background img
banner
banner

Δομές και σχολεία κλείνουν αλλά ο ΕΟΔΥ «δείχνει» ύφεση του covid-19

ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Δύσκολη καθιστούν τη διά ζώσης διδασκαλία σε πολλά σχολεία και δομές της Αιγιάλειας πλέον, τα απανωτά κρούσματα covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εκτός λειτουργίας τέθηκε  το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου αλλά και ο Δ΄ Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός. Κι ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού φαίνονται αυξημένα στην Αιγιάλεια από… σπίτι σε σπίτι, τόσο οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι όσο και τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, δεν παρουσιάζουν έξαρση.

Κρούσματα μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 5ο

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου που λειτουργεί στον Συνοικισμό Νικ. Πλαστήρα μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 31 Μαΐου θα λειτουργήσει μέσω Webex για όλες τις τάξεις. Ενώ αρχικά υπήρξε ένα θετικό κρούσμα στην Β΄ τάξη του σχολείου, γεγονός που προκάλεσε την αναστολή λειτουργίας του για την περασμένη Παρασκευή όπου με ευθύνη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας πραγματοποιήθηκε απολύμανση, τελικώς λόγω και των self tests που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε πως υπάρχουν ενδείξεις και για άλλα άτομα θετικά στον ιό. Οι ενδείξεις γρήγορα και μέσω μοριακών τεστ έγιναν αποδείξεις που φανερώνουν πως υπάρχει διασπορά σε ορισμένα τμήματα τάξεων αλλά και σε εκπαιδευτικούς. Έτσι, αποφασίστηκε η αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας έως και την προσεχή Δευτέρα. Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται πρωινές ώρες ξεκινώντας στις 8.30.

Επίσης, οι γονείς τόσο από το συγκεκριμένο σχολείο όσο και γενικότερα, καλούνται να ενημερώνουν άμεσα το σχολείο σε περίπτωση που διαπιστώσουν κρούσμα covid -19 σε οποιονδήποτε μαθητή του σχολείου.

Παιδάκι νόσησε στον Δ΄ Σταθμό – Απολύμανση από το ΝΠΔΔ

Εν τω μεταξύ, από το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνικής Προστασία δήμου Αιγιαλείας» έγινε γνωστό  ότι μετά την ενημέρωση γονέων για κρούσμα covid σε παιδάκι που φιλοξενείται στον Δ΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αιγίου, ο σταθμός δεν θα λειτουργήσει μέχρι και την 30ή Μαΐου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν το Σάββατο, οι γονείς στην υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού, κατά τη διάρκεια των rapid tests που διενήργησε ο δήμος Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ την περασμένη Πέμπτη στα Ψηλαλώνια, γονέας βρέθηκε «θετικός» και ως εκ τούτου δεν πήγε το παιδάκι την Παρασκευή στον Παιδικό Σταθμό προχωρώντας παράλληλα σε μοριακό τεστ. Μετά τα αποτελέσματα του τεστ, οι γονείς ενημέρωσαν τους υπευθύνους του Παιδικού Σταθμού.

Από το ΝΠΔΔ δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με απολύμανση του συνόλου των χώρων κ.λπ. με τον πρόεδρο Παναγιώτη Ανδριόπουλο να τονίζει: «Η προσπάθεια διαφύλαξης της υγείας των φιλοξενούμενων αλλά και των εργαζομένων σε όλες τις δομές του ΝΠΔΔ Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία του δήμου μας είναι καθημερινή και αδιάκοπη με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου υγιεινής και οτιδήποτε άλλο προβλέπεται».

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί πως δεδομένης της λήξης περιόδου εγγραφών και επανεγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου την 31 Μαΐου, μόνο για τον συγκεκριμένο Παιδικό Σταθμό, που από το επόμενο έτος υπενθυμίζουμε θα δέχεται και βρέφη στο νέο χώρο που θα λειτουργήσει, παρατείνεται η περίοδος εγγραφών –επανεγγραφών έως και την 9η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι με τον επαναπακαθορισμό των ορίων ο Δ΄ Δημοτικός Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός Αιγίου θα δέχεται για το επόμενο έτος παιδιά από: Παναγιωτοπούλων και κάτω- Κανελλοπούλου – Κορίνθου – Ζωοδόχου Πηγής (έως Δώδεκα Βρύσες) – Συνοικισμό – Σταφιδάλωνα – Διγελιώτικα – Τέμενη – Βαλιμίτικα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr