background img
banner
banner

«Ίπταται» ο Οδοντωτός με 130.000 επιβάτες τον χρόνο!

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ

Σε φάση εκσυγχρονισμού και επέκτασης εισέρχεται ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων που τις τελευταίες ημέρες, λόγω και των εορτών, παρουσιάζει μεγάλη κίνηση. Για πρώτη φορά εκπονείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη γραμμή η οποία τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ως τις 17 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, δρομολογείται η χάραξη για την επέκταση από τα Καλάβρυτα μέχρι την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Παράλληλα, προωθείται η ένταξη του Οδοντωτού σε φορέα εκμετάλλευσης τουριστικών τρένων. Εκτιμάται δε ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα συντελέσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ παραμένει το αίτημα της ενίσχυσης των δρομολογίων της υφιστάμενης γραμμής και της ανταπόκρισής τους με αυτά της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αιγίου – Κιάτου.

Σημαντικά ως προς τη δυναμική του ιστορικού Οδοντωτού, είναι τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. βάσει των οποίων, το τρενάκι εξυπηρετεί σε ετήσια βάση 120.000 – 130.000 επιβάτες. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή κανονικού εισιτηρίου του Οδοντωτού σιδηρόδρομου 9,5 ευρώ για μονή διαδρομή και 19 ευρώ με επιστροφή και παιδικού εισιτηρίου 4,8 ευρώ για μονή και 9,6 ευρώ με επιστροφή, εκτιμάται ότι τα συνολικά έσοδα της γραμμής από τα εισιτήρια είναι της τάξης των 1.200.000 – 1.500.000 ευρώ τον χρόνο! Εκτιμάται τέλος ότι το ετήσιο κόστος συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής είναι της τάξης των 400.000 ευρώ, άρα η λειτουργία της αποφέρει μεγάλο κέρδος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr