background img
banner
banner

Στα… πόστα τους οι ναυαγοσώστες

ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», οι συνθήκες επέτρεψαν τη ναυαγοσωστική κάλυψη της Αιγιάλειας, με τους ναυαγοσώστες να… ανεβαίνουν στους πύργους τους, στις πολυσύχναστες παραλίες της Αιγιάλειας, από την Παρασκευή 23/7. Επίσης, επανατοποθετήθηκε στη θάλασσα ο δίαυλος στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, ενώ το Σάββατο οριοθετήθηκαν οι πολυσύχναστες παραλίες με σημαδούρες, από την εταιρεία που έχει αναλάβει την ναυαγοσωστική κάλυψη.

Υπενθυμίζεται ότι πολυσύχναστες παραλίες έχουν χαρακτηριστεί για φέτος η Αλυκή, ο Λόγγος και η παραλία Συλιβαινιωτίκων.

Εν τω μεταξύ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, υλοποιούν δράση με θέμα την ασφάλεια στο νερό, κατά τη διάρκεια της οποίας εθελοντές ναυαγοσώστες και Σαμαρείτες, θα βρεθούν σε πολυσύχναστες παραλίες της Περιφέρειας και θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό, ενώ κατάλληλα εξοπλισμένοι εθελοντές θα παρέχουν ναυαγοσωστικές και πρωτοβοηθητικές υπηρεσίες στους λουόμενους.

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της ασφάλειας στο νερό και η πρόληψη των θανάτων από πνιγμό, μέσω της έγκυρης ενημέρωσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού που εκτίθεται σε κίνδυνο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr