background img
banner
banner

Αγαθά για όλους και τις άγιες ημέρες του Πάσχα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Την ευαισθητοποίηση των δημοτών επιχειρεί να ενεργοποιήσει για ακόμα μία φορά ο δήμος Αιγιάλειας, εν όψει των εορτών του Πάσχα. Οι πρωτοβουλίες της αντιδημάρχου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, Διαμάντως Καρτσωνάκη – Βασιλακοπούλου, αλλά και του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, έχουν αποδειχθεί πολύτιμες, ανακουφίζοντας αδύναμους οικονομικά πολίτες. Έτσι, σε μία προσπάθεια να συνεχιστεί η “μεγάλη αγκαλιά” αλληλεγγύης, αύριο Σάββατο, 1η Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τροφίμων από τις 9.30 το πρωί και μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, στην είσοδο των σούπερ μάρκετ του Αιγίου, αλλά και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων της Αιγιάλειας.

Σημαντική η συμβολή των εθελοντών

Οι εθελοντές της προσπάθειας αυτής, που έχουν αποδειχθεί «λίρα εκατό» ως προς τη βοήθεια που προσφέρουν σε όλες τις ανάλογες δράσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, θα έχουν στήσει ειδικά καλαθάκια και καρότσια στην έξοδο ιδιωτικών επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου να συλλεχθούν όσο περισσότερα αγαθά γίνεται, αλλά και τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Ο στόχος είναι και εφικτός και σημαντικός: Τα είδη τροφίμων πρώτης προτεραιότητας που θα συγκεντρωθούν, να διανεμηθούν άμεσα και σε όλους τους δημότες που έχουν ανάγκη και προβλήματα επιβίωσης. Τα σημεία που θα υπάρξουν τα “καλαθάκια αλληλεγγύης” είναι συγκεκριμένα και επιλεγμένα από τους υπεύθυνους έτσι, ώστε να καλύπτουν όλες σχεδόν τις περιοχές του δήμου, δίνοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν και Αιγιαλείς που μέχρι τώρα, δεν είχε τύχει να μπορέσουν να βοηθήσουν.

Στη δράση, που οργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, θα συμμετάσχουν άτομα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Γραφείο Πρόνοιας του δήμου, ενώ θα μετέχουν και δεκάδες πολίτες, καθώς η ευαισθησία των κατοίκων της Αιγιάλειας για τον συνάνθρωπο, έχει διαπιστωθεί πολλές φορές και με ποικίλους τρόπους. Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενες εθελοντικές δραστηριότητες, πάρα πολλοί άνθρωποι συμμετείχαν, όχι μόνο στην αγορά και προσφορά τροφίμων, αλλά και στο να συγκεντρωθούν τα αγαθά, προτρέποντας πολλούς που είτε… δίσταζαν είτε το… απέφευγαν για οικονομικούς λόγους, να αγοράσουν έστω και δύο κουτιά γάλα, κίνηση που για κάποιους δημότες είναι κάτι περισσότερο από σημαντική και απαραίτητη.

Κάλεσμα για συμμετοχή, από την αντιδήμαρχο Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη

Μιλώντας στο protionline.gr για τη δράση, η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακόπουλου – Καρτσωνάκη επισήμανε μεταξύ άλλων: ΄΄Καλούμε για ακόμα μια φορά τους δημότες, να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάνθρωποί μας και στις τεράστιες ανατιμήσεις των αγαθών και των προϊόντων που έχουν «γονατίσει» συμπολίτες μας, κάνοντας τους έτσι, να μην μπορούν να έχουν τα βασικά αγαθά και να μην ανταποκρίνονται στις απολύτως άμεσες ανάγκες επιβίωσής τους. Βεβαίως, οι επερχόμενες γιορτές του Πάσχα δεν έγιναν η… αφορμή για να συγκεντρωθεί αυτή η “χείρα βοηθείας” με τρόφιμα. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι βοηθάμε συνέχεια και όσο μπορούμε τους αδύναμους συμπολίτες μας και διοργανώνουμε τακτικά τέτοιες δράσεις. Θέλουμε να ενεργοποιηθεί κάθε απλός πολίτης και να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, για να νιώσει αφενός και ο ίδιος τη χαρά της προσφοράς, αλλά και να «μετουσιώσει» αφετέρου την ανάγκη της αλληλεγγύης που πρεσβεύει αυτή η δράση. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές και τον κόσμο που αγκαλιάζουν πάντα ανάλογες δραστηριότητες΄΄.

Τι πρέπει να βάλουμε στο καλάθι

Τέλος να σημειωθεί ότι, τα αγαθά που πρέπει κατά κύριο λόγο να μαζευτούν, θα είναι τρόφιμα πάσης φύσεως, μακράς διάρκειας (όπως γάλατα, χαρτικά, σαμπουάν και είδη καθαρισμού ή κονσέρβες) και πως η διάθεσή τους στους άπορους δημότες, θα ξεκινήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να “επουλωθούν” όσο γίνεται πιο γρήγορα τα κενά και οι “πληγές” όσων πρόκειται να επωφεληθούν εν όψει Πάσχα.

Να επισημανθεί τέλος, ότι στην αυριανή δράση, συμμετέχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ της ευρύτερης περιοχής του δήμου, γεγονός που δείχνει ότι η ευαισθητοποίηση αλληλεγγύης είναι όχι μόνο καίρια, αλλά και απολύτως διευρυμένη.

Διανεμήθηκαν τρόφιμα σε 713 νοικοκυριά του δήμου, μέσω ΤΕΒΑ

Εν τω μεταξύ, η αντιδημαρχία Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολίτικης, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Π.Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), την περασμένη Παρασκευή 24 Μαρτίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία διανομή τροφίμων σε 713 νοικοκυριά του δήμου, δικαιούχους του προγράμματος.

«Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους ευάλωτους συμπολίτες μας ώστε να «ανοίξουμε την ομπρέλα» της κοινωνικής αλληλεγγύης σε νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους», ανέφερε η κ. Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη. Οι ωφελούμενοι παρέλαβαν ποσότητες νωπών τροφίμων καθώς και ειδών παντοπωλείου από 31kg έως 288kg ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr