background img
banner
banner

Επιστολή στον Άγιο Βασίλη με την βοήθεια των… ΕΛΤΑ

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ (ΣΤΑ ΣΤΑΦΙΔΑΛΩΝΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΕΜΕΝΗΣ

Όπως κάθε χρόνο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έτσι και φέτος, έξω από το Ταχυδρομείο Αιγίου υπάρχει το κιβώτιο των γραμμάτων που προορίζονται για τον “Άγιο Βασίλη”. Το κόκκινο ειδικό κουτί, είναι αυτό που πάντοτε… συγκεντρώνει όλες τις όμορφες επιθυμίες των παιδιών και μαζεύει τις χριστουγεννιάτικες ευχές, επιθυμίες γεμάτες φαντασία και… γλυκιά προσμονή! Τα ΕΛΤΑ Αιγίου για πρώτη φορά φέτος, μετέφεραν το ¨κόκκινο κουτί της αγάπης¨ σε δύο επιλεγμένα σχολεία της περιοχής, προκειμένου να βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές στο να συγκεντρώσουν τα φετινά “θέλω” τους στις σχολικές μονάες και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους στον άγιο της καρδιάς τους.

Ο covid-19 συνετέλεσε στο να πάει το… ¨βουνό στον Μωάμεθ¨

Η πρωτοβουλία ανήκε στη διοίκηση και το προσωπικό των ΕΛΤΑ, που σε συνεννόηση με τους δασκάλους του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου (στα Σταφιδάλωνα) και το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, αλλά και με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δύο μονάδων, τελέστηκε το όμορφο και ιδιαίτερο “τόλμημα”. Το συγκεκριμένο “έθιμο” της συλλογής των παιδικών επιθυμιών, ακολουθείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από το Ταχυδρομείο της περιοχής, όμως μια ανάλογη τέτοια δράση δεν είχε οργανωθεί ξανά στο παρελθόν. Έτσι, με αφορμή τον… covid-19 αλλά και την ιδιαιτερότητα των ημερών, αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε, η επίσκεψη μιας μικρής επιτροπής της υπηρεσίας στα δύο δημοτικά σχολεία με σκοπό να… “πλημμυρίσουν” οι καρδιές όλων, χαρά και ευτυχία!

Τα παιδιά είχαν κάνει την προεργασία να γράψουν το όνομά τους, τις ευχές και τις επιθυμίες τους, τα οποία μετά μπορούσαν να εσωκλείουν σε ειδικούς φακέλους που μοιράστηκαν από τα μέλη των συλλόγων, καθώς και τα δωρεάν γραμματόσημα, ώστε να στείλουν το γράμμα τους στην Καισαρεία. Την περασμένη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου το πρωί, μία τετραμελής επιτροπή των Ελληνικών Ταχυδρομείων βρέθηκε στον χώρο των δύο σχολείων, σε μια προκαθορισμένη επίσκεψη, προκειμένου να μαζέψουν τα “θέλω” των μαθητών για να τα ταχυδρομήσουν στον καταλληλότερο άγιο των ευχών. Από όλες οι τάξεις των μονάδων (και των νηπιαγωγείων τους) περνούσαν ένα – ένα τα παιδάκια, προκειμένου να ρίξουν την επιστολή στον Άγιο στο κόκκινο κουτί.

Άψογη η συνεργασία των υπευθύνων του ΕΛΤΑ με τους διευθυντές και τους γονείς

Ερωτώμενος για την “τρυφερή” δραστηριότητα που οργανώθηκε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Νίκος Παπαδόπουλος, ανέφερε στο protionline.gr για το όμορφο σκηνικό που στήθηκε και… συγκίνησε μικρούς και μεγάλους: «Ζητήσαμε από το Ταχυδρομείο αν είναι εφικτό, να βρεθεί το κόκκινο γραμματοκιβώτιο του Άη Βασίλη στον χώρο του σχολείου μας, προκειμένου να ρίξουν όλοι οι μαθητές τις γιορτινές επιθυμίες τους στο κουτί. Η υπηρεσία των ΕΛΤΑ βοήθησε πολύ τους γονείς, τους δασκάλους και τους διευθυντές των σχολείων ώστε να οργανωθεί όλο αυτό και όχι μόνο το πέτυχε, αλλά γέμισε με μια τρομερά μεγάλη συγκίνηση και χαρά κάθε παιδικό πρόσωπο, αλλά και τις ψυχές όλων μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλη την δράση, μα πιο πολύ που είδαμε το γλυκό χαμόγελο των παιδιών και την λαχτάρα τους να ρίξουν το γράμμα…».

Οι… ιδιαίτερες ¨υγειονομικά¨ μέρες επιφόρτισαν την ατμόσφαιρα

Μιλώντας στo protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης Μαρία Μελισσουργού και περιγράφοντας την ιδιαίτερη εκδήλωση που έγινε, τόνισε: «Ήταν ένα μικρό “μήνυμα” αγάπης. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό το… παραμύθι, πραγματικότητα και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Εν μέσω αυτής της ιδιαίτερης εποχής που ζούμε, θεωρώ ότι τέτοιες εκδηλώσεις όχι μόνο χρειάζονται αλλά δίδουν ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες» επισήμανε η πρόεδρος. «Η επιβράβευση των παιδιών ήταν… σοκολατάκια που μοιράστηκαν. Δεν είχε γίνει ποτέ ξανά κάτι ανάλογο. Ήταν κάτι που έχει ήδη χαραχθεί στην καρδιά των παιδιών» ανέφερε η επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων.

Νήπια και μαθητές… εν δράσει

Αποδεχθήκαμε την πρόσκληση από τους Συλλόγους Γονέων με τεράστια αυταπάρνηση και ευχαρίστηση. Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι πάντα ιδιαίτερες και εξειδικευμένες και φέτος, η υπηρεσία μέσω αυτής της δράσης όχι μόνο ήρθε κοντά στις παιδικές ψυχές, αλλά πολύ περισσότερο, γέμισε ζεστασιά και συγκίνηση κάθε άτομο που συμμετείχε λόγω του covid-19 και των συνθηκών. Είμαστε υπερήφανοι που διοργανώθηκε αυτή η ξεχωριστή γιορτή. Γιατί το “μήνυμα” που μπορεί να στείλει μια παιδική καρδιά, μπορεί να φτάσει στα πέρατα της γης…” ήταν τα λόγια της Ελένης Αθανασοπούλου, εκπροσώπου του καταστήματος των ΕΛΤΑ που παραβρέθηκε στις σχολικές μονάδες. Να επισημανθεί ότι και στα δύο σχολεία, συμμετείχαν ενεργά και τα νηπιαγωγεία που συστεγάζονται στα ίδια κτίρια, δηλαδή το 8ο Νηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο της Τέμενης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η συνεργασία μεταξύ των συλλόγων των σχολείων, των δασκάλων όλων των τάξεων και των εκπροσώπων των ΕΛΤΑ ήταν άψογη και συντονισμένη.
Τέτοιες ανάλογες δράσεις, είναι όχι μόνο γεμάτες συναισθήματα, αλλά και την αμέριστη αγάπη των ημερών, καθώς όλοι οι άνθρωποι… ακολουθούν το “πνεύμα των Χριστουγέννων” και γίνονται για λίγο… παιδιά. Και όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος εύστοχα, “είναι διαφορετικό να πάνε τα παιδιά στο ταχυδρομείο και αλλιώς το ταχυδρομείο στα παιδιά. Δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, καθώς κάποια από αυτά δεν μπορούσαν να το κάνουν. Μακάρι να μπορούσαν τα ΕΛΤΑ να βρεθούν με το “γραμματοκιβώτιο της αγάπης” σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία του δήμου”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr