background img
banner
banner

Tο «Μικρό Πράσινο σημείο» έγινε στόχος εμπρηστών;

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ «ΟΡΦΑΝΙΔΗ» ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΟΔΕΜΑΤΑ

«Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος – προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», προχωρά την άλλη εβδομάδα ο δήμος Αιγιαλείας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο «Σημείο» που θα δημιουργηθεί στο πρώην οικόπεδο «Ορφανίδη», αποφέροντας στον δήμο μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος.

Η σχετική μελέτη και η υποβολή πρότασης εγκρίθηκαν την Τετάρτη από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου μετά τη σχετική εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου του δήμου για έργα και προγράμματα, Βασίλη Χριστόπουλου.

Και εξοπλισμός

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄τα Πράσινα Σημεία, αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής για τα απόβλητα, σύμφωνα µε το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση της προετοιμασίας για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Σαν δήμος Αιγιαλείας πρόκειται να αιτηθούμε την κατασκευή του Μικρού Πράσινου Σημείου, καθώς επίσης και της προμήθειας του κινητού εξοπλισμού, που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του. Επίσης θα προβλέπονται και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την πρόταση ανέρχεται στο ύψος των 894.475,81 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ΄΄.

Δράσεις ευαισθητοποίησης

Σημείωσε ακόμη ότι αντικείμενο του «Πράσινου Σημείου» θα είναι η συλλογή ογκωδών αντικειμένων, ηλεκτρικών συσκευών και γενικότερα μεγάλων υλικών, τα οποία θα αξιολογούνται και είτε θα μεταποιούνται για επανάχρηση είτε θα καταφθάνουν στον τελικό αποδέκτη για ανακύκλωση. Μάλιστα, θα γίνονται και εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή σχολείων κι άλλων οργανισμών.

Φωτιά υπό… διερεύνηση ευτυχώς χωρίς διαστάσεις

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο πρώην κτήμα «Ορφανίδη» παρόχθια του Σελινούντα, στο σημείο που ο δήμος Αιγιαλείας συγκεντρώνει τα κλαδοδέματα που μαζεύονται από τους δρόμους. Η φωτιά, ευτυχώς, δεν πήρε έκταση και σβήστηκε μετά από λίγη ώρα.

Ο χώρος είναι προστατευόμενος και τσιμεντοστρωμένος, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και γι’ αυτό δεν υπήρξε ιδιαίτερος κίνδυνος ούτε απειλήθηκαν παρακείμενες ιδιοκτησίες ή εγκαταστάσεις.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου και αυτοκίνητα του δήμου Αιγιαλείας. Τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς είναι υπό διερεύνηση, ενώ άμεσα στο σημείο πρόκειται να τοποθετηθούν κάμερες ώστε να καταγράφεται κάθε κίνηση…


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr