background img
banner
banner

Το 6,5% των Αιγιαλέων βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας

ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, έτσι όπως αναδείχθηκε και από τον δήμαρχο Αιγιαλείας στη συνέντευξη Τύπου, είναι η φτωχοποίηση πολλών Αιγιαλέων. Μάλιστα, αποκάλυψε πως, σύμφωνα με στοιχεία της Πρόνοιας, ο δήμος Αιγιαλείας έχει ποσοστό 6,5% φτωχών και ωφελούμενων από τα κοινωνικά προγράμματα, σύμφωνα με τα κριτήρια του κράτους.

΄΄Υπάρχει τεράστιο κοινωνικό ζήτημα. Ο δήμος Αιγιαλείας εξυπηρετεί περίπου 3.000 άτομα διαφόρων κατηγοριών, όπως φτωχοί, άστεγοι, ανάπηροι, μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι κ.ο.κ. Πρέπει να σχεδιάσουμε το απευχθέο που όμως αν χρειαστεί πρέπει να το στηρίξουμε΄΄, σημείωσε ο κ. Καλογερόπουλος.

΄΄Πολύ φοβάμαι ότι αυτό το ποσοστό (6,5%), στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο. Σε όλα αυτά τα δύσκολα λοιπόν, έχουμε και ένα ακόμα επιπλέον, καθώς το αγροτικό εισόδημα που στήριζε την περιοχή δεν είναι το ίδιο πλέον. Ευελπιστούμε στην ανάταση του τουρισμού και στην επισκεψιμότητα του κόσμου στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας για τους θερινούς μήνες. Τα πιο δεινό όμως από όλα αυτά που αντιμετωπίζει ο δήμος, είναι ότι οι πιο παραγωγικές δυνάμεις που διαθέτουμε, φεύγουν η μία μετά την άλλη από τον τόπο και αυτό είναι πολύ δραματικό, σχεδόν κάθε οικογένεια που υπάρχει στην Αιγιάλεια, έχει έστω και ένα παιδί που σπουδάζει στο εξωτερικό, έχει έστω και έναν συγγενή που αναγκάστηκε να φύγει για να ζήσει΄΄, κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr