background img
banner
banner

Προετοιμάζοντας το… έδαφος για αναπτυξιακές κινήσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Covid Free, αφιερωμένη στην Ελλάδα, με κεντρικό θεματικό άξονα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας, στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εκπαίδευση, την ενέργεια-ηλεκτροκίνηση και την κυκλική οικονομία-ανακύκλωση, η 85η ΔΕΘ επέστρεψε δριμύτερη.

Η Αιγιάλεια ήταν παρούσα στο κορυφαίο αναπτυξιακό γεγονός της χώρας, με τους εκπροσώπους της να πραγματοποιούν χρήσιμες επαφές, προετοιμάζοντας το… έδαφος για συναντήσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο.

Με πάνω από 900 άμεσους και έμμεσους εκθέτες και παρουσία 15 ξένων χωρών, η επιστροφή μετά από έναν χρόνο απουσίας ήταν εντυπωσιακή, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επισκεπτών δεν ήταν εφάμιλλος προηγούμενων ετών εξαιτίας των μέτρων. Κεντρικό ρόλο στη ΔΕΘ έχει το θεματικό αφιέρωμα «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα» με συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και 42 Επιμελητηρίων από όλη την χώρα, με συνολικά 215 επιχειρήσεις-μέλη τους.

Επίσης, στο πλαίσιο του κεντρικού θεματικού της άξονα η Διεθνής Έκθεση φιλοξενεί στο περίπτερο 13, τις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες παρουσιάζουν και αναδεικνύουν την ιστορική τους συνέχεια, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος φιλοξενήθηκε στο περίπτερο και ο δήμος Αιγιαλείας που εκπροσωπήθηκε στη Διεθνή Έκθεση από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και τους αντιδημάρχους Τουρισμού Στράτο Βαρδάκη, Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλο και Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο.

Ομιλία Δημ. Καλογερόπουλου και με τον ιδιότητά του ως προέδρου του ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας χθες Κυριακή, μίλησε με την ιδιότητά του και ως προέδρου του ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ, τοποθετούμενος στην ενότητα «Τα έξυπνα λιμάνια», στο πλαίσιο των ενεργειακών εκδηλώσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Ειδικότερα, ο δήμαρχος μίλησε στο β΄ μέρος της εκδήλωσης που αφορούσε «Πόλεις του μέλλοντος: Ηλεκτροκίνηση, Περιβαλλοντικά Ουδέτερα Λιμάνια (EcoPorts) και καινοτόμες πολιτικές», την ώρα που το Αίγιο προσδοκά επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγ. Νικολάου μέσω της εφαρμογή του προγράμματος για το υβριδικό ηλεκτροκίνητο φέρι μπόουτ.

Συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού «έκλεισε» ο Στράτος Βαρδάκης

Σχετικά με τη συμμετοχή και προβολή του δήμου Αιγιαλείας στη ΔΕΘ, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης επισήμανε στo protionline.gr: ΄΄Φέτος η έκθεση παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και περιλαμβάνει αξιόλογα περίπτερα και πολύ ωραίες δράσεις. Ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι ο δήμος μας ήταν εκεί μέσω της Περιφέρειας, είχαμε το δικό μας πόστο και μοιράσαμε στους επισκέπτες υλικό μέσω του οποίου προβάλλεται ο δήμος μας. Επίσης, στις τρεις διαφορετικές τηλεοράσεις που είχαμε μέσα στο περίπτερο, προβαλλόταν και το βίντεο «Discover Aigialeia» που έχουμε δημιουργήσει, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου΄΄.

΄΄Είχαμε πολλές επισκέψεις, καθώς σχεδόν όλη η κυβέρνηση πέρασε από το σημείο και αναμφισβήτητα ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι συμμετείχαμε. Κυρίως όμως, με την παρουσία μας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού αλλά και με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου. Και με τους δύο συζητήσαμε για λίγο. Προσωπικά, τους εξέφρασα το αίτημα να τους επισκεφθώ στο υπουργείο προκειμένου να έχουμε συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Αιγιαλείας που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Τόσο ο υπουργός όσο και η κ. Λοΐζου αποδέχτηκαν το αίτημα και άμεσα θα έχουμε συνάντηση μαζί τους΄΄, επισήμανε ακόμη ο κ. Βαρδάκης.

Η ανάδειξη των δυνατοτήτων του τόπου, στόχος της Περιφέρειας

Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσα από την παρουσία της στην έκθεση, είναι η ανάδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων του τόπου, με έμφαση στον πολιτισμό, τον τουρισμό και τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη που ήταν παρών. Επίσης, ο κ. Φαρμάκης σημείωσε: ΄΄Η μεγάλη ιστορία της Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να γράφεται, με πιο μεγάλα, πιο σταθερά και πιο εξωστρεφή βήματα. Η φωνή της Δυτικής Ελλάδας ακούγεται πλέον δυνατά!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr