background img
banner
banner

Οι καιρικές συνθήκες ακινητοποίησαν τον Οδοντωτό

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ

Τη διακοπή των δρομολογίων του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων είχαν ως αποτέλεσμα οι ζημιές που προκλήθηκαν στο δίκτυό του, εξαιτίας καταπτώσεων βράχων, μετά τη νεροποντή του Σαββάτου. Το γραφικό τρενάκι σταμάτησε τη διαδρομή του και μάλιστα λίγο πριν κορυφωθεί η κίνηση εν όψει εορτών, συνεργεία ωστόσο δουλεύουν νυχθημερόν ούτως ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα και ο Οδοντωτός να ξαναμπεί στις ράγες…

“Το ειδικό συνεργείο εργάζεται πυρετωδώς ώστε να απομακρυνθούν όλα τα φερτά υλικά και οι πέτρες που παρασύρθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τον όγκο του νερού, σε όλο το μήκος και πλάτος των γραμμών. Σήμερα δεν θα προλάβει να ανοίξει η γραμμή, καθώς η ζημιά έχει μία έκταση περίπου 2 χιλιομέτρων, σε δύο διαφορετικά σημεία. Το σίγουρο είναι ότι το συνεργείο αποτελείται από 10 άτομα, εξειδικευμένα σε τέτοιες συνθήκες και ανάλογες περιπτώσεις και εργάζονται πυρετωδώς ώστε να μπορούν να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές” ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Γιάννης Καραπαναγιώτης.

Να σημειωθεί ότι, το συνεργείο καθαρισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα όσα “έφερε” η κατολίσθηση στο σημείο. Οι ζημιές είναι μεταξύ 6 και 7, δηλαδή μετά την στάση “Νιάματα” σε απόσταση δύο χιλιομέτρων περίπου. Τέλος, να επισημανθεί ότι επειδή τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν δεν έχουν ελαττωθεί τις τελευταίες ώρες, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να συνεχίσει το συνεργείο και σε άλλες τοποθεσίες και σημεία των συρμών, καθώς στην ευρύτερη περιοχή γίνονται συνεχώς μικρές κατολισθήσεις και πτώσεις αντικειμένων και πετρών, σε όλο σχεδόν το μήκος της θέσης “Νιάματα” και λίγο πιο πάνω από αυτή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr