background img
banner
banner

Καθημερινή «μάχη» στον Λόγγο

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

«Αγώνα» ώστε να διατηρεί τις κατάλληλες συνθήκες ως προς την καθημερινότητα των κατοίκων, δημιουργώντας συνάμα τις προϋποθέσεις ώστε ο Λόγγος να παρουσιάζεται ακόμη πιο ελκυστικός στους επισκέπτες, καταβάλει το κοινοτικό συμβούλιο της δημοφιλούς κοινότητας. Το τελευταίο διάστημα έχουν εκφραστεί παράπονα σχετικά με τη συσσώρευση απορριμμάτων σε συγκεκριμένα σημεία, ωστόσο ο νέος πρόεδρος του χωριού δίνει τις δικές του απαντήσεις, ζητώντας ταυτόχρονα και τη συνεργασία των κατοίκων προκειμένου να διατηρείται το χωριό σε καλό επίπεδο σε όλους τους τομείς.

Να σημειωθεί ότι το νέο κοινοτικό συμβούλιο, μετά την παραίτηση του κ. Μητρόπουλου και τον υπολοίπων μελών του συνδυασμού του, ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το χωριό θέλει τους… χώρους του

Μιλώντας στo protionline.gr σχετικά με τα σοβαρότερα θέματα που αντιμετώπισε, ο νέος πρόεδρος Διονύσης Σκαρμούτσος επισήμανε πως ουσιαστικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στα προβλήματα της καθημερινότητας που άπτονται της καθαριότητας, του φωτισμού και ως προς αυτά είπε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθεί το χωριό σε πολύ καλό επίπεδο και στην ανάγκη που έχει η κοινότητα να αποκτήσει ελεύθερους χώρους που τους στερείται, όπως για παράδειγμα στο κέντρο του χωριού που θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία παιδική χαρά, αλλά και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για πρόσβαση στη θάλασσα. ΄΄Είμαστε ένα παραθαλάσσιος οικισμός που δεν έχουμε την επιθυμητή πρόσβαση στη θάλασσά μας. Η επιθυμία μας και προσωπική και του κοινοτικού συμβουλίου, είναι να βρούμε τρόπο να αποκτήσει ο Λόγγος αυτό που δικαιούται να έχει΄΄. ΄΄Γενικότερα΄΄, όπως παρατήρησε, ΄΄το χωριό είναι συγκροτημένο, δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και με μία σχετική προσοχή μπορούμε να το κρατήσουμε σε καλό επίπεδο΄΄.

Εναπόθεση χόρτων και ογκωδών αντικειμένων χωρίς να ειδοποιηθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας

Ερωτηθείς αναφορικά με τα παράπονα που προέκυψαν σχετικά με την ύπαρξη απορριμμάτων στο δημοτικό πάργκινγκ μέσα στο χωριό αλλά και στο μικρό πάνω από το κατάστημα «Άσπρο μαύρο», ο κ. Σκαρμούτσος ξεκαθάρισε πως ΄΄δεν μιλάμε για απορρίμματα με την έννοια του οικιακού απορρίμματος, αλλά γι’ αυτά που δυστυχώς εναποθέτουν πολίτες πλάι σε κάδους. Γνωρίζουμε πως ο δήμος Αιγιαλείας έχει συγκεκριμένες δυνατότητες για να προβεί στην αποκομιδή απορριμμάτων όμως υπάρχουν πολίτες που εναποθέτουν υπολείμματα αγροτικών εργασιών ή συσκευές και έπιπλα έξω από τους κάδους. Χόρτα, στρώματα ογκώδη αντικείμενα μπορεί να συναντήσουμε σε κάθε σημείο δίπλα σε κάδους κι αυτό είναι το προσωπικό μου παράπονο. Διότι ενώ υπάρχει η υπηρεσία του δήμου που μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να λάβουμε ημερομηνία ότι θα περάσει για να τα βγάλουμε λίγο πριν, κάποιοι τα εναποθέτουν κυρίως νυχτερινές ώρες χωρίς να έχουν ειδοποιήσει και τα απορρίμματα μένουν εκεί. Δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε κι ύστερα από κάποιες ώρες οι κάδοι εξωτερικά αρχίζουν να συγκεντρώνουν τέτοιου είδους απορρίμματα΄΄.

΄΄Η προσπάθεια να τηρήσουμε το χωριό καθαρό είναι συνεχής και όλοι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι η δυνατότητα και σε τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό είναι συγκεκριμένη. Δηλαδή η δυνατότητα να περισυλλέξουμε σκουπίδια είναι ενταγμένη μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του δήμου. Σε οχλήσεις μας η Υπηρεσία Καθαριότητας έρχεται σχεδόν κάθε 20 μέρες και γίνεται αυτός ο καθαρισμός. Όμως απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες και κατοίκους να σέβονται το χωριό τους και τους εαυτούς τους, να σέβονται ο ένας τον άλλο΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Κοινότητας.

Από Ιούλιο αλλαγή σακούλας στα καλαθάκια της παραλίας, καθημερινά

Ως προς την επισήμανση ότι δεν υπάρχουν σακούλες στα παραλιακά καλαθάκια και τα σκουπίδια καταλήγουν στην ακτή, ο κ. Σκαρμούτσος σημείωσε: ΄΄Καλάθια υπάρχουν παντού, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα αλλάζουμε τις σακούλες αυτή την περίοδο που ο κόσμος είναι σχετικά λίγος. Από τον Ιούλιο και μετά αυτό θα γίνεται κάθε μέρα. Εάν σήμερα την ώρα που είναι γεμάτη η σακούλα τραβήξει κάποιος φωτογραφία για να παραπονεθεί, είναι δικαίωμά του. όμως πρέπει να αναλογιστεί αν είναι μία μόνιμη κατάσταση ή όχι. Το χωριό είναι σε άψογη κατάσταση από το θέμα των απορριμμάτων. Από εκεί και πέρα, και ο κόσμος θα πρέπει να είναι πιο συνειδητοποιημένος σε κάποιο βαθμό. Είναι αλλά όχι όσο θα έπρεπε΄΄.

Έμφαση στην κοπή χόρτων και κλαδιών

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν έχει γίνει ο καθαρισμός οικοπέδων και το κλάδεμα δέντρων στο πλαίσιο της πρόληψης για πυρκαγιές, δεδομένου ότι το χωριό σώθηκε πέρυσι από τη μεγάλη φωτιά της Δυτικής Αιγιάλειας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ο κ. Σκαρμούτσος είπε: ΄΄Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να κρατάμε το χωριό σε ασφάλεια, έχω έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες όχι μόνο στον οικιστικό ιστό αλλά και στις παρυφές του χωριού. Οι περισσότεροι ανταποκρίνονται, στον μεγαλύτερο βαθμό δεν υπάρχουν σημεία πιθανής εκδήλωσης φωτιάς, προσπαθούμε όσο γίνεται αυτό με βάση τους ομόκεντρους κύκλους να το κάνουμε και πιο περιφερειακά, ώστε να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr