background img
banner
banner

Προβληματισμός για τα κρούσματα, «κίτρινη» ξανά η Αχαΐα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΣΤO PROTIONLINE.GR: «Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΙΟΣ “ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ” ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ»

Στη… δίνη του κορωνοϊού φαίνεται πως βρίσκεται ξανά η Αχαΐα με την αύξηση των νέων κρουσμάτων covid τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Χθες πάντως υπήρξε μείωση των νέων μολύνσεων κατά 13, ενώ η επιβάρυνση της Αιγιάλειας δείχνει μικρή αναλογικά με το σύνολο του νομού.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 15/7 καταγράφηκαν 89 νέα κρούσματα στην Αχαΐα. Από αυτά, στην Ακράτα 4, στο Αίγιο 4 και στο Διακοπτό 1. Την Πέμπτη 16/7 τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 76.

Στη χθεσινή τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο “πορτοκαλί”. Μεταξύ των περιοχών που υπήρξαν αλλαγές είναι και η Αχαΐα λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων. Πλέον ανέβηκε επίπεδο και από το «πράσινο» βρίσκεται στο «κίτρινο».

Οι εμβολιασμοί των Αιγιαλέων με «νούμερα»

Την ίδια στιγμή, πτωτικές τάσεις παρουσιάζει ο εμβολιασμός. Αναλυτικά στοιχεία έδωσε στo protionline.gr ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Σε ερώτημα του protionline.gr σχετικά με το πόσα εμβόλια έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, όπου λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, σημείωσε: ΄΄Στο Νοσοκομείο Αιγίου, μέχρι σήμερα, έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer 16.000 άτομα και το Johnson @ Johnson 1.610. Στο Κέντρο Υγείας Ακράτας από τις 16 Μαρτίου που ξεκίνησε ο εμβολιασμός έγιναν συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Μαρτίου 570 εμβολιασμοί, 1.920 τον Απρίλιο, 990 τον Μάιο, 1.085 τον Ιούνιο και 443 τον Ιούλιο μέχρι σήμερα΄΄.
Ποια είναι όμως η στάση των νέων απέναντι στον εμβολιασμό; Ο κ. Καρβέλης απαντά: ΄΄Θα λέγαμε πως υπάρχει ανταπόκριση και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ενδεικτικά σας μεταφέρω από την επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου το πρωί της Δευτέρας για την παράδοση ενός οικίσκου, ενημερώθηκα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι αυξήθηκε το ποσοστό των νέων ανθρώπων που προσέρχονται για εμβολιασμό΄΄.

Ένα ακόμη ερώτημα που τέθηκε από τo protionline.gr στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ είναι το ΄΄κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων και ποια στάση πρέπει να υιοθετήσουμε ώστε να μην επηρεαστούμε από τη μετάλλαξη «Δέλτα»΄΄. Ο ίδιος τονίζει: ΄΄Δεν εφησυχάζουμε ποτέ και είναι κάτι που επιμένω συνέχεια. Παρακολουθούμε τα δεδομένα και το σύστημα είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει. Τις τελευταίες βδομάδες ο μεταλλαγμένος ιός “επιτίθεται” και πρέπει να εντατικοποιηθεί η εμβολιαστική συμμετοχή΄΄.

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβόλιο για έφηβους από 15 έως 17 ετών

Εν τω μεταξύ, μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, οι γονείς των παιδιών αυτών μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού για αυτά, με το εμβόλιο της Pfizer.Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr