background img
banner
banner

Αξέχαστες στιγμές για τους εκπαιδευόμενους

ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ

«Θα έρθεις εκδρομή;» ρωτούσε ο Αγγελής μας ΚΑΘΕ μέρα όλους τους συμμαθητές του, όλους τους εκπαιδευτές του και όποιον επισκεπτόταν το Ε.Κ.Α.ΜΕ εδώ και τρία χρόνια. Ίσως κανείς να μην καταλαβαίνει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν στις εκδρομές που διοργανώνει το Κέντρο Διημέρευσης που τα φιλοξενεί και τα εκπαιδεύει, αν δεν ζει μαζί τους καθημερινά΄΄.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου με αφορμή την εκδρομή που πραγματοποίησαν σε Καστοριά και Νυμφαίο. Όπως επισημαίνεται, ΄΄η διοργάνωση της εκδρομής είναι μονόδρομος για το Ε.Κ.Α.ΜΕ. και οι δυσκολίες και το κόστος παραβλέπονται. Έτσι, φέτος μετά από χρόνια, τα παιδιά του Ε.Κ.Α.ΜΕ. με συνοδούς όλους τους εκπαιδευτές τους, κάποιους γονείς, το φίλο εθελοντή κ. Σπύρο Γεωργίου και την κα Μαρία Αλεξανδροπούλου και την κα Βασιλική Σακελλαρίου από το Δ.Σ., πήγαν διήμερη εκδρομή στην Καστοριά και στο Νυμφαίο όπου επισκέφθηκαν το καταφύγιο της αρκούδας «Αρκτούρος»΄΄.

Τονίζονται ακόμη τα εξής: ΄΄Η επιθυμία τους να μείνουν σε ξενοδοχείο, να φάνε και να διασκεδάσουν με τους φίλους τους έγινε πραγματικότητα την Πέμπτη και την Παρασκευή 16 και 17 Ιουνίου. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για τις αρκούδες που φροντίζει η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αρκτούρος» σε ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σταμάτησαν σε πολλές όμορφες περιοχές της χώρας μας όπως το Μέτσοβο και τα Γρεβενά εμπλουτίζοντας τις εικόνες τους. Το Δ.Σ. ευχαριστεί τον φίλο και εθελοντή κ. Σπύρο Γεωργίου για την πολύτιμη βοήθεια, τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους και φυσικά τους εκπαιδευτές τους που για άλλη μια φορά ανταπεξήλθαν σε μια εκδρομή υψηλών απαιτήσεων και δυσκολιών καταφέρνοντας να επιστρέψουν όλοι ικανοποιημένοι και χαρούμενοι΄΄.

Μνημόσυνο και Αιμοδοσία από το Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Επίσης, την Κυριακή 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο που διοργανώνει το Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου στη μνήμη των ανθρώπων που αντί στεφάνου οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους ενισχύουν το Κέντρο. Οι δωρεές αυτές δίνουν «ανάσες» στο ταμείο του Συλλόγου και το Δ.Σ. νιώθει ευγνώμον απέναντί τους γιατί σε αυτές τις πολύ δύσκολες προσωπικές στιγμές στέκονται δίπλα στις ανάγκες του Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης και στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.ΜΕ. για να γνωρίσουν ιδίοις όμμασι οι οικογένειες πώς λειτουργεί το Κέντρο, τι υπηρεσίες παρέχει και με ποιο τρόπο αξιοποιούνται τα χρήματα που τους εμπιστεύονται.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, στον χώρο του Ε.Κ.Α.ΜΕ. πραγματοποιήθηκε η 11η εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Το Δ.Σ. για πρώτη φορά φέτος αποφάσισε να πραγματοποιήσει και δεύτερη αιμοδοσία μέσα στην ίδια εκπαιδευτική περίοδο και αυτό γιατί την περίοδο του καλοκαιριού παρατηρείται σημαντική έλλειψη σε διαθέσιμο αίμα. Ευχαριστίες προς όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκομένους εκφράζει το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Ιδιαιτέρως δε ευχαριστεί τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Πρωτοπρεσβύτερο ιερέα Χρήστο Τσάκαλο, τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο, τον σύμβουλο του Περιφερειάρχη Χρήστο Μπούνια, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βασίλη Ροδόπουλο, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αιγίου και πιο συγκεκριμένα το γιατρό Βασίλειο Ζωιτόπουλο και τις νοσηλεύτριες Μαρία Καζάνη και Γεωργία Φωτοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr