background img
banner
banner

Αστυνομικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ 157 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ 6 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Μπορεί καταστηματάρχες και πελάτες να έχουν ρίξει το βάρος στην τήρηση των μέτρων ενάντια στον covid-19, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν οι έλεγχοι για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μία μέρα, βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα. Βεβαίως, ο αριθμός είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, πράγμα που αποδεικνύει πως η πλειονότητα των καπνιστών έχει συμμορφωθεί τε τον νόμο. Αστυνομικοί έλεγχοι πάντως, πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την 19/12/2021, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ελέγχθηκαν συνολικά (157) καταστήματα και βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις σχετικές με την αντικαπνιστική νομοθεσία και συγκεκριμένα: 3 στην Αιτωλοακαρνανία, εκ των οποίων οι δυο σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους οποίους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 500 ευρώ και μια σε πελάτη, στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, 2 στην Ηλεία, εκ των οποίων η μια σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ και μια σε πελάτη, στον οποίο βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και 1 στην Αχαΐα, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr