background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια ενωμένη σαν μια «γροθιά» ξεχύθηκε στους δρόμους…

ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ”ΜΠΛΟΚΟ” ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 

Με ένα πολυπληθές, αγωνιστικό και ενωτικό συλλαλητήριο, η Αιγιάλεια ξεχύθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στους δρόμους διεκδικώντας τη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, αποκλείοντας πλήρως την Π.Ε.Ο. και για λίγο τη Ν.Ε.Ο. και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν σκοπεύει να… παραδώσει τα όπλα. Αντιθέτως, δήμος, φορείς και πολίτες θα παραμείνουν στις επάλξεις και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται «για το δίκιο του αιγιώτικου λαού», όπως τόνισε και ο δήμαρχος στον αγωνιστικό χαιρετισμό του.

Έχουν περάσει οκτώμισι χρόνια από τότε που το Αίγιο είχε βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει τη διατήρηση του ΤΕΙ, τότε που ο παλμός της καρδιάς της πόλης, είχε βρει ανταπόκριση. Σήμερα ο αγώνας δείχνει πιο άνισος, αφού η Αιγιάλεια παλεύει με ένα «όπλο» αυτό της Φυσικοθεραπείας, ωστόσο η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου. Η περιοχή έχει ανάγκη την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως άλλωστε και η δεύτερη την Αιγιάλεια, κάτι που ωστόσο φαίνεται να… θυσιάζεται στον βωμό της συγκεντρωτικής διάθεσης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και της πολιτικής περικοπής κέρδους που ασπάζεται το υπουργείο. Άλλωστε, όπως τονίστηκε πολλάκις στη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στη δυτική είσοδο της πόλης, δεν υπάρχουν τα επιχειρήματα εκείνα που θα στηρίζουν την απόφαση Πρυτανείας και Συγκλήτου ώστε να αφανιστεί από τον ακαδημαϊκό χάρτη το φτιαγμένο με το… αίμα του δήμου, Παράρτημα του Αιγίου. Εντύπωση πάντως προκάλεσαν τα όσα ακούστηκαν σχετικά με τις πιέσεις που δέχθηκε η δημοτική αρχή ώστε να μην προχωρήσει στην κινητοποίηση…

«Πάγωσε» κάθε δραστηριότητα στην πόλη

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν άνθρωποι από κάθε γωνιά της πόλης που μετέβησαν στη γέφυρα Μεγανίτη στην παλαιά εθνική οδό, με κάθε μέσο. Λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ μετέφεραν δωρεάν τους πολίτες, καθώς επίσης και μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας, ενώ ανάλογη κινητοποίηση έγινε και από τα ταξί που έφτασαν κορνάροντας στο σημείο. Την ίδια ώρα, στην πόλη άρχισε να παγώνει κάθε δραστηριότητα, με το εντυπωσιακό κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά και την παύση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής και παρά το γεγονός ότι στα κεντρικά σημεία λίγο πριν ήταν γεμάτα! Ιδιαιτέρως πολυπληθής ήταν η παρουσία του ιερού κλήρου της περιοχής, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο αλλά και τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο επίσης σε… θέση μάχης. Οι βουλευτές Αχαΐας, παρότι εκλήθησαν, δεν έδωσαν το «παρών» με εξαίρεση τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου. Παρών ήταν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γεράσιμος Φεσσιάν κ.ά.

 

 

Έκλεισαν Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό

Η κινητοποίηση ουσιαστικά στήθηκε σε δύο μέτωπα για την περίπου μιάμιση ώρα που διήρκεσε. Στην Παλαιά Εθνική Οδό, που παρέμεινε κλειστή καθ’ όλη τη διάρκειά της, με τη συνεχή παρουσία της Αστυνομίας που παρέκαμπτε την κυκλοφορία στον κόμβο της Μυρτιάς και στη Νέα Εθνική Οδό που έκλεισε για λίγη ώρα συμβολικά και εναλλάξ στα ρεύματα κυκλοφορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε να μοιράζει φυλλάδια ενημερώνοντας τους διερχόμενους για τα δίκαια αιτήματα της πόλης. Τα πανό πήραν τη θέση τους στον δρόμο και ο κόσμος άρχισε να μεταφέρεται από την Π.Ε.Ο. στη νέα.

Παρόντες ήταν περισσότεροι από 30 σύλλογοι, φορείς και σωματεία της Αιγιάλειας δημιουργώντας μία πρωτοφανή ατμόσφαιρα ενότητας που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον… Επιστημονικοί φορείς της περιοχής, όπως Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Μηχανικών, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εργατικό Κέντρο Αιγίου, εργατικά σωματεία όπως Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, ο εμπορικός σύλλογος που πρωτοστάτησε, η Π.Α.Ε.Κ., ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, η Ένωση Περιπτερούχων και Καπνοπωλών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» με δυναμική παρουσία στην εθνική οδό, ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και πολλοί άλλοι, φάνηκαν αποφασισμένοι να παλέψουν όλοι μαζί ώστε να μην εκτελεστεί αυτή η αδικία εις βάρος της πόλης.

 

 

Η Συντονιστική Επιτροπή μετέφερε τον «παλμό» της τοπικής κοινωνίας

Η αντιδήμαρχος Μαρία Γιδά διάβασε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που ανέφερε τα εξής: ΄΄Ο δήμος Αιγίου παραχώρησε στο ΤΕΙ ένα από τα καλύτερα κτιριακά συγκροτήματα σε έκταση και θέση προκειμένου να στεγαστεί το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, πρώην ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας αλλά και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αγνοώντας τα συμφωνηθέντα κι αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των άδικων αποφάσεών τους στην τοπική κοινωνία, αποφάσισαν τη μεταφορά της Σχολής Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, σηματοδοτώντας έτσι ουσιαστικά και το κλείσιμο του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στην πόλη μας, καταδικάζοντας έτσι την τοπική κοινωνία και τους πολίτες του δήμου Αιγιαλείας στην απομόνωση και τον μαρασμό. Η υπουργός Παιδείας, αγνοώντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τη βούληση όλων των φορέων και των δημοτών του δήμου μας αρνήθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μας παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να την συναντήσουμε και να της εκφράσουμε τις θέσεις και τις αγωνίες μας για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη. Διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για τη μεταφορά της Σχολής Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα καθώς επίσης και άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας για να της εκθέσουμε τις θέσεις μας΄΄.

Λίγη ώρα μετά, το «μέτωπο» της Ν.Ε.Ο. «έσπασε» και οι περισσότεροι οδηγήθηκαν στον παλαιό δρόμο πάνω στη γέφυρα εκεί όπου στην άκρη είχε στηθεί μία πρόχειρη εξέδρα.

 

Δημ. Καλογερόπουλος: «Το υπουργείο αγνοεί τον λαό της Αιγιάλειας»

Σε έντονο ύφος και με αγωνιστική διάθεση, ο δήμαρχος ανέφερε: ΄΄Σήμερα, μετά από είκοσι χρόνια από τη συμφωνία που έλεγε ότι θα γίνουν στο Αίγιο τέσσερις πανεπιστημιακές σχολές, έχουμε μία και κατά το παρελθόν λειτούργησε περίπου κατά το μισό του συνολικού χρόνου, άλλη μία. Η συμφωνία λοιπόν ήταν για τέσσερις και λειτούργησε μιάμιση. Έχει μείνει πλέον μία κι αυτή μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2022. Αυτή είναι η πρόταση της πρυτανείας και της συγκλήτου και περιμένουμε την καταδίκη με υπογραφή στο επίσημο ΦΕΚ δηλαδή τη μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα. Ο δήμος Αιγιάλειας πριν λίγες ώρες καλωσόρισε 176 νέους φοιτητές και έμειναν έξω και πολλοί ακόμα, καθώς είναι αρκετά τα μόρια που πρέπει να συγκεντρώσει κάποιος για να εισαχθεί. Και αυτοί οι άνθρωποι, θέλουν να ξεριζωθεί αυτός ο “πνεύμονας” από μία πόλη. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου έχει πει όσα έχει πει και έχει ήδη κάνει την εισήγησή του, όμως η Πολιτεία έχει την ηθική υποχρέωση, ως τελευταία υπογράφουσα αρχή της τελικής απόφασης, να ακούσει και την τοπική κοινωνία. Και γι’ αυτό το δίκιο μας, ζητήσαμε να κάνουμε ένα ραντεβού με το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να ακουστεί και η δική μας, δίκαιη “φωνή” ενός ολόκληρου δήμου. Η υπουργός μας έλεγε όλο “αύριο” και “μεθαύριο”. Και το αίτημά μας, ήταν μια συνάντηση απλά για να μιλήσουμε, να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας. Δεν μας δέχτηκε καν. Δεν καταδέχτηκε να μιλήσει με τους 33 εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσβάλλοντας έτσι οικτρά 60.00 κόσμου. Γιατί; Ποιοι είναι αυτοί που θα αγνοήσουν τόσο λαό; Με ποιο δικαίωμα;΄΄.

«Δεν θα γίνουμε μαριονέτες των αυθαιρεσιών τους»

Και συνέχισε ο κ. Καλογερόπουλος: ΄΄Αν ορισμένοι πιστεύουν ότι η καρέκλα που κατέχουν τους δίδει αυτομάτως το δικαίωμα να αυθαιρετούν κιόλας, είναι πολύ γελασμένοι. Δεν νοείται ένα αξιόπιστο κράτος, μια πολιτεία με κοινωνικό πρόσωπο, επειδή τα πολιτικά πρόσωπα αλλάζουν με τους καιρούς και με τα χρόνια, είτε αυτοί είναι Πρυτάνεις είτε Υπουργοί είτε οτιδήποτε, να αθετούν τις υποχρεώσεις απέναντι από τον λαό. Αν το ίδιο το κράτος, αθετήσει μία υπογραφή του ίδιου του υπουργού Εσωτερικών, επειδή αυτός με τις εκλογές… άλλαξε, τότε δεν μιλάμε για καμιά αξιοπιστία. Εμείς δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να κινητοποιήσουμε όλο τον κόσμο, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να αφήσουν τις εργασίες τους, να έρθουν όλοι μαζί σήμερα εδώ για να γίνουμε μία «γροθιά» και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν θα σας περάσει! Όχι! Και έρχονται και άλλα θέματα, το θέμα της ΕΒΟ… η σταφίδα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαστε υποζύγια κανενός. Δεν θα γίνουμε μαριονέτες των αυθαιρεσιών των όποιων φυσικών προσώπων, επειδή έτυχε να κατέχουν μία θέση. Η πόλη είναι εδώ. Δεν ήρθαμε εδώ σήμερα για να ταλαιπωρήσουμε τους ταξιδιώτες και τον κόσμο, αλλά γιατί αυτοί οι κύριοι μας υποχρέωσαν να αντιδράσουμε, έχοντας απέναντι μας μία τέτοια συμπεριφορά που μας ανάγκασε να πράξουμε αυτή την ακραία εκδήλωση. Αναγκαζόμαστε να έχουμε μια τέτοια αντίδραση. Αν δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να ακούσουν το “χτυποκάρδι” του δημάρχου, ας ακούσουν τουλάχιστον το πλήθος κόσμου που σήμερα εδώ διαμαρτύρεται. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τον αιγιώτικο λαό. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Έχουμε δίκιο και δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτό το δίκιο μας να αναγνωριστεί. Φτάνει πια η κοροϊδία. Είμαστε εδώ για να δώσουμε την μάχη, που είναι σκληρή και άνιση. Όμως δεν θα κάνουμε πίσω, εμείς σήμερα από εδώ τους δίνουμε το στίγμα μας και δεν κάνουμε πίσω. Κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης σήμερα το πρωί είπε “Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η τοπική κοινωνία στο Αίγιο”. Ε, τώρα θα μάθει πολύ καλά ο εν λόγω κύριος αν τον ενδιαφέρει ή όχι. Η σημερινή εκδήλωση και παρουσία, βγάζει τέτοια δύναμη, τέτοια ενέργεια, που σίγουρα θα πιάσει τόπο. Τα δίκαια της κοινωνίας μας, όλοι μαζί θα τα διεκδικούμε με τον πιο ασυγκράτητο τρόπο. Εδώ είναι η ταυτότητα του αιγιώτικου λαού και έχει μία και ενιαία φωνή, που φωνάζει ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα βάζει με έναν ολόκληρο δήμο. Ναι, έχω την ευθύνη του συντονισμού των κινητοποιήσεων σήμερα εδώ, αλλά εκφράζω όλους ταυτόχρονα, την αντιπολίτευση, τους αντιδημάρχους, τους επαγγελματίες του τόπου, τα νοικοκυριά, τους νέους ανθρώπους, όλους ανεξαιρέτως. Και αυτή η “φωνή” θα παραμείνει ενιαία, με την απόλυτη δύναμη και ακλόνητη΄΄.

Και πρόσθεσε: ΄΄Είναι εδώ όλοι οι εκπρόσωποι του αιγιώτικου λαού, εάν οι του υπουργείου, δεν καταλάβουν σήμερα, θα καταλάβουν με πολύ χειρότερο τρόπο. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε δυσκολίες στην κοινωνία. Όμως, θα μας αναγκάσουν και θα μας εξωθήσουν, με το δίκιο που έχουμε και τη δύναμη που μας δίνετε εσείς, να δώσουμε μεγαλύτερους αγώνες για το μόνο που πιστεύουμε. Στο δίκιο του αιγιώτικου λαού΄΄.

Στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, μετέφερε τη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη, λέγοντας: ΄΄Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι πρέπει το Τμήμα να μείνει εδώ. Εδώ πρέπει να εκπαιδευτούν οι φοιτητές. Και το μήνυμα αυτό δεν είναι το μήνυμα μόνο της κοινής λογικής και του αιγιώτικου λαού αλλά και η αναγκαιότητα να υπάρχει ανάπτυξη της Αιγιάλειας, η οποία περνά μέσα από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Δεν υπάρχει λογική στην απόφαση της μεταφοράς και δεν απαντάται γιατί να πάει το Τμήμα στην Πάτρα. Ο δήμος έχει επενδύσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται στο Νοσοκομείο Αιγίου, το οποίο πρέπει να ενισχυθεί και να σταθεί όρθιο. Έχει μία ορθοπεδική κλινική που μπορούν να εκπαιδευτούν οι φοιτητές. Εδώ δεν είμαστε με καμία «φανέλα». Μεταφέρουμε το αυθεντικό μήνυμα ολόκληρου του αιγιώτικου λαού που απαιτεί η σχολή να μείνει στον τόπο του. Άλλωστε στη σχολή αυτή έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» 176 νέοι φοιτητές που δήλωσαν και πέτυχαν «Αίγιο» και όχι Πάτρα΄΄.

Έτοιμοι να αγωνιστούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Γούτος, επισήμανε: ΄΄Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ενώ παραχωρήσαμε το «φιλέτο» της πόλης μας στο ΤΕΙ, αυτή τη στιγμή όλο αυτό επιχειρούν να μας… παίρνουν πίσω, Να μας πάρουν και την τελευταία σχολή αντί να έχουν αναπτυχθεί όλες όσες μας είχαν υποσχεθεί. Δεν πρέπει να περάσει αυτό σε καμία περίπτωση, είμαστε ενωμένοι σε αυτό το κομμάτι, παρά τις παραλείψεις και τις διαφωνίες μας και τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα, όμως είμαστε μαζί με τους Αιγιώτες και πρέπει σε κάθε περίπτωση το Παράρτημα να παραμείνει στον αρχικό του στόχο, ο οποίος ήταν τα δύο τμήματα να γίνουν τέσσερα. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, θα παλέψουμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας΄΄.

Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, τόνισε: ΄΄Η κυβέρνηση αυτή σε πολλά θέματα του δήμου, όπως το ΑΕΙ και τα αγροτικά θέματα, πλήττει την Αιγιάλεια. Εφιστώ την προσοχή ότι πρέπει να αγωνιστούμε και για το νοσοκομείο μας. Διότι κι αυτό θέλουν να το κλείσουν. Νομίζω ότι το επόμενο βήμα μας πρέπει να είναι να επισκεφθούμε το γραφείο της υπουργού όλοι μαζί μέχρι να μας δεχθεί. Διότι η Σχολή της Φυσικοθεραπείας ανήκει στο Αίγιο. Την προτιμούν οι ίδιοι οι φοιτητές. Καλούς αγώνες όλοι μαζί ενωμένοι γιατί μόνο έτσι θα επιτύχουμε τον στόχο΄΄.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος ανέφερε: ΄΄Όλα συγκλίνουν στο ότι το Τμήμα αυτό έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο. Γιατί όμως ελήφθη αυτή η απόφαση; Είναι πολύ απλό. Οι λόγοι έχουν σχέση με την οικονομία και με την προσπάθεια για εξοικονόμηση πόρων. Βλέπουν την παιδεία σαν έναν ελλειμματικό τομέα παρότι το κράτος έπρεπε να δίνει εκεί το βάρος. Διότι κράτος χωρίς παιδεία δεν έχει μέλλον. Κι επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού, προσπαθούν με το προσωπικό της Πάτρας να το διατηρήσουν εκεί, ενώ θα μπορούσε να διατηρηθεί το τμήμα με τις αναγκαίες προσλήψεις, με αναμόρφωση κτιρίων και αναβάθμιση υποδομών. Δεν θέλουν τους φοιτητές να έχουν ουσιαστική μόρφωση αλλά επιφανειακή και πρόσκαιρες δεξιότητες΄΄.

Δυναμικό το «παρών» του ιερού κλήρου

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, επισήμανε: ΄΄Βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ για να διαδηλώσουμε για το αυτονόητο. Να διατηρηθεί το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο. Και χαίρομαι που είναι όλοι οι Αιγιώτες ενωμένοι σε αυτό τον αγώνα. Οι μάχες κερδίζονται πολλές φορές με συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στα γραφεία. Όμως είδαμε ότι σε αυτή την περίπτωση η υπουργός περιφρονεί τον δήμαρχο και τους φορείς, δεν τους δέχεται ούτε να συζητήσουν. Άρα δικαίως ελήφθη η απόφαση και σήμερα είμαστε στον δρόμο, διότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Να ξαναβγούμε, να διεκδικήσουμε αυτό το οποίο μας ανήκει. Να μην το παραχωρήσουμε, για να μην χάσουμε τη Σχολή, να μην φύγουν οι νέοι μας΄΄.

Το «κατηγορώ» των δύο βουλευτών

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Το ΤΕΙ στάθηκε χάρη στους αγώνες του δήμου και της πόλης. Ξανάνοιξε ενώ είχε δρομολογηθεί από το 2013 να κλείσει. Πρέπει να το στηρίξουμε να διατηρηθεί και να ανοίξουν κι άλλα τμήματα διότι το Αίγιο έχει τις υποδομές, έχει την κουλτούρα και τον κόσμο. Δεν θα αφήσουμε τον αγώνα με τίποτα να πάει χαμένος. Έχουμε κι άλλα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, τους σταφιδοπαραγωγούς, τις απολύσεις από τα ΕΑΣ που ξέρετε όλα αυτά μαζί τι σημαίνουν. Όλοι μαζί στον αγώνα΄΄.

Επίσης, ο βουλευτής Κώστας Μάρκου, είπε τα ακόλουθα: Είναι απανωτά τα χτυπήματα στην Αιγιάλεια και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ περί αυτών είναι γνωστή σε όλους. Θα καταθέσω την άποψή μου ως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτή την επιχειρούμενη μεταφορά. Σε κανένα επίπεδο, ούτε εκπαιδευτικό, ούτε ερευνητικό, ούτε κλινικό, ούτε επιστημονικό, ούτε επίπεδο σχολής όπως απεδείχθη. Πρόκειται για στερεότυπα τα οποία στα οποία είναι αγκυλωμένοι και μόνο με την παρουσία μας στον τιμημένο δρόμο μπορούν να λυθούν΄΄.

Ετοιμοπόλεμοι οι φορείς

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, ενώ ούτε οι πρώτες σταγόνες της βροχής στάθηκαν ικανές να διαλύσουν το πλήθος, κάτι που έγινε λίγη ώρα αργότερα με το τέλος ενός συλλαλητηρίου που είναι βέβαιο πως πέτυχε τον στόχο του. Να κάνει το Αίγιο να ορθώσει το ανάστημά του μπροστά στην αδικία της υποβάθμισής του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλοι έκλεισαν με την ευχή… «καλό αγώνα».

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr