background img
banner
banner

Νοίκιασαν ήδη στο Αίγιο οι νεοεισαχθέντες στη Φυσικοθεραπεία

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 800 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Με καλές προϋποθέσεις θα ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα η νέα ακαδημαϊκή χρονιά για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί στο Αίγιο μέχρι… νεοτέρας. Ήδη, οι επιτυχόντες έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή, έχοντας μάλιστα καταλήξει οι περισσότεροι και στην ενοικίαση του σπιτιού που θα στεγάσει τη φοιτητική ζωή τους στην πόλη.

Το μηχανογραφικό δελτίο… έγραφε Αίγιο και ανεξάρτητα από τις προτάσεις και τις αποφάσεις πρυτανικής αρχής και Συγκλήτου, η έδρα παραμένει στην περιοχή και όπως είναι φυσικό στο Αίγιο στράφηκαν και εύρεση κατοικίας και οι οικογένειες των επιτυχόντων. 136 είναι οι φοιτητές που εισάγονται από γενικά Λύκεια, ωστόσο ο συνολικός αριθμός των εγγραφών αναμένεται να φτάσει τις 170 καθώς, όπως εξηγεί στo protionline.gr ο πρόεδρος του Τμήματος Κώστας Φουσέκης, υπάρχουν και οι προερχόμενοι από μεταγραφές και από ειδικές κατηγορίες. Για την ώρα, όπως ανέφερε, είναι σε εξέλιξη η εξεταστική περίοδος που θα διαρκέσει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Συνολικά, ο αριθμός των φοιτητών του τμήματος, θα ξεπεράσει τους 800.

Διατηρήθηκαν όλοι οι εισακτέοι

΄΄Το επίπεδο του Τμήματός μας είναι πολύ υψηλό, διατηρήσαμε όλους τους εισακτέους και δεν είχαμε απώλειες όπως συνέβη σε άλλες περιοχές, ενώ και η βάση για το Τμήμα μας ήταν σε υψηλά επίπεδα΄΄, επισήμανε ο κ. Φουσέκης. Αναφορικά με το επιστημονικό προσωπικό, είπε: ΄΄Έχουμε επάρκεια επιστημονικού προσωπικού, υπάρχουν 11 μέλη ΔΕΠ και μία ακόμη θέση που θα βγει τον επόμενο χρόνο, ενώ υπάρχουν και οι υποψήφιοι διδάκτορες. Οι προϋποθέσεις είναι καλές και ξεκινάμε τον άλλο μήνα με καλούς οιωνούς΄΄, πρόσθεσε. Αναφορικά με τα… νεότερα από το «μέτωπο» της διατήρησης της έδρας του Τμήματος στο Αίγιο, είπε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Σαφής προτίμηση στα νεόδμητα κι ας κοστίζουν παραπάνω

Στην πλειονότητά τους, οι νεοεισαχθέντες φοιτητές κατέφθασαν στον τόπο σπουδών τους με τους γονείς τους, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τελείωσε για τους περισσότερους και το θέμα «φοιτητική στέγη», όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο ιδιοκτήτης της κτηματομεσιτικής εταιρείας «Control» Παναγιώτης Θεοχαρόπουλος.

΄΄Σαν γραφείο είχαμε αρκετά σπίτια που ζητούνται από φοιτητές, δηλαδή είτε γκαρσονιέρες είτε δυάρια, τα οποία βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση. Αυτό που παρατηρήσαμε φέτος ήταν ότι οι περισσότεροι στράφηκαν σε καινούρια σπίτια προτιμώντας να συμφωνήσουν σε πιο υψηλά μισθώματα, αρκεί να είναι σύγχρονης κατασκευής και να είναι πλήρη σε εξοπλισμό και επιπλωμένα. Αυτό αυτομάτως φανερώνει ότι πρόκειται για παιδιά εύπορων οικογενειών, ενώ από την επαφή μαζί τους διαπιστώσαμε ότι σε γενικές γραμμές πρόκειται για ποιοτικό κόσμο, ανάλογο του επιπέδου των σπουδών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας΄΄, παρατήρησε ο κ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας πως τα σπίτια νέας κατασκευής νοικιάστηκαν αμέσως με του που βγήκαν τα αποτελέσματα για τις σχολές εισαγωγής.

Στο ερώτημα εάν επηρεάστηκαν οι νεοεισαχθέντες και η επιλογή τους για διαμονή, από το γεγονός ότι για κάποιους δρομολογείται μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα, ο υπεύθυνος του μεσιτικού γραφείου «Control» εκτίμησε πως σχεδόν όλοι θα μείνουν στο Αίγιο. ΄΄Κάποιοι φοιτητές, είναι γεγονός, τα προηγούμενα χρόνια προτίμησαν να μείνουν στην Πάτρα και να σπουδάζουν στο Αίγιο. Στην πράξη αυτό αποδείχθηκε μη λειτουργικό αφού ήταν μακριά από τις σπουδές τους και δεν τους βόλευε. Είχα πελάτες που είχαν νοικιάσει ένα -δύο χρόνια στην Πάτρα στο παρελθόν παρότι σπούδαζαν στο Αίγιο όμως διαπίστωσαν πως έσφαλαν και μετακόμισαν στο Αίγιο΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αναφορικά με τη σχέση προσφοράς κατοικιών για φοιτητές και ζήτησης που υπάρχει, με βάση το γεγονός ότι η σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν εξελίχθηκε όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε πως ΄΄υπάρχουν αρκετά μικρά σπίτια που παραμένουν αδιάθετα, πλην όμως αυτά είναι τα πιο παλιά που δεν έχουν υποστεί κάποια ανακαίνιση. Τα καλά όμως δεν μένουν αδιάθετα΄΄. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις τιμές, είπε: ΄΄Απαιτήσαμε και πάνω 20-30 ευρώ τον μήνα ενοίκιο και τα πήραμε καθώς οι ενδιαφερόμενοι αναγνώρισαν πως το καλό πληρώνεται΄΄.

Σημειώνεται πως γκαρσονιέρες και δυάρια στο Αίγιο νέας κατασκευής κυμαίνονται από 230 ευρώ με 300 ευρώ μηνιαίως, επιπλωμένα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr