background img
banner
banner

Σημειακή τεχνική μελέτη για την Τεμπελόραχη

Μέσα στο Αίγιο, το πρόβλημα που είχε προκαλέσει το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας (αλλά και παλιότερα) παραμένει και έχει να κάνει με την κατολίσθηση στην οδό Μιχαλοπούλου, τη γνωστή Τεμπελόραχη.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, ΄΄έχουμε ανοίξει προσωρινά τον δρόμο και έχουμε αποκλείσει το σημείο εκείνο που είχαν σημειωθεί οι τελευταίες πτώσεις βράχων. Ο λόγος που δεν προβήκαμε σε κάποιο έργο στο σημείο είναι γιατί δεν μας βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες κάτι που θα γίνει άμεσα. Ωστόσο αυτό που σκοπεύουμε να δούμε είναι η εκτέλεση ενός έργου που θα αποτρέψει να έχουμε ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. θα προβούμε έτσι σε σημειακή τεχνική μελέτη ώστε να γίνει αποτύπωση του εδάφους από τους ειδικούς γεωλόγους. Εκτιμώ πως θα χρειαστεί να δημιουργηθεί ένα μικρό τείχος κάτω από την οδό Κωνσταντινουπόλεως ώστε να συγκρατηθεί το έδαφος. Όπως και να έχει, θα το δούμε από τη σημειακή μελέτη΄΄.

Να σημειωθεί ότι το έργο της Τεμπελόραχης έχει συμπεριληφθεί και στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα που αποτελεί το πλάνο του δήμου για τα έργα που θα εκτελεστούν μέσα στο 2022.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr