background img
banner
banner

Μάρκου για Νοσοκομείο: Οι γενικοί γιατροί καλύπτουν εφημερίες με κίνδυνο την υπολειτουργία των περιφερικών ιατρείων

Με αφορμή την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Αιγιαλείας για την οργάνωση δράσεων που θα ενισχύσουν το Νοσοκομείο, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος Ιατρός του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου απέστειλε στο protionline.gr την ακόλουθη δήλωση:

‘‘Με έκπληξη άκουσαν οι δημότες της Αιγιάλειας, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, τον γιατρό του Νοσοκομείου Αιγίου και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπoύνια, να αναφέρεται στους γενικούς γιατρούς – προφανώς του Κ.Υ. Ακράτας – και να ζητά την στελέχωση του «Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών» με γενικούς γιατρούς. Μέσα στο «όραμά» του για λειτουργία του Νοσοκομείου ως Δευτεροβάθμιο, ο κ. Μπουνιάς «λησμονεί» ότι το αντικείμενο των γενικών γιατρών είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα και όχι η Επείγουσα Ιατρική, εκτός εάν είναι εξειδικευμένοι σε αυτό. Με άλλα λόγια, ο Γενικός Γιατρός στο νοσοκομείο καλείται από τον κ. Μπούνια να κάνει τον Παθολόγο, τον Χειρουργό, τον Καρδιολόγο κλπ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ που στο νοσοκομείο απευθύνονται σε αυτές τις ειδικότητες και όχι στον ΓΕΝΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ. Ως Επιστημονικός Υπεύθυνος, και Πρόεδρος του Σωματείου Γενικών Ιατρών Ελλάδος, εκτέλεσα την ΕΝΤΟΛΗ του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ να στελεχωθεί το νοσοκομείο στις εφημερίες του με 20 εφημερίες, πέραν τον πέραν των ήδη συμμετεχόντων με 28 εφημερίες. Δηλαδή συνολικά για τον μήνα Δεκέμβριο οι γενικοί γιατροί κάνουν 48 εφημερίες στο νοσοκομείο. Πρακτικά για τους δημότες αυτό συνεπάγεται την σοβαρή υπολειτουργία των Περιφερικών Ιατρείων, τα οποία θα λειτουργούν, κατ’ εκτίμηση, 4-5 φορές τον μήνα. Θα περιμένουμε τότε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ασχοληθούν με τις δίκαιες διαμαρτυρίες, των ήδη εξαγριωμένων δημοτών των λοιπών διαμερισμάτων του Δήμου;’’


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr