background img
banner
banner

Πλήθος κόσμου στη Φανερωμένη προσκύνησε τα «θαύματα» | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΡΙΩΝ ΜΟΝΩΝ

Βραδιά κατάνυξης κι ελπίδας συνάμα ήταν η χθεσινή για το Αίγιο. Τα Ιερά Λείψανα από τις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών, έλουσαν με φως τις καρδιές των ανθρώπων που κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου. Τα πνευματικά θησαρίσματα της ορθόδοξης πίστης παρατάχθηκαν και ετέθησαν στη διάθεση των πιστών για προσκύνημα, ενισχύοντας το αίσθημα της πίστης, που τόσο έχουν ανάγκη οι άνθρωποι στις μέρες μας…

Με αφορμή την είσοδο της Αγίας Εκκλησίας στην περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος αλλά και ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος υποδέχθηκαν μαζί με τον ιερό κλήρο, στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου τα ιερά λείψανα από τις τρεις Μονές. Η τελετουργία ήταν μοναδική και καθηλωτική. Ο κόσμος βουβά αλλά με τη λάμψη στα μάτια ανέμενε στο προαύλιο τα «θαύματα». Κατέφθασαν με αυτοκινητοπομπή και μεταφέρθηκαν από τους ιερείς στο εσωτερικό του ναού.

 

Μέγα Σπήλαιο, Αγία Λαύρα και Ταξιάρχες

Από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου μεταφέρθηκαν προς ευλογία και προσκύνηση, τμήμα της τιμίας κάρας της Αγίας Βαρβάρας, η σεπτή χείρα του Αγίου Χαραλάμπους και τα ιερά λείψανα των κτητόρων Θεοδώρου, Συμεών και Ευφροσύνης. Από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας οι χαριτόβρυτες κάρες του Αγίου Αλεξίου και του Οσίου Φιλαρέτου και από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών τα Άχραντα Πάθη και η κάρα του Οσίου Λεοντίου.

Ως γνωστόν, τα Άχραντα Πάθη του Χριστού είναι τεμάχια από το Τίμιο Ξύλο, το ακάνθινο Στεφάνι, τη Χλαμύδα, τον Κάλαμο, τον Σπόγγο, τα καρφιά, τα οποία σώζονται άθικτα μέχρι σήμερα. Δώρο των Θωμά και Δημήτριου Παλαιολόγων στον κτήτορα της μονής, ανιψιό τους, Όσιο Λεόντιο.

Της υποδοχής των ιερών λειψάνων στον Μητροπολιτικό Ναό της Φανερωμένης ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου, η οποία περιελάμβανε Μεγάλο Εσπερινό, Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Καθ’ όλη τη διάρκειά τους πλήθος πιστών δημιουργούσε ουρές για να τα προσκυνήσει, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Το βέβαιον είναι ότι η πρωτοβουλία επέτυχε τον σκοπό της που δεν ήταν άλλος από το να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στον Θεό…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr