background img
banner
banner

Λιγότερα τα κρούσματα όμως προβληματίζει η μετάλλαξη…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ… ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Την ώρα που τα νέα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται αισθητά μέρα με τη μέρα, η μετάλλαξη «Δέλτα» έρχεται να προβληματίσει και την τοπική κοινωνία, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως μόνο το… τείχος ανοσίας είναι ικανό να εμποδίσει την πανδημία. Η πορεία των εμβολιασμών, το άνοιγμα του τουρισμού και η χαλάρωση των μέτρων είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν πολλά, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο τοπικών «αναφλέξεων» της επιδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

Χθες η Αχαΐα «μέτρησε» μόλις δύο νέα κρούσματα covid και προχθές δέκα, με τα είδη της μετάλλαξης να μην έχουν… καταφθάσει στην περιοχή. «Η μάχη με τον κορωνοϊό θα συνεχιστεί και το 2022 γιατί πρέπει να την κερδίσει όλη ανθρωπότητα μέσω των εμβολιασμών και των απαραίτητων μέτρων. Η μάσκα δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή μας. Πρέπει να την κρατήσουμε μέχρι την τελική μάχη», αναφέρουν στην πλειονότητά τους οι επιστήμονες.

Έτσι θα επιταχυνθεί η ανοσία της κοινότητας

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατ. Αχαΐας (Αιγίου) Κωνσταντίνος Λέτσας, σημείωσε: ΄΄Επί του παρόντος στην περιοχή μας δεν έχουμε κάποιο μεταλλαγμένο στέλεχος, αυτό θα το παρακολουθούμε και θα το δούμε. Όμως, όχι μόνο για να υπάρχει προστασία του κόσμου αλλά και για να… τελειώνουμε σαν κοινωνία με τον κορωνοϊό, πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός για να επιτύχουμε την ανοσία στην κοινότητα. Όταν όλοι αυξήσουμε τα αντισώματά μας θα έχουμε νικήσει τον ιό αφού δεν θα μπορεί να μεταδίδεται. Δεν θα σχετίσουμε την ανοσία της κοινότητας με τον κορωνοϊό. Όμως όλοι μαζί πρέπει να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα ώστε να στήσουμε το «τείχος». Διότι, όσο ο κορωνοϊός κάνει.. βόλτα, τόσες πιθανότητες έχει να διαδίδεται και να κάνει μεταλλάξεις. Στο χέρι μας είναι να χτίσουμε την ασπίδα προστασίας΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Λέτσας παρατήρησε πως ΄΄καθώς προχωρούν οι εβδομάδες και όσο χτίζεται η ανοσία τόσο μειώνονται τα θετικά κρούσματα. Το βλέπουμε αυτό και στην πράξη. Πλέον, με την αύξηση των εμβολιασμών είναι εμφανές και στο Νοσοκομείο Αιγίου, αραιώνουν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά covid. Πλέον μπορεί να περάσουν και δύο και τρεις ημέρες για να βγει κάποιο θετικό κρούσμα κάτι που δεν συνέβαινε πριν λίγο καιρό. Και μόνο με την πρόοδο των εμβολιασμών θα μειώνονται τα κρούσματα΄΄.

Έχουν γίνει 18.000 εμβόλια στην Αιγιάλεια!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr, στην Αχαΐα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 220.000 εμβολιασμοί, από τους οποίους οι 125.136 αφορούν σε μία δόση και οι 95.681 και στις δύο.

Στα εμβολιαστικά κέντρα της Αιγιάλειας, τα στοιχεία έχουν ως εξής: Στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου μέχρι το Σάββατο είχαν γίνει 13.200 εμβόλια Pfizer και 1.350 εμβόλια Johnson. Επίσης, το Κέντρο Υγείας Ακράτας, ως προχθές Σάββατο είχαν γίνει 3.450 εμβόλια AstraZeneca. Μάλιστα, μέσα σε μία εβδομάδα, δηλαδή από τις 22 ως τις 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν στο Κ.Υ. Ακράτας 237 εμβόλια AstraZeneca.

Πώς θα γίνει η διάθεση self test

Την ίδια ώρα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας ενημέρωσε σχετικά με τη διάθεση self test τονίζοντας ότι ισχύουν τα εξής: «Το Σύστημα Διάθεσης Self-Test θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 1/7/2021 και ώρα 8:00 έως και το Σάββατο 10/7/2021 και ώρα 17:00, με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του από το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00. Κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα διανέμονται 4 self test σε εργαζομένους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και σε νέους από 18 έως 30 ετών, για να καλυφθούν για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο. Δε θα λαμβάνουν self test όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr