background img
banner
banner

«Όρκος» συσπείρωσης και δυναμικής ως τις εκλογές | ΦΩΤΟ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Η συσπείρωση γύρω από τη Νέα Δημοκρατία, η δυναμική της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγιαλείας και η αποφασιστικότητα των ψηφοφόρων να οδηγήσουν το κόμμα σε μία ακόμη νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση εξασφαλίζοντας τη συνέπεια, τη συνέχεια και τη σταθερότητα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευαγγελίζεται, διαφάνηκαν, στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο., που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου παρουσία πλήθους κόσμου, στην αίθουσα «Μαργαρίτα». Στην εκδήλωση δεν κατέστη εφικτό, λόγω των ακραίων καιρικών φαινόμενων στην Αττική, να παραστεί η υφυπουργός Εξωτερικών Σοφία Ζαχαράκη, όπως είχε προγραμματιστεί. Το «παρών» έδωσαν ωστόσο μεταξύ άλλων, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρήστος Τσάκαλος που ευλόγησε την πίτα εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη, οι βουλευτές του κόμματος Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ο πρόεδρος της ΔΕΠ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης, ο εκπρόσωπος του Αχαιού υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη Άρης Πατσόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος και Στράτος Βαρδάκης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιγιαλείας Τριαντάφυλλος Σπυρόπουλος αλλά και φερόμενοι ως υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, το οποίο θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Οι ευχές της Εκκλησίας

Μεταφέροντας τις ευχές και την αγάπη του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρήστος Τσάκαλος, επισήμανε: ΄΄Παρακαλέσαμε τον Κύριό μας, το νέο έτος να λειτουργήσει για τον καθένα αποτελεσματικά στον κάθε χώρο που κινείται και δραστηριοποιείται. Άρα λοιπόν ο πρώτος λόγος είναι ότι αιτούμαστε την χάρη και την ευλογία του Θεού για το νέο έτος. Ο φορέας που οργανώνει αυτή την εκδήλωση, έχει μέλη που έχουν μία συνάρτηση και συνύπαρξη. Κι απόψε είναι βραδιά χαράς και ευφροσύνης για τα μέλη αυτού του φορέα και είναι και ευκαιρία να δηλώσει την ενότητα των ανθρώπων του που μέσα από αυτή, ισχυροποιούν και τη θέλησή τους να είναι ενωμένοι και στο μέλλον, αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιτύχουν στο οποιοδήποτε αποτέλεσμα έχουν βάλει ως στόχο. Εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, υγεία κι ευτυχία προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική, οργανωτική, παραταξιακή και με την ευχή οι στόχοι και οι ελπίδες σας να γίνουν πραγματικότητα΄΄.
Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων ηρώων της Πολιτικής Αεροπορίας, για να φωνάξουν όλοι μαζί με ένα στόμα «αθάνατοι».

Β. Σταθακάρος: ΄΄Υψώνουμε ξανά όλοι τη σημαία του υπεύθυνου πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού΄΄

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Βασίλης Σταθακάρος, στην ομιλία του είπε πως ο ενθουσιασμός των φίλων και μελών του κόμματος που κατέκλυσαν την αίθουσα, γίνεται δύναμη για τα στελέχη και αισιοδοξία για την πορεία προς το αύριο. ΄΄Είναι αυτή ακριβώς η πορεία ανάπτυξης και προκοπής που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι άξιοι συνεργάτες του, χάραξαν εδώ και τριάμισι χρόνια και συνεχίζουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε μία Ελλάδα που θα βαδίζει μπροστά και θα στοχεύει πάντα ψηλά΄΄, τόνισε ενώ στη συνέχεια ανέφερε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους κάθε μέλος της Ν.Δ. πρέπει να είναι υπερήφανο και αισιόδοξο. Στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την ψήφο του ελληνικού λαού ανοίγει και η επόμενη τετραετία, σημειώνοντας: ΄΄Πετύχαμε πολλά μπορούμε και περισσότερα, με μία ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε με το ίδιο και ακόμη πιο γρήγορο και τολμηρό βήμα, με την έμφαση πάντα στα ίδια χειροπιαστά αποτελέσματα. Αλλά και κυρίως με την ίδια αξιοπιστία που πλέον μας ενώνει άρρηκτα με την κοινωνία. Καμία κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί περισσότερες κρίσεις΄΄, είπε αναφέροντας ένα – ένα τα μεγάλα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση και δηλώνοντας υπερήφανος για τους χειρισμούς στα δύσκολα αυτά θέματα.

Σε ό,τι αφορά αυτά που έρχονται είπε πως σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών και ότι αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης, αναφερόμενος στην απλή αναλογική την οποία χαρακτήρισε ως «παγίδα». Σημείωσε ακόμη πως σε αυτή την αναμέτρηση δεν χωρούν διλήμματα για χαλαρή ψήφο. ΄΄Ο τόπος δεν έχει την πολυτέλεια ούτε πολύχρωμων πειραμάτων ούτε μιας πολιτικής Βαβέλ, ούτε σχημάτων πολιτικής τερατογένεσης, ούτε συμμαχίες ασυνεννοησίας. Υψώνουμε ξανά όλοι τη σημαία του υπεύθυνου πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού κάτω από την οποία συσπειρώνονται οι αληθινοί προοδευτικοί πολίτες΄΄, πρόσθεσε, κάνοντας ειδική αναφορά στα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης που χρειάζεται η κοινωνία και η Ελλάδα, που είναι η σταθερότητα, η συνέχεια και η συνέπεια.

Απευθυνόμενος στους Νεοδημοκράτες υπογράμμισε πως ΄΄το μέλλον της χώρας είναι στα χέρια σας, καλώντας σε ενότητα και εργατικότητα. Μαζί θα ανεβάσουμε την Ελλάδα ψηλά, μαζί με τον αρχηγό μας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη΄΄, κατέληξε.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη απέστειλε χαιρετισμό, μέσω του οποίου εξέφρασε την επιθυμία της να επισκεφθεί το Αίγιο το επόμενο διάστημα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, προκειμένου να πάρει μέρος σε μία εξειδικευμένη συζήτηση για θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Αιγιάλειας. Εξέφρασε δε, μέσω του χαιρετισμού της, συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας που χάθηκαν, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη θωράκιση της χώρας, την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου. Ευχήθηκε δε καλή και δυναμική πορεία μέσα στο νέο έτος.

Χαιρετισμοί και ευχές

Επιπλέον, η αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας Ελισσάβετ Πίκουλα- Μπομποτσιάρη ανέγνωσε τους χαιρετισμούς του Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ. Στυλιανού Κονταδάκη, του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.

Με τη φράση «συν Αθηνά και χείρα κίνει» ξεκίνησε την ομιλία του ο περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης τονίζοντας πως ΄΄δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευθύνες που έχουμε ώστε να μην «χύσουμε την καρδάρα με το γάλα» και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η επιτυχημένη προσπάθεια΄΄. Επίσης, ανέφερε πως η πρώτη «μάχη» είναι οι εθνικές εκλογές και τα υπόλοιπα έπονται…

Σαφές μήνυμα Αν. Κουνάβη για τις δημοτικές: ΄΄Όποιος στηρίξει τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές, θα την έχει στο πλευρό του στις δημοτικές΄΄

«Χειμαρρώδης» ήταν η ομιλία του προέδρου της ΔΕΠ κ. Κουνάβη, ο οποίος έκανε λόγο για μία δύσκολη προεκλογική περίοδο που ακολουθεί και για μία «τοξική αντιπολίτευση», λέγοντας πως ΄΄όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να είναι ενωμένοι σαν μία γροθιά και με ομοψυχία να δώσουμε τη μάχη΄΄. Σημείωσε ακόμη πως αυτή η κυβέρνηση έχει επιτύχει ό,τι δεν έκαναν άλλοι για δεκαετίες, ζητώντας από τα μέλη του κόμματος να επικοινωνήσουν το μήνυμα της ΝΔ και να πείσουν κι άλλους να την εμπιστευτούν, τονίζοντας πως ΄΄αυτό το μεγάλο πολιτικό έργο θα αναγνωριστεί με μία αυτοδύναμη νίκη στις εκλογές΄΄.

Ειδική αναφορά έκανε στις δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος της ΔΕΠ, ξεκαθαρίζοντας πως ΄΄και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε: Έχουμε χρόνο. Όποιος θα δείξει τη στήριξή του στη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών θα έχει το κόμμα δίπλα του στις δημοτικές. Δεν χωράει στη ΝΔ υποψήφιος δήμαρχος που δεν αγωνίστηκε για το κόμμα. Και στην αυτοδιοικητική μάχη θα πάμε ενωμένοι΄΄.

Ειδική μνεία από τους βουλευτές στην Αιγιάλεια και τους ανθρώπους της

Ο βουλευτής κ. Τσιγκρής ανέφερε μεταξύ άλλων πως ΄΄το Αίγιο έχει αντιληφθεί ότι κάτι αλλάζει΄΄ και πως ΄΄έχουν έρθει περισσότερα χρήματα από ποτέ΄΄. Μίλησε για δύσκολες εκλογές και πως η ΝΔ πρέπει να είναι ξανά αυτοδύναμη. Ο Ιάσονας Φωτήλας ευχήθηκε μία νικηφόρα και δημιουργική χρονιά που θα δώσει, όπως είπε, την ευκαιρία συνέχειας στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει τη χώρα, αναφερόμενος και στις εισαγόμενες κρίσεις που –όπως τόνισε – κατάφερε να αντιμετωπίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ΄΄τα πεπραγμένα μας είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα΄΄. Η κ. Αλεξοπούλου είπε πως ΄΄είναι πρωτοφανές προεκλογικά να υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δίνουν τόσο μεγάλο προβάδισμα στην κυβέρνηση΄΄. Επίσης, ειδική μνεία έκανε στους ανθρώπους της Αιγιάλειας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, λέγοντας πως ΄΄είναι ο κόσμος που επικαλούμαστε όταν ζητάμε κάτι από την κυβέρνηση. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να πάμε στις εκλογές΄΄, ευχόμενη η Ν.Δ. να κερδίσει σε όλες τις κάλπες!

Κλείνοντας, ο κ. Σταθακάρος μίλησε για δημοσκόπηση που παρουσιάζει τη Ν.Δ. να προηγείται στη Δυτική Ελλάδα με δύο ποσοστιαίες μονάδες, τονίζοντας πως ως τώρα η Αιγιάλεια κρατά τα πρωτεία της Ν.Δ. στην Αχαΐα και ότι πλέον με τον Αντώνη Κουνάβη στην προεδρία της ΔΕΠ, η Πάτρα τείνει να τη συναγωνιστεί.

Οι παρευρισκόμενο προμηθεύτηκαν λαχνούς για τη λαχειοφόρο, ενώ γεύτηκαν γλυκά και βασιλόπιτα, στο φλουρί της οποίας αντιστοιχούσαν δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Ζαρούχλα, προσφορά του δημοτικού συμβούλου Πάνου Γιαννούλη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr