background img
banner
banner

Μέσα Ιανουαρίου αρχίζει το έργο της αποχέτευσης της οδού Κορίνθου

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΑ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ – ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ

Στο μείζον πρόβλημα των πλημμυρών από όμβρια ύδατα στην οδού Κλεισούρας αναφέρει σε επιστολή του στον δήμαρχο και κάθε αρμόδιο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Αιγίου, ζητώντας έργα για να μεταβαίνουν τα παιδιά τους ασφαλή στο σχολείο.

Η λύση στο πρόβλημα έχει δρομολογηθεί, αφού θα επιτευχθεί μέσω του μεγάλου έργου της ΔΕΥΑΑ που αφορά το αποχετευτικό της οδού Κορίνθου, το οποίο αρχίζει τις επόμενες ημέρες.
Ο προβληματισμός των γονέων είναι απόλυτα δικαιολογημένος δεδομένου ότι κάθε φορά που βρέχει ο δρόμος γίνεται απροσπέλαστος και τα παιδιά αναγκάζονται να βαδίζουν μέσα στα νερά και τις λάσπες. Στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων, που έχει αποδέκτες τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, τους αντιδημάρχους Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο και Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Χριστόπουλο, τη ΔΕΥΑ Αιγίου, τη Διεύθυνση Περιφερειακής εκπαίδευσης και τη Νομική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, υπενθυμίζεται πως τόσο η Διεύθυνση του Σχολείου, όσο και ο Σύλλογος Γονέων έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στον Δήμο, στις αρμόδιες Επιτροπές και Υπηρεσίες του, με σχετικά έγγραφα και με πλήθος προφορικών αιτημάτων στους αρμοδίους για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος λίμνασης όμβριων υδάτων στην οδό Κλεισούρας -είσοδος του 1ου ΓΕΛ Αιγίου. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία απαραίτητη ενέργεια για την επίλυση του προβλήματος.

«Ντροπιαστική εικόνα για μια σύγχρονη σχολική δομή…»

΄΄Αναφέρουμε για πολλοστή φορά ότι τους χειμερινούς μήνες και κατά την περίοδο βροχοπτώσεων στην οδό Κλεισούρας παρουσιάζεται το φαινόμενο της συγκέντρωσης όμβριων υδάτων, λόγω κακοτεχνίας και έλλειψης σωστού τεχνικού σχεδιασμού, δημιουργώντας έναν δρόμο-λίμνη απροσπέλαστο από πεζούς, στην προκειμένη περίπτωση από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, αφού η οδός αυτή οδηγεί στην είσοδο του σχολείου΄΄, αναφέρεται στην επιστολή, ενώ τονίζονται και τα εξής: ΄΄Έτσι παρατηρείται οι μαθητές: • να αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω στην οδό Κορίνθου προσπαθώντας να βρουν άλλους δρόμους προσέγγισης του σχολείου τους, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και την πρώτη ώρα του μαθήματος τους, • να σκαρφαλώνουν στις μάντρες των σπιτιών παραπλεύρως του δρόμου για να περάσουν τον “δρόμο-λίμνη” βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, και • να αναγκάζονται να περνούν μέσα από τα νερά και να μένουν βρεγμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής μέρας. Όλα τα παραπάνω συνάδουν μια ντροπιαστική εικόνα για μια σύγχρονη σχολική δομή αλλά και μια προσβλητική αντιμετώπιση της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στους γονείς και μαθητές, νυν και μελλοντικούς ψηφοφόρους της πόλης μας΄΄.

Ο Σύλλογος ζητά να γίνει άμεσα αυτοψία από αρμόδιο Μηχανικό του Δήμου, επίσημη καταγραφή, άμεση αξιολόγηση του προβλήματος και προγραμματισμός άμεσης υλοποίησης ενός έργου που θα καθιστά την οδό Κλεισούρας ασφαλή οδό-είσοδο του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, κάνοντας γνωστά και τα εξής:

΄΄Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, εκπροσωπώντας ουσιαστικά το σύνολο των μελών του και των γονέων του σχολείου μας, δέχεται καθημερινά πιέσεις για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος. Ως γονείς έχουμε υποχρέωση, πρωτίστως να εξασφαλίσουμε την μετάβαση των παιδιών μας στο σχολείο χωρίς προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Θεωρούμε απαραίτητη την ρητή δέσμευσή σας για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος και την άμεση κινητοποίησης των μηχανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση αυτή΄΄.

Διαμ. Βασιλακοπούλου: ΄΄Θα χρησιμοποιηθεί για τα όμβρια ο υπάρχων αγωγός αποχέτευσης΄΄

Από τη ΔΕΥΑΑ πάντως εκφράζεται με σιγουριά το ότι στο πλαίσιο του έργου της αποχέτευσης θα υπάρξει μέριμνα και γι’ αυτό. Πότε όμως ξεκινά το έργο του αποχετευτικού της Κορίνθου και πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της οδού Κλεισούρας; Ερωτηθείσα από το protionline.gr, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Διαμάντω Βασιλακοπούλου, επισημαίνει: ΄΄Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην οδό Κορίνθου, αναμένεται να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την πόλη και να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Αντικείμενό του είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που αποτελείται από τον κύριο συλλεκτήριο αγωγό επί των οδών Κορίνθου, Κανελλοπούλου και Ζωοδόχου Πηγής της πόλης του Αιγίου, καθώς και αγωγών σε διάφορες κάθετες οδούς στη διαδρομή του κύριου αγωγού.

Το συνολικό μήκος του κύριου αγωγού αποχέτευσης είναι 2.086μ. Ακόμα περιλαμβάνονται οι αγωγοί για την παραλαβή των λυμάτων των παρόδιων κατοικιών σε διάφορες κάθετες οδούς και ως υποδομή για μελλοντική παραλαβή λυμάτων περιοχών όπως η Κουλούρα, η Αγ. Κυριακή κ.ά.

Συνολικά θα κατασκευασθούν αγωγοί συνολικού κεκλιμένου μήκους 2.700μ. Όλα είναι έτοιμα και ο ανάδοχος, η εταιρεία «Μεσόγειος» πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.
Το έργο θα αρχίσει από τη Ζωοδόχου Πηγής και ζητήσαμε να μην αρχίσει να εκτελείται μέσα στις γιορτές αλλά από τα μισά Ιανουαρίου και πέρα, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Έχει χρονοδιάγραμμα ένα έτος΄΄.

΄΄Μέσω αυτού θα επιλυθεί και το πρόβλημα με τη συσσώρευση των όμβριων υδάτων στην οδό Κλεισούρας αφού θα εγκατασταθεί νέο δίκτυο αποχέτευσης και ο σημερινός αποχετευτικός αγωγός θα τραβάει τα όμβρια ύδατα. Έτσι θα δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών στην οδό΄΄, εξήγησε η κ. Βασιλακοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr