background img
banner
banner

Οι μισοί κάδοι που προμηθεύτηκε ο δήμος το 2021 τέθηκαν εκτός λειτουργίας…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΩΣΤΟΣΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Το πρόβλημα της έλλειψης κάδων απορριμμάτων πασχίζει να αντιμετωπίσει η αντιδημαρχία Καθαριότητας καθώς οι απώλειες κάθε χρόνο, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, είναι τεράστιες. Κυρίως όμως καλείται να δημιουργήσει μία διαφορετική νοοτροπία στους πολίτες σχετικά με τη χρήση των κάδων και τις παράνομες εναποθέσεις γύρω από αυτούς…

Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί παράπονα πολιτών για έλλειψη κάδων κυρίως σε περιοχές κοινοτήτων και οικισμούς. Βαλιμίτικα και Φασουλέικα Ροδοδάφνης έχει επισημανθεί πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με κατοίκους να αναφέρουν ότι χρειάζεται να βάζουν τα σκουπίδια τους στα αυτοκίνητά τους και να τα μεταφέρουν ενάμιση χιλιόμετρο, στον πιο κοντινό τους κάδο. Επίσης, σε κάποια σημεία κάτοικοι αναφέρουν πως βρίσκεται μόνο ένας κάδος ο οποίος υπερχειλίζει και δεν επαρκεί για την ποσότητα των απορριμμάτων που συγκεντρώνεται.

Και παλιοί επισκευασμένοι στη «μάχη»

Ερωτηθείς σχετικά από τo protionline.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος παραδέχθηκε πως ο αριθμός των κάδων δεν επαρκεί, εξηγώντας τους λόγους και αναλύοντας τις κινήσεις ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Όπως είπε, ΄΄βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τους προέδρους των κοινοτήτων. Έχουμε προχωρήσει σε καταγραφή των αναγκών σε κάδους σε κάθε κομμάτι του δήμου μας, επομένως γνωρίζουμε τις ανάγκες. Για να προχωρήσουμε σε προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων πρέπει να υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του δήμου, ο οποίος δεν έχει καταρτιστεί ακόμη, καθώς υπάρχει καθυστέρηση με το θέμα των δημοτικών τελών. Πέρυσι, ο προϋπολογισμός, με τα πενιχρά οικονομικά του δήμου, προέβλεπε προμήθεια 60 νέων κάδων απορριμμάτων, ενώ βάσει της καταγραφής που είχαμε κάνει, έλλειπαν 700. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη φροντίσαμε να επισκευάσουμε χαλασμένους. Τόσο αυτοί όσο και οι καινούριοι 60, τοποθετήθηκαν σε σημεία που υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη και διαμένει περισσότερος κόσμος. Όμως παρατηρήθηκε το εξής δυσάρεστο: Από τους 60 νέους κάδους που τοποθετήσαμε, οι μισοί, περίπου 30, έχουν ήδη καεί καθώς πολίτες ρίχνουν μέσα στάχτη…΄΄.

Και πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος: ΄΄Οι απώλειες είναι πολλές, ξέρουμε πως υπάρχουν ελλείψεις και προσπαθούμε να τις καλύψουμε όσο μπορούμε. Ακόμη και λειτουργούντες κάδοι έχουν προβλήματα. Π.χ. από πολλούς λείπουν καπάκια. Προσπαθούμε να τους επισκευάζουμε και να τους χρησιμοποιούμε, διότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούμε όσους έχουμε ανάγκη. Μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2022 εκτιμώ ότι θα αντιμετωπίσουμε επαρκώς το πρόβλημα΄΄.

Έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα πολιτών!

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφέρθηκε σε ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, επισημαίνοντας: ΄΄Το χειρότερο όλων είναι ότι έχουμε πολλές παράνομες εναποθέσεις. Βγάζουν στον δρόμο δίπλα στον κάδο, ό,τι έχουν χωρίς καν να ειδοποιούν. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι να επικοινωνούν με την Υπηρεσία. Σε όσες περιπτώσεις γίνεται αυτό, ανταποκρινόμαστε άμεσα. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μηδενικά αιτήματα, καθώς τα έχουμε εξυπηρετήσει όλα΄΄.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη νοοτροπία των πολιτών: ΄΄Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί όσο ποτέ άλλοτε, το φαινόμενο να τοποθετούν απορρίμματα εκτός του κλειστού κάδου, πάνω στο καπάκι του ή γύρω από αυτόν, ενώ ο κάδος στο εσωτερικό του είναι άδειος. Έτσι πολλοί πιστεύουν ότι ο κάδος δεν επαρκεί ενώ στην πραγματικότητα κάποιοι δεν μπήκαν στη διαδικασία να τον ανοίξουν… Κι αυτό είναι άδικο για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, αλλά και για τους πολίτες. Καλό είναι όλοι να είμαστε προσεκτικοί και συνεπείς΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr