background img
banner
banner

Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) για τη νέα σχολική χρονιά

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α εύχεται σε ,μαθήτριες ,μαθητές εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη. Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει και τις ελπίδες και τα όνειρα έχουν αντικαταστήσει η αγωνία και ο φόβος για την εξέλιξή της .

Είναι επιτακτική ανάγκη για την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας ,αλλά και των άλλων πολιτών να ληφθούν άμεσα μέτρα :
Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, ολιγομελή τμήματα, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς και μαθητές .
Επίσης κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς γιατί οι υπάρχοντες δεν καλύπτουν ούτε τις ελάχιστες ανάγκες.

Η δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων .

Να απαιτήσει αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε μέσα προστασίας.
Να συμβάλει στην στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή στο θέμα της σχολικής καθαριότητας επιχειρεί την μερική απασχόληση λίγων ωρών , ακόμα και στις εργαζόμενες με πλήρη απασχόληση .
Οι ανάγκες όμως για την εξυπηρέτηση 67 σχολικών μονάδων του δήμου Αιγιάλειας ιδιαίτερα αυτή την εποχή της πανδημίας απαιτούν εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης γι αυτό η δημοτική αρχή καλείται να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε πλήρη απασχόληση και να διεκδικήσει κονδύλια για επί πλέον προσλήψεις .

Καλείται η νέα γενιά να πάρει πρωτοβουλίες για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων και να αγωνιστεί για ουσιαστική και όχι επιφανειακή μόρφωση και καθεστώς εφήμερων δεξιοτήτων που τους επιβάλουν , για να έχουν αυριανούς εργαζόμενους “φτηνό” εργατικό δυναμικό στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr