background img
banner
banner

Η ώρα των μικρών για το εμβόλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-11 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΝΑΑ

Η προστασία των παιδιών με τη συμμετοχή τους στην εμβολιαστική διαδικασία για πολλούς υγειονομικούς και όχι μόνο, θεωρείται το “κλειδί” για την ολοκλήρωση της επιχείρησης “ελευθερία” όπου τελείται σε όλη την χώρα αλλά και στην τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας.

Οι πρώτες ενδείξεις, αναφέρουν ότι πολλοί Αιγιαλείς γονείς μπήκαν ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης προκειμένου να κλείσουν τα ραντεβού τους ή να ενημερωθούν και η κίνηση για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου που ξεκινά η διαδικασία, δείχνει να είναι μεγάλη, αφού έχουν κλειστεί 350 ραντεβού μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.
Από το μοναδικό εμβολιαστικό σημείο στην Αιγιάλεια που θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών – τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΓΝΑ Αιγίου δηλαδή – ανακοινώθηκε ότι οι εμβολιασμοί για την ομάδα από 5 έως 11 ετών θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες ημερομηνίες. Βάσει των εντολών της 6ης ΥΠΕ η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της κάθε δόσης που ισχύει για τους ενήλικες, με εμβόλιο της Pfizer παιδιατρικό.

Γεωργάκης: «Ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει να συμμετάσχει, να εμβολιαστούν τα παιδιά»

«Θεωρώ ότι οι δημότες της Αιγιάλειας κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι τώρα πια λίγο ως πολύ, ξέρουν ότι η μόνη λύση να απαλλαγεί η κοινωνία από αυτό το “βάσανο” που ζούμε είναι ο εμβολιασμός, είναι η μόνη δίοδος να χτιστεί το “τείχος” της ανοσίας» είπε ο διοικητής του ΓΝΑΑ Αθανάσιος Γεωργάκης στo protionline.gr, ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν οι γονείς πρέπει να φοβούνται τον εμβολιασμό για τα παιδιά τους, δήλωσε κατηγορηματικά “…σε καμία περίπτωση!

Ο κόσμος της Αιγιάλειας πρέπει να αποφασίσει να συμμετάσχει και να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά. Δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα. Ο στόχος είναι κοινός και μοναδικός. Και είναι να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό οριστικά» τόνισε ο κ. Γεωργάκης.

Ελευθεριώτης: «Δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα “μετράει” στα σχολεία, ούτε τι θα γίνει με τα self tests”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ερωτώμενος από τo protionline.gr ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, τόνισε για την είσοδο των μαθητών στα σχολεία μετά τους εμβολιασμούς: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα από τους γονείς για τη διαδικασία και για την όποια επικινδυνότητα και είναι απολύτως λογικό. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πολλοί γονείς έχουν πρόθεση να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν στην εμβολιαστική διαδικασία και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Σε πρώτη φάση ξέρουμε, ότι όποιο παιδί εμβολιαστεί με την πρώτη δόση μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ενισχυθεί με την επαναληπτική σε 21 ημέρες μετά. Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα όμως αν αυτό θα “μετράει” επίσημα στο σχολείο ή θα υποχρεούται ο κάθε μαθητής να συνεχίσει να κάνει τα εβδομαδιαία self test. Δεν έχουμε ενημέρωση γι’ αυτό ακόμα από επίσημα χείλη».

«Η Επιτροπή και οι γιατροί επιμένουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για τα παιδιά από 5 ετών μέχρι 11. Εμείς, οφείλουμε όχι μόνο να το πιστέψουμε, αλλά να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτό. Η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και οι γονείς πρέπει να σπεύσουν να κλείσουν τα ραντεβού, για τα παιδιά. Μη ξεχνάμε ότι αυτές οι ηλικίες, είναι υπερμεταδότες του covid-19 έστω και αν στο συντριπτικό ποσοστό τους αν νοσήσουν δεν έχουν βαριά συμπτώματα» ανέφερε στo protionline.gr  ο κ. Ελευθεριώτης. Το μέτρο ήδη έχει εφαρμοστεί και στον δήμο Αιγιάλειας και η πλατφόρμα του υπουργείου δέχεται από χθες αρκετά “κλικ” από γονείς και κηδεμόνες, που μπαίνουν στην ιστοσελίδα προκειμένου να ενημερωθούν και να επικυρώσουν τα ραντεβού τους.

350 ραντεβού έχουν κλειστεί στο Νοσοκομείο

Η διαδικασία ξεκινά το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και αφορά μόνο το ένα από τα δύο εμβολιαστικά σημεία που λειτουργούν σε ολόκληρο τον δήμο, καθώς στο Κ.Υ. Ακράτας δεν δόθηκε εντολή από την 6η ΥΠΕ να συμμετάσχει. Έτσι, οι επόμενες ημερομηνίες που έχουν δοθεί επίσημα από την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) θα είναι, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το πρωί, η Δευτέρα 20 του μήνα επίσης το πρωί, 22 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη το απόγευμα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου πρωί και τέλος 29 του ίδιου μήνα ημέρα Τετάρτη απογευματινές ώρες, όσων αφορά το 2021.
Για το 2022 έχουν κλειστεί ραντεβού την Τετάρτη το απόγευμα 5 Ιανουαρίου και Σάββατο πρωί 8 Ιανουαρίου. Συνολικά έχουν κλειστεί 350 ραντεβού μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr