background img
banner
banner

Παραμένουν τα «ανοιχτά μέτωπα» Φυσικοθεραπείας και Νοσοκομείου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ «ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Οι δύο ανοιχτές «πληγές» της Αιγιάλειας που δεν είναι θέματα αμιγώς δημοτικά ωστόσο απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία αναγκάζοντας τον δήμο να… βγει μπροστά, σχεδόν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Η κινητικότητα ενάντια στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατ. Αχαΐας (Αιγίου) έφερε κάποιο προσωρινό αποτέλεσμα, ωστόσο στη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας φαίνεται πως η «μάχη» είναι άνιση (αν όχι χαμένη) αφού, όπως έγινε χθες γνωστό, σε λίγα εικοσιτετράωρα υπογράφεται το ΦΕΚ που δίνει «φύλλο πορείας» στο Τμήμα για Πάτρα…

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα πως οι πληροφορίες του αναφέρουν πως ο χρόνος που η υπουργός πρόκειται να υπογράψει… κοντοζυγώνει και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια δράσης σε κυβερνητικό – βουλευτικό επίπεδο από τη στιγμή που η Νίκη Κεραμέως επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της να μην δεχθεί τους εκπροσώπους του δήμου, ενώ ούτε οι προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου απέδωσαν.

Δεδομένου δε ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία και η υπογραφή που θα βάλει «ταφόπλακα» στο Παράρτημα Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών θα έρθει ένα από τα… επόμενα πρωινά, ο δήμαρχος έμεινε ανοιχτός σε προτάσεις για κινητοποιήσεις διαφορετικής μορφής βέβαια από αυτές που υιοθετήθηκαν ως σήμερα.

Το «μπαλάκι» των ευθυνών

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι «βολές» της αντιπολίτευσης, με τον κ. Γούτο να «χρεώνει» στον δήμαρχο πολιτική αδυναμία από τη στιγμή που εδώ και τρεις μήνες αδυνατεί να κλείσει ραντεβού με την υπουργό. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν μπορεί να λέει ότι δεν έχει πολιτική ευθύνη τη στιγμή εξέδιδε δελτία Τύπου και ανέφερε πως το Τμήμα έχει διασωθεί. Ο κ. Καλογερόπουλος απάντησε πως ναι μεν η δημοτική αρχή έχει ευθύνη για το καλό και την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, όμως, όπως είπε, «μην ξεχνάμε ότι μέσα στα καθήκοντα των δημοτικών αρχών του παρελθόντος που κάποιοι ήσασταν αντιδημάρχοι ήταν να λειτουργήσουν τέσσερις σχολές. Δεν τις μέμφομαι είναι προφανές ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, δεν έκαναν άρα έχουν μερίδιο ευθύνης. Είτε δεν ήρθαν είτε χάθηκαν σχολές υπάρχει ανάλογη βαρύτητα».

Ήρθαν 14 αλλά δεν βγήκε το πρόγραμμα…

Στο θέμα της ενίσχυσης του Νοσοκομείου, φαίνεται πως οι προσπάθειες μέσω των επαφών σε αυτή τη φάση, συνεχίζονται, αφού η άμεση ανταπόκριση ΥΠΕάρχη και διοικητή δεν έφεραν την παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο του Νοσοκομείου σε προτεραιότητα. Αυτό που διαπιστώθηκε όμως είναι ότι μπορεί να υπήρξαν μαζικές μετακινήσεις ιατρών από άλλες μονάδες προς ενίσχυση του ΓΝΑΑ για να… βγαίνουν οι εφημερίες, πλην όμως ο σχεδιασμός «λέει» εφημερία μέρα με τη μέρα και η επισφάλεια συνεχίζεται.

Πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που παραμένει σε εκκρεμότητα η οριστική επίλυση του ζητήματος της έλλειψης προσωπικού, η οποία δεν είναι άλλη από την πρόσληψη μονίμων. Προς αυτή την κατεύθυνση τάχθηκαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με τον κ. Μπούνια, δημοτικό σύμβουλο και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών του Νοσοκομείου να μεταφέρει την εικόνα έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις συναντήσεις εκπροσώπων των γιατρών αλλά και του δημάρχου με τους κ. Καρβέλη στην 6η ΥΠΕ και Γεωργάκη στο νοσοκομείο.


Ο κ. Μπούνιας έκανε γνωστό πως μετά τον δήμαρχο επισκέφθηκε ο ίδιος αλλά και ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής Δημήτρης Κανελλόπουλος τον ΥΠΕάρχη όπου συζήτησαν σε πνεύμα συνεργασίας, ενώ με τον διοικητή είχαν χθες ανάλογη συνάντηση.

Όπως είπε, ΄΄το θετικό είναι ότι η καρδιολογική κλινική που ήταν η αφορμή για να γίνει το θέμα συζήτησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο, φαίνεται ότι παροδικά για τον Δεκέμβριο καλύπτεται καθώς θα έρθουν δύο ιατροί που θα υποστηρίζουν την εφημερία και τρεις γιατροί στην κάθε μέρα. Δεν είναι μόνιμη λύση αλλά φύγαμε από το κατεπείγον.

Οι υπόλοιπες κλινικές βρίσκονται σε οριακή λειτουργία όσον αφορά το καθημερινό πρόβλημα με την παθολογική που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του νοσοκομείου να παραμένει σε δύσκολη κατάσταση. Στο θέμα της εφημέρευσης των επειγόντων περιστατικών υπήρξε μία συνδρομή αρκετών ιατρών από το Κ.Υ. Ακράτας ώστε να επανδρώσουν τα επείγοντα στον παθολογικό τομέα όμως τελικά δεν κατορθώσαμε να φτιάξουμε πρόγραμμα εφημέρευσης όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο διοικητής και για ακόμη μία φορά τα προγράμματα διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα πάλι με τη διαδικασία του εντέλλεσθε. Και για την χειρουργική και άλλες, αυτή η συνδρομή δεν ήταν αρκετή. Η διοίκηση μας ζητά και άλλες λύσεις διότι η επισφάλεια, το «μέρα με τη μέρα» και το εντέλλεσθε συνεχίζονται.

Όντως οι κινητοποιήσεις, οι επαφές οι επερωτήσεις των βουλευτών, η συνεργασία με το Κ.Υ. Ακράτας είναι σε θετική κατεύθυνση όμως το θέμα της εφημέρευσης είναι στον αέρα. Χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση΄΄.

Εν αναμονή της επίσκεψης του ΥΠΕάρχη

΄΄Είμαστε σε φάση αναμονής θεωρώ ότι εφόσον έγιναν οι πρώτες κινήσεις για τον σχεδιασμό πρέπει να αναμένουμε΄΄, είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας όμως ότι η εξέλιξη που τόνισε ο κ. Μπούνιας, ότι μεταφέρθηκε προσωπικό και δεν αξιοποιήθηκε, δεν είναι θετική. ΄΄Πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει πρόβλημα δυσλειτουργίας ήρθαν 14 γιατροί όμως δεν αξιοποιήθηκαν σωστά.
Θα έχω συνεργασία με τον κ. Μπούνια κι αν δούμε ότι έχουν γίνει κινήσεις επί χάρτου χωρίς αποτέλεσμα τότε θα δούμε τι κάνουμε περαιτέρω.
Το τι γίνεται στο μέλλον έχει σχέση με τις μόνιμες θέσεις. Να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την κατάληψη των θέσεων μονίμων. Περιμένω την επίσκεψη του ΥΠΕάρχη ο οποίος ήταν θετικός σε συνεργασία και απεδέχθη τη διαπίστωση πως το καλοκαίρι το Νοσοκομείο Αιγίου εξυπηρετεί το 20% με 30% του νομού άρα μπορεί να λειτουργεί υποστηρικτικά και πρέπει να υποστηριχθεί΄΄, επισήμανε ο δήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr