background img
banner
banner

Για καθαρή πόλη και χωριά

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Δοκιμαστικά αλλά και με τις καλύτερες προοπτικές ξεκίνησε προ ημερών η λειτουργία των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο Αίγιο, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας αφενός να προχωρά σε ενημέρωση του κόσμου για τη χρήση τους κι αφετέρου να προετοιμάζει το επόμενο βήμα που είναι τα σημεία ανακύκλωσης στα οποία θα ισχύσει και η ανταποδοτικότητα για τους πολίτες.
Ο Νίκος Καραΐσκος πραγματοποίησε ενημέρωση στα καταστήματα της πόλης προχωρώντας στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με το πώς λειτουργούν οι υπόγειοι κάδοι, τονίζοντας πως «είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση των ορθών πρακτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο να δημιουργήσει τις συνθήκες που επιβάλει η λειτουργία ενός δήμου που σέβεται τους πολίτες αλλά και που οι πολίτες συμβάλλουν με τη συμπεριφορά τους στη δημιουργία ενός δήμου πρότυπο».

Στο φυλλάδιο, αναλύει τα πλεονεκτήματα του συστήματος των υπόγειων κάδων και το τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες εστιάζοντας στην αισθητική αναβάθμιση που προσφέρουν στον περιβάλλοντα χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί αλλά και στην αποτελεσματικότητα και πρακτικότητά τους.

Πώς χρησιμοποιούνται οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

Υπενθυμίζεται ότι στους υπόγειους κάδους με τη μπλε σήμανση τοποθετούμε χωρίς συσκευασία σε σακούλα, τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, χάρτινες συσκευασίες γυαλί, πλαστικές σακούλες και μεταλλικές συσκευασίες. Αντίθετα, στους υπόγειους κάδους με την πράσινη σήμανση τοποθετούμε μόνο σύμμεικτα απορρίμματα, χωρίς διαλογή καλά συσκευασμένα σε σακούλες. Για την εισαγωγή των απορριμμάτων, απλά πατάμε με το πόδι το πεντάλ της «χοάνης τροφοδοσίας» ώστε να ανοίξει το καπάκι του στομίου. Κατόπιν, μπορούμε να αποθέσουμε τα απορρίμματα εντός της «χοάνης».

Υπενθυμίζεται ότι τα σημεία που βρίσκονται, είναι: Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, Μελετοπούλων 3-11, Ανδρονοπούλου 29 στο Δημαρχείο, Ζωοδόχου Πηγής και Μιχαλοπούλου και πλατεία Μαχαίρα στη Ζωοδόχου Πηγής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr