν ή να ερμηνεύουν απόλυτα τις απόψεις μας κι αυτό είναι μέγα λάθος.
Σχετικά λοιπόν με δημοσίευμα περί της συμμετοχή μας σε “υπόγειο πόλεμο της ΝΔ εναντίον του δημάρχου” ο κ. Καλογερόπουλος βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος. Κι αυτό γιατί δείχνει σκόπιμα να μην καταλαβαίνει ότι:

Η δημοτική αρχή ελέγχεται και κρίνεται αρνητικά για το “διπλό παιχνίδι” που παίζει με την Κυβέρνηση. Ενώ απευθύνεται σ’ αυτήν για σειρά θεμάτων του Δήμου, όταν αυτά ικανοποιούνται, ο κ. Καλογερόπουλος, για λόγους αντίθετων πολιτικών του πεποιθήσεων δεν αποδίδει, ως όφειλε, τις σημαντικές λύσεις που του παρέχει.
Ενώ δηλαδή του έλυσε μέχρι σήμερα το κρίσιμο ζήτημα των σκουπιδιών, με το να του επιτρέψει τη μεταφορά τους εκτός, ο κ. Καλογερόπουλος εμφανίζει μονίμως τη λύση αυτή ως δικό του κατόρθωμα και όχι ως προσωρινή λύση εκπορευόμενη από την Κυβέρνηση.

Επίσης, ούτε μία θετική αναφορά δεν βρήκε να κάνει ο κ. Καλογερόπουλος για έργα της Κυβέρνησης στον Δήμο Αιγιάλειας, όπως το Διυλιστήριο Σελινούντα , την Τηλεμετρία της ΔΕΥΑΑ, τις Αναπλάσεις, τα Πράσινα Σημεία κ.ά.

Με λίγα λόγια, όποιο έργο κι αν έχει γίνει στην περιοχή την τελευταία 2ετία, αυτό είναι της Κυβέρνησης και όχι της Δημοτικής Αρχής όπως θέλει να αυτοπροβάλλεται από τον κ. Καλογερόπουλο.
Και το ερώτημα είναι:

Πώς κατηγορεί την ΝΔ και κάποιους από εμάς που πιστεύουμε πολιτικά σε αυτήν, ότι τον “πολεμούμε και επιδιώκουμε το πάγωμα των αιτημάτων του” όταν τόσα πολλά του έχει προσφέρει, απλόχερα, η Κυβέρνηση της ΝΔ;

n Ο κ. Καλογερόπουλος και η δημοτική του παράταξη στις εκλογές του 2019 υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό για λόγους πολιτικής τάξης είναι καλό να το θυμάται η κοινωνία και να το γνωρίζουν οι κυβερνητικοί συνομιλητές του. Γιατί κάνει τα πάντα για να αποκρύψει τον “κομματικό του μανδύα”;

Η συνεργασία μας με την Κυβέρνηση, διαβεβαιώνουμε τον κ. Καλογερόπουλο, ότι είναι μόνο στην κατεύθυνση ενίσχυσης του Δήμου.

Να’ ναι σίγουρος ότι με μας συνεννοείται πιο καλά και πιο παραγωγικά η σημερινή Κυβέρνηση κι αυτό αποβαίνει τελικά προς όφελος της κοινωνίας μας.
Και κάτι τελευταίο:

Αν δεν είχε προσφύγει, ανεπιτυχώς, κατά της μείωσης των Δημοτικών Τελών του 2021 τον Δεκέμβριο του 2020, ο Δήμος από τον Ιανουάριο θα είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό.
Η κλάψα του κ. Καλογερόπουλου ότι για όλα φταίμε εμείς ως αντιπολίτευση ή η Κυβέρνηση, κούρασε και δεν έχει καμία ουσία.

Ας αποδεχθεί την πραγματικότητα, ας σεβαστεί την αρχή της πλειοψηφίας κι ας μείνει ήσυχος πως θα φροντίσουμε, με τον πιο παραγωγικό τρόπο, για την καλή πορεία του Δήμου, που οι πολιτικοί του πατρόνες και ο ίδιος, ως λάτρεις της απλής αναλογικής, έριξαν πρόωρα στο βράχο.

Έτσι κι αλλιώς…τύποις είναι δημοτική αρχή, αλλά ευτυχώς έχει μια πλειοψηφούσα αντιπολίτευση υπεύθυνη και χρήσιμη για την περιοχή και τους δημότες της. Τελικά, μάλλον αυτό τον ενοχλεί!».

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας: «Αξίζει άραγε στην Αιγιάλεια να έχει αυτόν τον δήμαρχο;»

«Με αφορμή την πρόσφατη απάντηση του δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου σε δημοσίευμα πατρινής εφημερίδας, όπου κάνει λόγο για «υπόγειο πόλεμο Νέας Δημοκρατίας στον ίδιο και το έργο του», αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Προφανώς, ο κ. δήμαρχος ξεχνά τα ευεργετήματα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, πετώντας μια για πάντα τις κομματικές ταμπέλες, δρομολογεί σειρά τεράστιων έργων σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ελλάδας, της Αχαΐας και, φυσικά, της Αιγιάλειας.

Για του λόγου το αληθές:
Α) Ξεχνά ή τεχνηέντως αποσιωπά το κονδύλι ύψους 2.000.000 ευρώ περίπου που έχει δώσει η σημερινή Κυβέρνηση στο δήμο Αιγιάλειας για τακτοποίηση παλαιών υποχρεώσεών του (τα λεγόμενα ληξιπρόθεσμα»);

Β) Ξεχνά ή τεχνηέντως αποσιωπά το κονδύλι ύψους 1.300.000 περίπου ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Γ) Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογερόπουλος κέρδισε τις τελευταίες δημοτικές εκλογές έχοντας ως «σημαία» το πρόβλημα συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων, τη λύση του οποίου, όπως υπερηφανευόταν, είχε στο… τσεπάκι του! Θα έπρεπε να ανάβει όχι κερί αλλά λαμπάδα στην κυβέρνηση που τον… ξελάσπωσε και η οποία θα συνεχίσει και στο μέλλον να το κάνει, αφού ήδη έχει εξασφαλίσει στο δήμο Αιγιάλειας τόπο εναπόθεσης των απορριμμάτων του για το προσεχές διάστημα. Ακόμα και σήμερα ο δήμος Αιγιάλειας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συνεχίζει να «απολαμβάνει» τα ευεργετήματα που παρέχει η κεντρική εξουσία σε τέτοιου είδους περιστάσεις. Και όλα αυτά σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ), της οποίας ο κ. Καλογερόπουλος τυγχάνει «εκλεκτός»…

Ο σημερινός δήμαρχος Αιγιάλειας, από την πρώτη κιόλας ημέρα της θητείας του, μας θυμίζει τον ήρωα τού Θερβάντες, τον Δον Κιχώτη, ο οποίος αντιμετώπιζε φανταστικούς εχθρούς, με χαρακτηριστικότερη όλων τη μάχη που έδωσε με ανεμόμυλους τους οποίους πέρασε για… γίγαντες! Κύριε δήμαρχε, σταματήστε λοιπόν να «βλέπετε» εχθρούς που, όπως ισχυρίζεστε, σας «πολεμούν» και σαμποτάρουν το έργο σας, και σηκώστε τάχιστα μανίκια, συνεργαστείτε και εργαστείτε επιτέλους για το συμφέρον τού δήμου και των δημοτών!
Και ολοκληρώνουμε με την εξής ερώτηση: Είναι άραγε ευχαριστημένοι οι δημότες από αυτόν τον δήμαρχο; Αξίζει άραγε στην Αιγιάλεια να έχει αυτόν τον δήμαρχο; Η ερώτηση, όπως ο καθένας καταλαβαίνει, είναι ρητορική, μιας και άπαντες γνωρίζουμε την απάντηση!»


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr