background img
banner
banner

Ένας Σύρος έβαλε… φωτιά στο Αίγιο

ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ – ΕΒΑΛΕ «ΦΕΣΙΑ» ΚΑΙ ΠΗΡΕ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΠΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Απελάθηκε τελικώς ο καταγόμενος από τη Συρία αλλά με ολλανδική υπηκοότητα άνδρας, που απασχόλησε τις αρχές προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στο Αίγιο το προηγούμενο διάστημα. Σε αρκετές καταγεγραμμένες περιπτώσεις παρουσίασε παραβατική συμπεριφορά ενοχλώντας και δημιουργώντας προβλήματα πολίτες, επισκέπτες και επιχειρηματίες και χρησιμοποιώντας διαρκώς ως «ομπρέλα» την κατάσταση της υγείας του αφού φερόταν να παρουσιάζει ψυχική διαταραχή.

Η δράση του παρατηρήθηκε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο όταν προέβη σε παρενόχληση κοπέλας, προβαίνοντας σε άσεμνες πράξεις σε κατάστημα της παραλίας Αιγίου. Στη συνέχεια εντοπίστηκε να ενοχλεί κόσμο στον δρόμο αλλά και να… χτυπάει τα κουδούνια σπιτιών απαιτώντας να εισέλθει και χρησιμοποιώντας τη σωματική του διάπλαση προσπαθούσε να επιβληθεί. Ομοίως, επισκέφθηκε παραλιακό κατάστημα του Αιγίου κι αφού έφαγε και ήπιε, στη συνέχεια έφυγε χωρίς να πληρώσει, ενώ όταν τον… κυνήγησαν, με υπερβολική ευκολία έπεσε στη θάλασσα, αφού είχε προηγηθεί μικροσυμπλοκή!

Απασχόλησε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό…

Η συμπεριφορά του εν λόγω άνδρα απασχόλησε τους καταστηματάρχες που πραγματοποίησαν συνάντηση ζητώντας από την αστυνομία να δώσει λύση στο πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι σε κάθε καταγγελία που γινόταν, η αστυνομία ήταν παρούσα. Μάλιστα, με τη συμβολή της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική μονάδα, απ’ όπου πήρε εξιτήριο. Στο ενεργητικό του ανήκει και μία πυρκαγιά σε πεύκα στο Αίγιο, στο σημείο πεσόντων αεροπόρων στην είσοδο της πόλης. Έτσι εκτός από την Αστυνομία, απασχόλησε και το Λιμενικό και την Πυροσβεστική και η απέλασή του έγινε αφού ξεκαθαρίστηκε το θέμα με την υπηκοότητά του αφού αρχικά σαν Σύρος, θεωρήθηκε πρόσφυγας.

Ο άνδρας όμως είχε ολλανδικά επίσημα έγγραφα και λογίζεται ως Ολλανδός πολίτης. Η δράση του, όπως επιβεβαιώνεται από την τοπική ΕΛ.ΑΣ., απασχόλησαν την Αστυνομία τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται στην χώρα του, εδώ και λίγες ημέρες, αφού την περασμένη εβδομάδα πήρε εξιτήριο από ιδιωτικό ψυχιατρείο. Μεταφέρθηκε δε στην Αθήνα όπου αφού πέρασε από ειδική επιτροπή που εξέτασε την κατάσταση της υγείας του, κρίθηκε απαραίτητο να επιστρέψει στην πατρίδα του άμεσα.

Επιτροπή αξιολόγησε την κατάσταση της υγείας του

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Σύρος είχε κατηγορηθεί για εξύβριση φυσικών προσώπων, μικρής κλίμακας φασαρίες σε καταστήματα, μικροσυμπλοκές με περαστικούς δίχως κάποια ιδιαίτερη αφορμή, ενώ έχει κατηγορηθεί ότι έβαλε περιορισμένης έκτασης φωτιά σε ξέρα χόρτα στο “αεροπλάνο” της πεζογέφυρας. Το εξιτήριο του από την Ψυχιατρική Κλινική εκδόθηκε σε γρήγορο χρόνο, προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα του, την οποία διέπει ειδική νομοθεσία για ανάλογα περιστατικά και άτομα με παρατεταμένες παραβατικές συμπεριφορές. Μέσα Αυγούστου φασαρίες είχε πιει δεν πλήρωνε έπεσε στη θάλασσα ΔΙΑΣ αυτόφωρη διαδικασία τον άφησαν ελεύθερο ειδικό καθεστώς πρόσφυγας επειδή έχει ειδικό καθεστώς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr