background img
banner
banner

Να γίνει «σύμμαχος» της Αιγιάλειας

ΖΗΤΑ Η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Η Β. ΨΥΧΡΑΜΗ

Δυναμική παρέμβαση για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα του δήμου Αιγιαλείας πραγματοποίησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ώρα της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, του παρέδωσε υπόμνημα, ζητώντας του ταυτόχρονα και συνάντηση στο γραφείο του εντός του μήνα, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν…

Η κ. Ψυχράμη πήρε την πρωτοβουλία εκ μέρους της παράταξής της, κρίνοντας πως ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να γίνει γνώστης, έχοντας μία πιο σφαιρική εικόνα για τα μείζονα θέματα της περιοχής, αναζητώντας στο πρόσωπό του τον «σύμμαχο» της Αιγιάλειας που θα χαράξει την πολιτική του με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να μην πλήττονται η Αιγιάλεια και οι δημότες της αλλά να δημιουργούνται προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Στόχος της είναι επίσης, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος να ασκήσει πιέσεις από τη θέση που βρίσκεται για την επίλυσή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησε άμεσα ραντεβού μαζί του, προϊδεάζοντάς τον μέσω του υπομνήματος, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα θέματα.

Συγκεκριμένα, αφού τον συγχαίρει για την εκλογή του και του εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που του ανέθεσαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ανασυγκρότηση της χώρας, του εκθέτει τα προβλήματα ζητώντας του τη δική του βοήθεια για την προώθησή τους.

Τα θέματα που αναφέρονται στο υπόμνημα

Όπως τονίζει, ΄΄τα προβλήματα του τόπου μας ολοένα και γιγαντώνονται και συντελούν στην υποβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας΄΄.
Σύμφωνα με την «Ποιοτική Αιγιάλεια», πρώτο και βασικό θέμα συνιστά η συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα της Αιγιάλειας, που οφείλεται όχι μόνο στην γενικότερη οικονομική κρίση αλλά και στην ενδοτικότητα της πολιτείας σε συντεχνίες ιδιωτικών συμφερόντων, που με την πολιτική τους οδηγούν στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών και της υπαίθρου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Δεύτερο θέμα, εξέχουσας σημασίας για την περιοχή, θεωρεί πως είναι η ολοένα και αυξανόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης και των περιφερειακών ιατρείων στα διοικητικά μας όρια. ΄΄Το ιατρικό προσωπικό ουδόλως επαρκεί και φοβούμεθα ότι θα επέλθει το κλείσιμο του νοσοκομείου μας, το οποίο εξυπηρετεί 50.000 κατοίκους και τους επισκέπτες κατά τους θερινούς μήνες, αποσυμφορώντας ταυτόχρονα τα μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας΄΄, σημειώνει.

Τρίτο σημαντικό θέμα αποτελεί για την παράταξη της κ. Ψυχράμη, η προ ενός έτους εισήγηση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, που εδρεύει στο Αίγιο, από το Αίγιο στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει, ΄΄το Τμήμα αυτό είναι από τα καλύτερα της χώρας και πολύ κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Συνεπώς, ουδείς ουσιαστικός λόγος συντρέχει για την μεταφορά του΄΄.

Αναφέρεται ακόμη στο σημαντικό ζήτημα για την οικονομική ευρωστία του τόπου, το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ), σημειώνοντας πως ΄΄το εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια ψυχορραγεί και καμία ουσιαστική ώθηση δεν έχει δοθεί για την ανάπτυξή του΄΄.

Το πέμπτο κατά σειρά θέμα που επισημαίνει είναι η αδυναμία πρόσβασης των πολιτών στον πρόσφατα κατασκευασθέντα σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου. Θυμίζει δε πως στα εγκαίνια είχαμε την υπόσχεση του υπουργού για την άμεση κατασκευή της οδού πρόσβασης, αλλά ουδεμία ενέργεια έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Τέλος, αναφέρεται στο ζήτημα που η παράταξη έφερε προς ζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, λέγοντας: ΄΄Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας προωθούνται όλο και από περισσότερους δημάρχους– προσφάτως και από τον δικό μας– οι Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης με ιδιώτη, για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού. Πρόκειται για συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για 12 έτη με ταυτόχρονη δέσμευση των δημοτικών τελών από τον ιδιώτη (!) και μάλιστα, χωρίς να αποτελούν ιδιοκτησία του δήμου τα φωτιστικά, πριν την παρέλευση της 12ετίας! Οι συμβάσεις αυτές είναι επαχθείς για τους δημότες και αποφέρουν τεράστια κέρδη στον ανάδοχο του έργου΄΄.

«Όλοι μαζί να συμβάλλουμε στις βιώσιμες λύσεις»

Κλείνοντας, στο υπόμνημα της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» προς τον κ. Ανδρουλάκη αναφέρονται τα εξής: ΄΄Για τα παραπάνω καίρια ζητήματα που είναι αναγκαία συνθήκη για την πνευματική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και για την ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών, σας ζητούμε να μεριμνήσετε είτε μέσω του κοινοβουλευτικού διαλόγου είτε με όποιο άλλο τρόπο σας επιτρέπει ο θεσμικός σας ρόλος. Στην δυσβάστακτη αυτή συγκυρία, στην οποία καλούνται οι δημότες μας να επιβιώσουν, οφείλουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στις βιώσιμες λύσεις, οι οποίες θα εγγυώνται την πρόοδο και θα αποτρέψουν την μετανάστευση των παιδιών μας΄΄. Και καταλήγει η κ. Ψυχράμη: ΄΄Σας ζητώ δια ζώσης συνάντηση στο γραφείο σας, όποια μέρα επιλέξετε εσείς, μέσα στον Απρίλιο, καθώς οι εξελίξεις στον χώρο μας τρέχουν και απαιτούνται ανάλογες ενέργειες και λύσεις΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr