background img
banner
banner

Γέφυρα… συνεργασίας δήμου – πανεπιστημίου μέσω του Χρήστου Γούτου

ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ «ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ» – ΤΟ «ΜΠΑΛΑΚΙ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος, συνοδευόμενος από το μέλος της – δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μπούνια, μετέβησαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου κατόπιν αιτήματός τους το οποίο κι έγινε άμεσα αποδεκτό, είχαν συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα. Ουσιαστικά η συζήτηση στράφηκε σε δύο κατευθύνσεις, αυτή της παραμονής του Τμήματος ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο για το οποίο ο Πρύτανης είπε πως τον… λόγο έχει το υπουργείο και εκείνη της δημιουργίας σχολής «Οίνου και Αμπέλου» στο Αίγιο.

Μάλιστα, από πλευράς Πανεπιστημίου και στο πλαίσιο δελτίο Τύπου γίνεται γνωστή η συνάντηση και τονίζονται τα εξής: ΄΄Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Αιγίου κ.κ. Χ. Γούτος (Επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια αύριο») και Δ. Μπούνιας. Αφορμή της συνάντησης η ενημέρωση τους αναφορικά με την υπογραφή του Μνημονίου για τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής, καθώς και θέματα που αφορούν στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας΄΄.

Σε δελτίο Τύπου της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Τέθηκε από την πλευρά του κ. Γούτου, η επίμαχη απόφαση της Συγκλήτου για μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πανεπιστημιούπολη, εκφράζοντας την πάγια άποψη του Δήμου Αιγιάλειας και των Φορέων ότι η απόφαση δεν έχει ουσιαστικό υπόβαθρο εκτέλεσής της, ζητώντας από τον κ. Μπούρα – για ακόμη μια φορά – να μην τεθεί σε εφαρμογή. Από την εξέλιξη της συζήτησης προέκυψε ότι, η τελική απόφαση είναι πολιτική, αφού η υλοποίηση της έγκειται στην Υπουργό Παιδείας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπούνιας – και με την ιδιότητα του ιατρού στο Νοσοκομείο Αιγίου – ανέπτυξε το επιχείρημα της διασύνδεσης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με την Ορθοπαιδική Κλινική, για την πρακτική εξάσκηση των Φοιτητών.

Εν συνεχεία, οι κ. Γούτος και Μπούνιας ενημερώθηκαν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, για την υπό σύσταση Γεωργικής Σχολής του Ιδρύματος και την σύμπραξη του Δήμου Αιγιάλειας στην κατεύθυνση “Οίνου και Αμπέλου”.

Ο κ. Γούτος, εκφράστηκε θετικά σε μια τέτοια προοπτική, διαβεβαιώνοντας τον κ. Μπούρα πως θα εισηγηθεί στη Δημοτική Αρχή τη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε η περιοχή να συμπεριληφθεί στο νέο αυτό εγχείρημα της Γεωργικής Σχολής.

Οι κ.κ Γούτος και Μπούρας, τέλος, συμφώνησαν για συνεχή συνεργασία, σε μία προοπτική να μην αποκοπεί η Αιγιάλεια από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr