background img
banner
banner

‘’Καμπανάκι’’ για τα ατυχήματα στο γεφυράκι της Άκολης

ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΒΥΘΟΥ

Τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει εξαιτίας των συνοδών έργων της νέας εθνικής οδού, φανέρωσε η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού στην περιοχή της Αβύθου. Σημεία που από την αρχή προκάλεσαν προβληματισμό σχετικά με το πώς μπορούν να λειτουργήσουν, αποδεικνύεται πως κάνουν τη ζωή ντόπιων και επισκεπτών… δύσκολη έως επικίνδυνη. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της παραλιακής γέφυρας, στην Άκολη μετά το κατάστημα «Fun» που ύψωσε πολύ απότομα τον δρόμο για να φεύγουν τα όμβρια ύδατα, ωστόσο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος για παιδιά με ποδήλατα και απροσπέλαστος για άτομα με αναπηρία. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, κοριτσάκι με ποδήλατο δεν κατάφερε να σταματήσει με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει. Ακόμη, άτομο με αναπηρικό καρότσι ανέφερε πως πλέον δεν μπορεί να απολαύσει τη βόλτα του στην παραλία καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανέβει όλη αυτή την ανηφόρα αλλά κυρίως η κατηφόρα δείχνει επικίνδυνη.

Είχαν προειδοποιήσει…

Όπως αναφέρει στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ΄΄από την αρχή είχαμε επιστήσει την προσοχή καθώς διακρίναμε ότι επρόκειτο για λάθος κατασκευή από τη στιγμή που η γέφυρα παρουσιάζει επικίνδυνη κλίση. Ηλικιωμένοι, παιδιά, ανάπηροι είναι πολύ δύσκολο να κινηθούν, όμως η εταιρεία το είχε σχεδιάσει με αυτό τον τρόπο και δεν άλλαξε παρά τις αντιδράσεις και επισημάνσεις μας. Σαν κοινότητα έχουμε συμβουλευτεί τεχνικούς και μας είπαν πως είναι εφικτό να «πατήσει» πιο μακριά η γέφυρα ώστε η κλίση να είναι μικρότερη και η διάβαση πιο ομαλή. Σκοπεύουμε να επανέλθουμε και να εκφράσουμε εκ νέου αίτημα στην Ιντρακάτ ώστε να γίνει η απαιτούμενη παρέμβαση΄΄.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ροδοδάφνης, στην οποία υπάγεται ο οικισμός Αβύθου, αναφέρθηκε και σε άλλα σημεία που εξαιτίας κακής εκτίμησης κατασκευών προκύπτουν προβλήματα στην καθημερινότητα τα οποία δυσκολεύουν τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών, ειδικά φέτος που η επισκεψιμότητα στην Άβυθο είναι στα υψηλότερα επίπεδα.

Σταυροδρόμι χωρίς ορατότητα

Ο κ. Παλαιολογόπουλος τόνισε πως υπάρχουν κι άλλα κατασκευαστικά λάθη, όπως είναι στο σημείο που βρίσκεται η κάτω διάβαση στον κεντρικό δρόμο της Αβύθου. ΄΄Πρόκειται για διασταύρωση τεσσάρων δρόμων που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από έλλειψη ορατότητας. Κάπως έτσι συνέβη και ατύχημα πριν λίγα βράδια, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς αλλά με σοβαρές υλικές ζημιές όταν συγκρούστηκαν δύο οχήματα που κινούνταν το ένα με κατεύθυνση προς Πανόραμα και το άλλο προς Αίγιο΄΄, ανέφερε ο πρόεδρος. Επιπλέον, έκανε γνωστό πως ελήφθη απόφαση για απαγόρευση ανόδου ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας και ότι έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια να τοποθετηθεί φανάρι, ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση.

Ακόμη, στο αίτημα για δημιουργία κυκλικού κόμβου επίσης είχαν λάβει αρνητική απάντηση με την αιτιολογία ότι είναι στενό το σημείο και δεν χωράει. ΄΄Δυστυχώς, όταν έγινε αρχικά η κοινοποίηση και η ενημέρωση ότι τα έργα θα γίνουν έτσι, οι μηχανικοί του δήμου δεν έκαναν τις παρεμβάσεις που θα έπρεπε με αποτέλεσμα σήμερα που έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί τα έργα να θεωρείται δύσκολη οποιαδήποτε παρέμβαση΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr