background img
banner
banner

Ποιότητα ζωής και τουρισμός «χώρισαν»

ΑΛΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ! – ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ Γ. ΦΡΑΓΚΟΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΑΡΔΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Η διάσπαση της αντιδημαρχίας Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής σε δύο κομμάτια, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει τη στόχευση του δημάρχου Αιγιαλείας, αφενός να στηρίξει το τουριστικό κομμάτι κι αφετέρου να αναβαθμίσει τη ζωή και καθημερινότητα του πολίτη, που ούτως ή άλλως λόγω των μέτρων της πανδημίας, έχει γίνει πιο δύσκολη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τα καθήκοντα μοιράστηκαν σε δύο ανθρώπους που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο διαμέσου και της κοινής επαγγελματικής τους ιδιότητας και οι οποίοι ήδη κινούνται μεθοδευμένα ώστε να επιτύχουν την αποστολή τους…

Φραγκονικολόπουλος: Πρώτα στην ατζέντα αδέσποτα και λαϊκή αγορά

Ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής αισθάνεται μάλλον ανακουφισμένος από την απαλλαγή του στον τομέα του Τουρισμού που ανατέθηκε στον Στράτο Βαρδάκη, επιθυμώντας να επικεντρωθεί στο πολυεπίπεδο αντικείμενό του που σχετίζεται και με τη διαχείριση των αδέσποτων αλλά και με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη λαϊκή αγορά, την έκδοση αδειών κ.λπ. Ήδη, θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής για τα αδέσποτα, δεδομένου ότι καταβάλει τεράστια προσωπική προσπάθεια για την προστασία των ζώων που διαβιούν στους δρόμους, δρομολογώντας ταυτόχρονα σίγουρες λύσεις που θα επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα αδέσποτα. Παράλληλα, έχει βάλει στόχο την εξυγίανση της λαϊκής αγοράς και τη λειτουργία της υπό το πρίσμα της νομιμότητας και μόνον.

Ο ίδιος, μιλώντας στo protionline.gr για την απαλλαγή του από την αντιδημαρχία Τουρισμού και τα καθήκοντά του, επισημαίνει: ΄΄Είναι αλήθεια πως είχα πολλές αρμοδιότητες ως αντιδήμαρχος κι αυτό δεν μου επέτρεπε να επικεντρωθώ σε πράγματα που ήθελα να κάνω. Συζήτησα και με τον δήμαρχο κι αυτός εκτίμησε πως πρέπει να δοθεί έμφαση ξεχωριστά για τα δύο αντικείμενα. Ο Τουρισμός είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι που χρήζει ειδικής διαχείρισης και ο Στράτος Βαρδάκης γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο΄΄.

Βρέθηκε ο χώρος για το Δημοτικό Κτηνιατρείο – Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων, ο κ. Φραγκονικολόπουλος σημειώνει: ΄΄Είναι ένας καθημερινός αγώνας. Πρέπει ταυτόχρονα και να μεριμνούμε για τις ανάγκες των αδέσποτων αλλά και να δρομολογούμε μόνιμες λύσεις. Ήδη έχουμε βρει τον χώρο που σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε το Δημοτικό Κτηνιατρείο – Καταφύγιο. Προσανατολιζόμαστε στην κατάθεση φακέλου ώστε να τύχουμε της αναγκαίας χρηματοδότησης. Παράλληλα, έχουμε προγραμματίσει μία σειρά από δράσεις που αφορούν τα αδέσποτα και θα τις κάνουμε στην πορεία όπως είναι η τοποθέτηση ταϊστρών σε όλες τις ενότητες του δήμου, ενώ θα δημιουργήσουμε και κάποια σποτάκια για να δώσουμε κίνητρο για υιοθεσίες ζώων ώστε να μειώσουμε τον αριθμό αυτών που διαβούν στους δρόμους΄΄.

Πάνω… καταπάνω για την εξυγίανση της λαϊκής αγοράς

Η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής πάντως δίνει κάθε εβδομάδα το «παρών» στη λαϊκή αγορά του Αιγίου. Όπως σημειώνει, ΄΄αρχικά κινηθήκαμε στην κατεύθυνση της ενημέρωσης, ώστε όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο να γνωρίζουν πώς πρέπει να λειτουργούν για να μην παρανομούν.

Στον χώρο γενικώς υπήρχε μία αναρχία, δεν τηρούνταν τα μέτρα, ωστόσο με τους διαρκείς ελέγχους η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να αντιληφθούν πως όταν δεν τηρείς τα μέτρα δεν είναι εις βάρος του δήμου, αλλά των συναδέλφων τους. Έτσι συνειδητοποίησαν πως όλοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες΄΄. ΄΄Αυτό ελπίζουμε να συνεχιστεί κι αυτό επιθυμούμε να διασφαλίσουμε με τη συνεχή παρουσία μας εκεί΄΄, καταλήγει.

Βαρδάκης: Συμμετοχή στη ΔΕΘ με το «καλημέρα»

Από την πλευρά του, ο Στράτος Βαρδάκης επανέρχεται στο γνώριμό του πόστο, το οποίο στην ουσία ποτέ δεν εγκατέλειψε αφού παρέμεινε πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ η νέα πρόκληση έρχεται κατά τη διάρκεια ενός απόλυτα επιτυχημένου νέου επαγγελματικού ανοίγματος. Η επιστροφή του ωστόσο δεν τον άφησε… στιγμή να επαναπαυτεί αφού… στρώθηκε κατευθείαν στη δουλειά. Λίγες μόνο ημέρες μας χωρίζουν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού θεώρησε πως ο δήμος Αιγιαλείας δεν μπορεί να απουσιάζει. Φρόντισε λοιπόν έτσι ώστε ο δήμος να είναι παρών με δικό του κιόσκι στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με προβολή βίντεο και διάθεση σχετικού υλικού όπως χάρτες και φυλλάδια με την περιοχή. Παρών στην έκθεση θα είναι και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος την Κυριακή στις 11.00π.μ. θα μιλήσει εκ μέρους της ΚΕΔΕ. Πώς όμως σχολιάζει ο κ. Βαρδάκης την κίνηση του δημάρχου να διαχωρίσει την αντιδημαρχία και να του εκχωρήσει το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού; ΄΄Προφανώς ο δήμαρχος ήθελε να δώσει έμφαση στο τουριστικό κομμάτι λόγω της απραξίας από τον covid τον τελευταίο καιρό και γι’ αυτό το βλέπουμε πλέον ως αυτόνομο κομμάτι΄΄, σημείωσε στo protionline.gr, κάνοντας γνωστό πως από την ερχόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου στο περιθώριο της έκθεσης θα πραγματοποιήσει επαφές με ανθρώπους του τουρισμού. Μάλιστα, αναφέρεται και στη βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκου Κοροβέση σε συνάρτηση με την στήριξη από τον υπεύθυνο τουρισμού της Περιφέρειας Λαυρέντη Βασιλειάδη. ΄΄Τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως που αποδέχθηκαν το αίτημά μου να είμαστε κι εμείς παρόντες σαν δήμος Αιγιαλείας. Ο τουρισμός αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον δήμο Αιγιαλείας. Τα τελευταία χρόνια και επί δικής μου θητείας έχουν γίνει αρκετά βήματα για την τουριστική προβολή του δήμου μας. Πρώτη μας σκέψη είναι να συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο για να το πετύχουμε. Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν δουλέψαμε πολύ μεθοδικά γι αυτό. Ξεκινάμε με σχέδιο και εξωστρέφεια να χτίσουμε ένα δυνατό μπραντ. Δημιουργήσαμε το τουριστικό σάιτ αξιοποιήσαμε κάθε δυνατότητα που μας προσφέρει η τεχνολογία. Ο δήμος Αιγιαλείας είναι ένας από τους ελάχιστους της χώρας που προβάλλεται τουριστικά μέσω εικονικής περιήγησης΄΄.

Θα επιδιώξει συναντήσεις με Κικίλια, Γκερέκου

Ο κ. Βαρδάκης εκδήλωσε την πρόθεσή του να εστιάσει στον βιωματικό τουρισμό περισσότερο, που έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή. ΄΄Ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και για να τα επιτύχουμε, προτιθέμεθα να δημιουργήσουμε ένα ολιστικό τουριστικό προϊόν που σκοπεύουμε να προβάλουμε στοχευμένα ακόμη και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης εμβέλειας και στα σόσιαλ μίντια. Επίσης, θα επιδιώξουμε συμμετοχή σε περισσότερες τουριστικές εκθέσεις. Ένα ακόμη σημείο που θα εστιάσουμε είναι η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής. Ο τουρισμός αλλάζει εξελίσσεται και μαζί με αυτόν πρέπει να εξελισσόμαστε κι εμείς να ημερωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι ώστε να προσφέρουμε τα καλύτερα στους επισκέπτες μας΄΄, ανέφερε, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Δεν αρκεί να είμαστε τουριστικός προορισμός θέλουμε ο τόπος μας να αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό, έχοντας ως βασικό στόχο να επιδιώξουμε συναντήσεις τόσο με τον νέο υπουργό τουρισμό Βασίλη Κικίλια όσο και με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου ώστε να εξασφαλίσουμε την αιγίδα του υπουργείου και του ΕΟΤ στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που σχεδιάζουμε για τη νέα περίοδο. Θεωρούμε κομβικής σημασίας το όλο εγχείρημα και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr