background img
banner
banner

Δεύτερη επιστροφή της σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΠΑΛΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ… ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ

Η… αντισφαίριση, με τη σύμβαση της υπηρεσίας «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας στον δήμο Αιγιαλείας», να πηγαινοέρχεται από τον δήμο Αιγιαλείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τούμπαλιν, δημιουργεί την αίσθηση ότι πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η υλοποίησή της. Λίγο πριν την εκπνοή του 2022, το Ελεγκτικό την επέστρεψε για δεύτερη φορά στον δήμο, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να διευκρινιστούν σημεία που αφορούν τη διάσταση απόψεων της Νομικής με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Επίσης, η κομβική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μη νομιμότητα της λήψης καίριων αποφάσεων για σοβαρά θέματα, από την Οικονομική Επιτροπή του εκάστοτε φορέα αυτοδιοίκησης, δημιουργεί νέα δεδομένα και στην υπόθεση του περιβόητου «ηλεκτροφωτισμού» του δήμου Αιγιαλείας, προϋπολογισμού 11.313.124,34 €, με το Ελεγκτικό Συνέδριο, όχι μόνο να μην προχωρά στην έγκριση της σύμβασης για να προχωρήσει το έργο, αλλά να ζητά επιπλέον διευκρινήσεις από … τα αρμόδια όργανα, υπονοώντας την Ο.Ε. και το Δ.Σ.

Παραθέτει τις απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, με νέο έγγραφό του, το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε να εξεταστούν οι απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου, οι οποίες, ως γνωστόν, εστάλησαν από τα ίδια τα υπηρεσιακά στελέχη της. Είναι προφανές ότι οι απαντήσεις που έστειλε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, δεν κάλυψαν το δικαστήριο κι έτσι, ζητείται με νέο έγγραφο – καθώς υπάρχει διάσταση απόψεων – το αρμόδιο όργανο να διευκρινίσει όσα ευαγγελίζονται οι Νομικοί σύμβουλοι του δήμου Αιγιαλείας, Γιώργος Μπέσκος και Παναγιώτης Κουρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφό του, το Δικαστήριο παραθέτει όσα υποστηρίζει η Νομική Υπηρεσία του δήμου σε έγγραφό της και δίνει περιθώριο 15 ημερών προκειμένου Τεχνική Υπηρεσία και Οικονομική Υπηρεσία να απαντήσουν επί των ενστάσεων. Με λίγα λόγια, το Ελεγκτικό καλεί τις υπηρεσίες να τα… βρουν, με την αντιπολίτευση να επιμένει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει ήταν και είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Πάντως για το θέμα, τηρείται σιγή ιχθύος από υπηρεσίες και δημοτική αρχή, αφού αποτελεί μείζον θέμα στην προεκλογική αντιπαράθεση


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr