background img
banner
banner

«Δεν παίζουμε με την υγεία των παιδιών μας»

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής για το θέμα της καθαριότητας των σχολείων σε συνάρτηση με τα εργασιακά δικαιώματα των καθαριστριών, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Μάλιστα, κάνει γνωστό πως η επικεφαλής της Αγγελική Κουρή πρόκειται να θέσει το θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιιγαλείας.
Κι ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα για μέτρα αραίωσης των μαθητών στις τάξεις, με αξιοποίηση χώρων και προσωπικού, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση κορωνοϊού στα σχολεία, αλλά και να καλυφθούν με καλύτερους όρους τα μαθησιακά κενά που συσσώρευσαν η τηλεκπαίδευση, το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων, η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και στην Εκπαίδευση κι ενώ έχει εξαγγέλλει ότι αυξάνει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, στην πραγματικότητα προχωρά περαιτέρω στην εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση που σημειώνει πως ΄΄με τη μέθοδο του μέγιστου αριθμού ωρών ημερήσιας απασχόλησης ανά δήμο, οδηγεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε υποτυπώδη και ανεπαρκή καθαριότητα τα σχολεία σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα τώρα μέσα σε συνθήκες πανδημίας΄΄.

«Κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο»

Όπως τονίζει, ΄΄με τη μείωση του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της Αιγιαλείας, το οποίο το υποχρεώνουν να δουλέψει με ελαστικές σχέσεις εργασίας, η Κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Δεν εξασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να θυσιάζουν την υγεία της νεολαίας και του λαού στο όνομα της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή εφαρμόζοντας κατά γράμμα την εγκύκλιο του Υπουργείου, προκήρυξε για φέτος στο Δήμο Αιγιαλείας, στα 67 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να προσληφθούν μόνο 52 εργαζόμενες στη καθαριότητα , όλες με 4ωρη απασχόληση΄΄.

Ξεκαθαρίζει ακόμη πως ΄΄καταγγέλλει τις όψιμες δηλώσεις συμπαράστασης των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και των αντίστοιχων Δημοτικών τους παρατάξεων, που με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων τους, δεν μονιμοποίησαν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και τους κρατούσαν σε θέσεις ομηρίας και με εξευτελιστικές αποδοχές΄΄ και καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών.

Συγκεκριμένα, η παράταξη που εκπροσωπείται στο Συμβούλιο από την κ. Κουρή, ζητά απόσυρση της εγκυκλίου της Κυβέρνησης με τον ανώτατο αριθμό εργατοωρών ανά δήμο, να υπάρχουν καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι τη λήξη, για να εφαρμόζονται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανανέωση όλων των συμβάσεων με πλήρη εργασία, χωρίς τα 3ωρα και 2ωρα της μερικής απασχόλησης για όλους τους εργαζόμενους, πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με πλήρη εργασία και δικαιώματα και Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε μόνιμη απασχόληση, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αποκλεισμούς εργαζομένων.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν εγκρίνει τη χρηματοδότηση η κυβέρνηση, τη διαφορά της μισθοδοσίας τους, να την αναλάβει ο Δήμος από ίδιους πόρους. ΄΄Δεν παίζουμε με τη υγεία των παιδιών μας΄΄, καταλήγει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr