background img
banner
banner

Σημαντική εμπειρία για τους μικρούς ιστιοπλόους του Ν.Ο. Αιγίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST U13

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου-Αργοναύτες, διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 από τις 6 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν τεράστια ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο και όπως σε όλες τις διοργανώσεις συμμετείχε και ο Ν.Ο. Αιγίου «ο Ποσειδών» με μικρά παιδιά ηλικίας κάτω των 9 ετών.
«Την πρώτη ημέρα δεν πραγματοποιήθηκε καμία ιστιοδρομία ενώ και τη δεύτερη υπήρξαν προβλήματα με τον καιρό. Εχθρός ήταν η άπνοια και η βροχή. Εμείς συμμετείχαμε με μια εντελώς νέα ομάδα, με πολύ νέα παιδάκια κάτω των 9 ετών που για πρώτη φορά παίρνουν μέρος σε αγώνα. Ο στόχος μας ήταν ο τερματισμός σε όσες ιστιοδρομίες γίνουν και η απόκτηση εμπειρίας που θα μας χρειαστεί στους επόμενους αγώνες», μας δήλωσε ο προπονητής του ΝΟΑ, Γιώργος Χριστόπουλος.

Πρόκειται για το πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων το οποίο αναβαθμίστηκε σε πρωτάθλημα και πλέον θα διεξάγεται κάθε χρόνο. Οι ιστιοδρομίες ξεκίνησαν την Τρίτη και οι συμμετοχές έφτασαν τις 224!. Από αυτόν τον αγώνα, θα προκύψει η εθνική ομάδα Οπτιμιστ U13 που θα αποτελείται από 5 αγόρια και 5 κορίτσια που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα U16 που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου στον όρμο της Αναβύσσου.

Οι νικητές μετά και τις 10 ιστιοδρομίες

Έτρεξαν 154 αγόρια και 70 κορίτσια, ενώ για πρώτη φορά ένας αγώνας στα Οπτιμιστ μεταδόθηκε σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube.
Στα αγόρια μετά από 10 ιστιοδρομίες κέρδισε ο Ορέστης Βαλιάδης του Ν.Ο. Βουλιαγμένης με 41 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Γεώργιος Μπουγιούρης του Ν.Ο. Καλαμακίου με 54 β., και τρίτος ο Γεώργιος- Λαέρτης Λεονταρίδης του Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με 58 βαθμούς.

Και στα κορίτσια έγιναν 10 κούρσες και την πρώτη θέση κατέλαβε η Ελένη Αλχανάτη του Ν.Ο Παλαιού Φαλήρου. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Κωνσταντίνα Ραγκούση του Ν.Ο Πάρου με 63 βαθμούς και την τρίτη η Αννα Μαρία Μακρή του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου με 76 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα rapid tests ήταν αρνητικά 100% ! Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αναφέρει: «Ευχαριστούμε πολύ τον ΕΟΔΥ και το άψογο προσωπικό του όλες τις μέρες , την Λέσχη ειδικών Δυνάμεων αλλά κυρίως τους αθλητές και προπονητές και τους ομίλους που συμμετέχουν για την συνέπεια και συνεργασία τους, σε όλη την δύσκολη διαδικασία του υγειονομικού πρωτόκολλου»!


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr