background img
banner
banner

Φυσικοθεραπεία και αναμορφώσεις…

ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥ-ΛΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο. Η πρώτη ξεκινά στις 2.00, είναι ειδική συνεδρίαση και αφορά την ψήφιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του δήμου για το έτος 2022. Η δεύτερη έχει προγραμματιστεί για ένα τέταρτο αργότερα και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 24 θέματα.

Πρόκειται για τη συζήτηση του μείζονος θέματος της παραμονής του Τμήματος Φυ-σικοθεραπείας που αποτελεί αίτημα όλης της πόλης. Στην αυριανή συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση για τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, είτε με όλους τους φορείς και τον δήμο, είτε με την επιτροπή των φορέων, για τον προγραμματισμό δυναμικής κινητοποίησης, ώστε να φτάσει μέχρι το υπουργείο Παι-δείας ότι η Αιγιάλεια επιμένει και δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια διατήρησης του Τμήματος. Σε αυτή τη συνεδρίαση έρχεται για έγκριση και η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου για το τρέχον έτος, αλλά και η δεύτερη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος. Θα τεθούν ακόμη προς συζήτηση θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη.

Θέτει προ των ευθυνών τους, τους βουλευτές ο δήμαρχος για τη Φυσικοθεραπεία

Τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για το πώς θα χειριστεί στο εξής το ζήτημα της διεκδίκησης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, είχε γνωστοποιήσει κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας. Συμφώνησε δε με την τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Γούτου για να τεθούν οι βουλευτές προ των ευθυνών τους…

Στηλιτεύοντας τη στάση των βουλευτών, στο ζήτημα, είπε: ΄΄Διαφωνούμε με τη θέση των βουλευτών ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι πει ο Πρύτανης.
Εγώ ξέρω ότι την ευθύνη την έχει αυτός που υπογράφει και την υπογραφή την βάζει η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Παιδείας, είναι απόφαση πολιτική. Στην πρόσφατη σύσκεψη με τους δημοτικούς αρχηγούς, συναποφασίσαμε ότι έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε αυτό για το οποίο ορκιστήκαμε, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας μας με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο. Ένας από αυτούς είναι η αγωγή αποζημίωσης για μη υλοποίηση της σύμβασης Δήμου και Κράτους.
Δεν μπορούμε να ζητάμε από τον δημότη να είναι συνεπής όταν το Κράτος δεν είναι. Δεν έχουν δικαίωμα ηθικό πάνω απ’ όλα να αλλάζουν συμφωνίες, υπάρχει η αρχή της συνέχειας της διοίκησης. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε την υποχρέωση έστω και για πρώτη φορά να αξιοποιήσουμε νομικά όπλα. Ζήτησα κοστολόγηση από την Τεχνική Υπηρεσία και σύνολο διεκδίκησης χρηματικής από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου, πρέπει να τηρήσουμε τον νόμο και την ηθική τάξη΄΄.
΄΄Οι κυβερνητικοί βουλευτές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και προς τιμήν του το παραδέχτηκε και ο κ. Γούτος στην σύσκεψη για τι θέμα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο ούτε να φερθώ με απρέπεια προς την υπουργό Παιδείας΄΄, κατέληξε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως πολλές φορές οι βουλευτές έδειξαν πως… φοβούνται την υπουργό!.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ειδικότερα, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: 1.Συζήτηση και λήψη μέτρων για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην πόλη του Αιγίου. 2.Έγκριση πρώτης (1ης) αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Αιγιαλείας, οικονο-μικού έτους 2022. 3.Έγκριση δεύτερης (2ης) τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αιγιαλείας, έτους 2022. 4.Καθορισμός ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας σε 12ωρη και 24ωρη βάση – Εξαίρεση από την εφαρμογή της πεν-θήμερης εργασίας. 5.Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Αιγιαλείας. 6.Σύσταση και λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων. 7.Στην πρόταση αδελφοποίησης του Δήμου Σιθωνίας με τους Δήμους Αριστοτέλη, Λήμνου, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Ωρωπού και Αιγιαλείας και των αντίστοιχων Δημοτικών Κοινοτήτων. 8.Έκδοση ψηφίσματος για την υπογραφή και την επικύρωση της Συνθήκης Απαγό-ρευσης των Πυρηνικών Όπλων. 9.Πιστοποίηση περί μη όχλησης της δραστηριότητας «Καφέ Μπαρ», επί των οδών Φιλοποίμενος και Ζ. Πηγής 53 της Δημοτικής Κοινότη-τας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας. 10.Παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος, εμβαδού 220 τ.μ. που βρίσκεται επί της παραλίας Αλυκής της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας, για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών. 11.Έγκριση παράτασης της εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Πλατάνου Δήμου Αιγιαλείας.12.Τροποποίηση της υπ’ αριθ.67/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου «Τουριστικό Περίπτερο» της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων Δήμου Αιγιαλείας.

Ακόμη, 13.Έγκριση μετατόπισης περιπτέρου σε προσωρινή θέση για την εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγίας Λαύ-ρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί». 14.Καθορισμός του ετήσιου ανώτατου αριθμού παραστάσεων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., που θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» κατά το έτος 2022. 15.Έγκριση παράτασης της χρονικής διάρκειας του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ». 16.Τροποποίηση της υπ’ αριθ.226/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγι-αλείας, περί συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Αιγια-λείας με την επωνυμία: «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», λόγω παραιτήσεως ενός αναπληρωματικού μέλους. 17.Επί του Πρακτικού της Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν.3463/2006 για την ονομασία και μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών Ν. Αχαΐας. 18.Συμμετοχή του Δήμου Αι-γιαλείας στον προκηρυσσόμενο διαγωνισμό από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο: «Τοπολατρεία, μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου». 19.Έγκριση αξι-οποίησης, από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Αιγιαλείας, του Τουριστικού Περιπτέρου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Σελιανιτίκων Δήμου Αιγιαλείας. 20.Έγκριση τεχνικής υποστήριξης, ενημέρωσης, προώθησης στις μηχανές αναζήτησης και διαρκή ενημέρωση της ιστοσελίδας «Discover Aigialeia». 21.Έγκριση ενεργειών εκπόνησης σχεδίου ψηφιακού μάρκετινγκ (Digital Marketing) για την τουριστική προβολή του Δήμου Αιγιαλείας. 22.Έγκριση επανεκτύπωσης 5.000 αντιτύπων του χάρτη της Αιγιαλείας, για την καλύτερη τουριστική προβολή του Δήμου Αιγιαλείας. 23.Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Αιγιαλείας στη συνδιοργάνωση Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την Εφημερίδα «Πελοπόννησος», την Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Υπουργείο Τουρισμού, με θεματολογία γύρω από το τοπικό τουριστικό προϊόν της Αιγιάλειας. 24.Έγκριση σχεδιασμού, ανάπτυξης και προβολής Δικτύου πεζοπορικών & ποδηλατικών διαδρομών στον Δήμο Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr