background img
banner
banner

Στο 65% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Αχαΐας στην απεργία

Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ… ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΟΓΩ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ποσοστά συμμετοχής στην προχθεσινή απεργία των εκπαιδευτικών δείχνουν τεράστια συμμετοχή, με τη Δ.Ο.Ε. να κάνει λόγο για λαμπρή στιγμή στην ιστορική πορεία του Κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στον τρόπο αξιολόγησης που το υπουργείο επιβάλει, η οποία κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε «καλά» και «κακά».
Και μπορεί το υπουργείο Παιδείας να έδωσε τη συμμετοχή σε ποσοστό 45,57%, ωστόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία, με βάση τα νούμερα που έκαναν γνωστά οι κατά τόπους Σύλλογοι, εκτιμά ότι κυμάνθηκε πάνω από 70% και πως και με τη συγκέντρωση της Αθήνας, ο εκπαιδευτικός κόσμος έδωσε «ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό και την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σε επίπεδο Αχαΐας το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην απεργία έφτασε στο 65%. Όπως έγινε ωστόσο γνωστό, το ποσοστό στην Πάτρα άγγιξε το 80% και το Αίγιο ήταν αυτό που έριξε τον μέσο όρο, δεδομένου ότι εκπαιδευτικοί διχάστηκαν με το άκουσμα ότι στις 11.00 το πρωί θα κλείσουν τα σχολεία λόγω της κινητοποίησης του δήμου και των φορέων για τη Φυσικοθεραπεία.

Έτσι, οι αναποφάσιστοι προτίμησαν να μην απεργήσουν και να μείνουν στα σχολεία τους, ρίχνοντας το ποσοστό του νομού στο 65%, το οποίο όμως ούτως ή άλλως είναι ικανοποιητικό.
Σημειώνεται ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου μέχρι την τελική νίκη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr