background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια ψήφισε «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής»!

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ – 1.240 ΜΕΛΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Ως «γιορτή αναγέννησης της παράταξης» χαρακτήρισε την εσωκομματική ψηφοφορία της Κυριακής 8 Μαΐου, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και μάλλον η περιγραφή ταιριάζει και στην περίπτωση της Αιγιάλειας, που έδειξε να… επιστρέφει στο κόμμα που για πολλά χρόνια βρισκόταν στην πρώτη προτίμηση των ψηφοφόρων σε επίπεδο Αιγιάλειας. Η συμμετοχή ήταν ουσιαστικά η «νικήτρια» των εκλογών του Κινήματος, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Η διαδικασία αφορούσε την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος, Τοπικής Οργάνωσης, συνέδρων για το Συνέδριο του Κινήματος αλλά και επικύρωση του «νέου» ονόματος. Περίπου στις 12.30 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 430 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η καταμέτρηση των ψήφων θα συνεχιστεί ως αργά, ενώ μέχρι τις 10.00 το βράδυ από τα συνολικά 1.240 ψηφοδέλτια, είχαν καταμετρηθεί οι ψήφοι σε 232 με σαφές προβάδισμα στην ονομασία «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» έναντι της «ΚΙΝΑΛ», κάτι που αποτέλεσε εμφανή τάση σε όλη τη χώρα.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία…

Χαρακτηριστικό ως προς τη συμμετοχή, είναι ότι συνολικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, που λειτούργησε σαν εκλογικό τμήμα για όλη την Αιγιάλεια, ψήφισαν 1.240 μέλη και φίλοι του Κινήματος, ενώ στην Αχαΐα έφτασαν τους 8.100, αριθμός που ξεπερνάει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των στελεχών του κόμματος. Η συμμετοχή αυτή δείχνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών, ότι το κόμμα όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, έχει εγκαθιδρυθεί ως πρωταγωνιστής στη συνείδηση των Αχαιών.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές για νέο πρόεδρο, στην Αχαΐα είχαν ψηφίσει πάνω από 11.000 άτομα. Επίσης, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν ψηφίσει στην Αιγιάλεια 1.668 άτομα στον α΄ γύρο και 1.285 ψηφοφόροι στον δεύτερο γύρο δίνοντας πρωτιά στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο αριθμός της συμμετοχής στη διαδικασία της Κυριακής 8 Μαΐου, κρίνεται άκρως ικανοποιητικός από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που κάνουν λόγο για εντυπωσιακή προσέλευση ψηφοφόρων όλων των ηλικιών.

 

Η διαδικασία

Τέσσερις κάλπες στήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου που άνοιξαν για τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος στις 7.00 το πρωί. Από τις 10.30 και μετά, στους χώρους του «Αλέκος Μέγαρης» παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση, με αποκορύφωμα στις 12.30 το μεσημέρι, με την ουρά να φτάνει στην είσοδο του κτιρίου. Και το απόγευμα όμως συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση η προσέλευση μελών του Κινήματος, ενώ δόθηκε και παράταση μετά και την έλλειψη ψηφοδελτίων για Νομαρχιακή – Τοπική. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι διαμαρτυρίες από ψηφοφόρους που περίμεναν μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και τους προσπερνούσαν όσοι τα είχαν σταυρωμένα από το σπίτι.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων τη Δευτέρα

Υποψήφιοι από την Αιγιάλεια ήταν:

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή από την Αιγιάλεια οι εξής: ΓΙΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΚΑΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ.

Επίσης για την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας υποψήφιοί ήταν: ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΑΘΗΤΣΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΑΓΩΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΧΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. Εκλέγονται 5 υποψήφιοι από τα 12 μέλη που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα.

Υποψήφιοι για σύνεδροι έχουν δηλώσει 26 και θα εκλεγούν 26 και είναι οι: ΑΘΗΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΙΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΚΑΡΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΓΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΑΝΘΗ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ (ΚΑΨΑΛΗ) ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΑΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΧΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τη Δευτέρα 9 Μαΐου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr