background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας πρωταθλήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών!

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ 73-63

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου στις κερκίδες πραγματοποιήθηκε η 15η Ημέρα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Εκατοντάδες φοιτήτριες, φοιτητές, εργαζόμενοι, απόφοιτοι και φίλοι του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, συμμετείχαν και παρακολούθησαν τους τελικούς φοιτητικούς αγώνες στο Ποδόσφαιρο, την Καλαθοσφαίριση Φοιτητριών και Φοιτητών και τον Κλασικό Αθλητισμό. Πρόκειται για τις τελικές φάσεις πρωταθλημάτων που αναπτύχθηκαν στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, για πρώτη φορά μετά την πανδημία και υποστηρίχθηκαν από τις Πρυτανικές Αρχές, την Επιτροπή Αθλητισμού του Ανώτατου Ιδρύματος, το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Πατρών, την Ε.Π.Σ. Αχαΐας, τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Β. Πελοποννήσου.

Φαβορί στο μπάσκετ με “Αιγιώτες” φοιτητές – αθλητές

Ο τελικός του μπάσκετ είχε έντονο Αιγιώτικο χρώμα, καθώς ο ένας φιναλίστ ήταν το Τμήμα Φυσικοθεραπείας που από την αρχή της μαθητικής σεζόν ήταν το φαβορί με παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ήφαιστο/Αχιλλέα και τον Κεραυνό Αιγίου. Όπως ο Λεωνίδας Γιαννούτσος που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στη Γ΄ Εθνική τη χρονιά που έφυγε με τον Ήφαιστο/Αχιλλέα, ο Διονύσης Πολυδωρόπουλος που αγωνίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν με τον Κεραυνό Αιγίου, ο Σάββας Τσακμακίδης που ήταν στο φετινό ρόστερ της ομάδας, αλλά και ο Δημήτρης Τζερμπατζίδης που ξεκίνησε τη σεζόν στον Κεραυνό (Α1 ΕΣΚΑ-Η) και την ολοκλήρωσε στη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου (Β΄ ΕΣΚΑ-Η).

Στον τελικό αγώνα επικράτησε του τμήματος Ιατρικής με σκορ 73-63, σε ένα κατάμεστο γυμναστήριο με δεκάδες φοιτητές και φίλους του τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο να τους ενισχύουν από την κερκίδα.

Η σύνθεση της φοιτητικής ομάδας του τμήματος Φυσικοθεραπείας ήταν: Πουλημένος Χρυσόστομος, Τηλιακός Δημήτριος, Πολυδωρόπουλος Διονύσιος, Γιαννούτσος Λεωνίδας, Τζερμπατζίδης Δημήτρης, Καρφίτσας Αλέξανδρος, Παπάς Στέφανος, Μπαλατής Ανδρέας, Δημούσης Βασίλης, Τσακμακίδης Σάββας, Φραγκούλης Παναγιώτης, Ατζουλάτος Νίκος, Τσούρας Κωνσταντίνος. Για το τμήμα Ιατρικής η σύνθεση ήταν: Τόλιας Πέτρος, Καλδής Λυμπέρης, Κιρκινίκτος Φάνης, Βασιλελάης Χρήστος, Μικρός Βασίλης, Λαγοπάτης Σπύρος, Σιωπηλίδης Άρης, Μπάμος Δημήτριος, Χατζόπουλος Σπήλιος, Μπόμπολας Παναγιώτης, Πετρόπουλος Ηλίας, Πουλοκέφαλος Παναγιώτης, Δίπλαρος Νότης, Μπαλλής Γιώργος. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γεράνιος Λεωνίδας και Μπολάμο Άγγελος με Γραμματεία τους Βελγάκη Γιάννη και Τόλια Λουκά.

Παρών στον τελικό και ο Κωνσταντίνος Φουσέκης

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους και πραγματοποίησαν τις απονομές ο αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Μάρκος Μαραγκός και αρκετά μέλη Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών, ανάμεσά τους και ο Αιγιώτης Κωνσταντίνος Φουσέκης, πρόεδρος του τμήματος Φυσικοθεραπείας. Και ακόμη, οι Κουφοπαύλου Οδυσσέας-πρόεδρος τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστγών, Ματζάρογλου Χάρης-αντιπρόεδρος τμήματος Φυσικοθεραπείας, Ηλιάδης Ανδρέας-Διευθυντής ΜΕΘ ΠΓΝΠ, Κουζούδης Δημήτριος-μέλος ΔΕΠ τμ. Χημικών Μηχανικών, Χασιακός Αθανάσιος-μέλος ΔΕΠ τμ. Πολιτικών Μηχανικών, Καββαδίας Δημήτριος-μέλος ΔΕΠ τμ. Μαθηματικών, Τσέπης Ηλίας-μέλος ΔΕΠ τμ. Φυσικοθεραπείας. Απονομές πραγματοποίησαν επίσης και όλα τα μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Άρης Αγγελόπουλος, Νίκος Βασιλείου, Αλέκος Πολυδωρόπουλος και Γρηγόριος Μικρώνης και τα μέλη της Γραμματείας του Γυμναστηρίου Αγγελική Σώρρα και Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Τα αποτελέσματα στα άλλα αθλήματα και αγωνίσματα

Παράλληλα με την Καλαθοσφαίριση Φοιτητών διεξήχθησαν και αγώνες 3on3 Φοιτητριών στα εξωτερικά γήπεδα Καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και νικήτρια αναδείχθηκε η 2η ομάδα των Μοβσεσιάν, Βέρρα και Μπαλασοπούλου ενώ διάκριση για τα τρίποντα απονεμήθηκε στην Σουντουλίδου από την 3η ομάδα

Στον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου αναμετρήθηκαν το Τμήμα Ιατρικής με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και το σκορ ήταν 0-1 (στην παράταση). Διαιτητής της αναμέτρησης από το Σύνδεσμο Αχαΐας ήταν ο Τηλιγάδας Κωνσταντίνος με επόπτες τους Κούβελα Κωνσταντίνο και Σπυρόπουλο Κωνσταντίνο.

Από της 6:00μμ. ως και τις 7:00μμ της τελευταίας ημέρας, διεξήχθησαν και τα δρομικά αγωνίσματα Στίβου σε διάφορες κατηγορίες συμμετεχόντων. Μέσα σε ευχάριστο κλίμα και με ικανοποιητική συμμετοχή φοιτητών–φοιτητριών, μελών Δ.Ε.Π., λοιπών Εργαζομένων και Φίλων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου διεξήχθη το 4ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Στίβου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr