background img
banner
banner

Επίθεση σκύλων σε 64χρονο στο Διακοπτό

ΜΑΖΕΨΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Ένα νέο περιστατικό επίθεσης αδέσποτων ζώων σε έναν άτυχο δημότη, συνέβη και καταγράφτηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου και απασχόλησε όχι μόνο τους ντόπιους κάτοικους της περιοχής του Διακοπτού, αλλά και όλο τον δήμο.

Τέσσερα ενήλικα, αδέσποτα σκυλιά, που περιφέρονται και ζουν πολύ κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του χωριού αλλά και στους γύρω δρόμους, επιτέθηκαν στον 64χρονο Κώστα Θεοδούλη κάτοικο Διακοπτού, ο οποίος βρέθηκε εκείνο το πρωινό στον κεντρικό δρόμο της αγοράς, με τη μηχανή του.

Μόνιμο πρόβλημα η επιθετική συμπεριφορά αδέσποτων

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια περιστατικά έρχονται στην “επιφάνεια” και απασχολούν την τοπική κοινωνία, προβληματίζοντας και τον απλό κόσμο αλλά και τους υπεύθυνους φορείς του τόπου. Δεκάδες ανάλογα ζητήματα συμβαίνουν σε όλο το φάσμα της Αιγιάλειας. Η επιθετική συμπεριφορά αδέσποτων ζώων είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, το οποίο είναι σαφώς δύσκολα αντιμετωπίσιμο, με τη δημοτική αρχή και την πενταμελή επιτροπή του δήμου να έχει ρίξει μεγάλο βάρος στις στειρώσεις, έτσι ώστε να μειώνεται η παραγωγή νέων αδέσποτων. Μέλημά της, είναι επίσης και η φροντίδα των ζώων.

Η περίπτωση του συνταξιούχου ΟΣΕ Κώστα Θεοδούλη και η επίθεση που δέχθηκε, συνέβη στο Διακοπτό, ακριβώς μπροστά από το Μουσείο του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και του Σταθμού της Hellinic Train, στο κέντρο του χωριού. Το συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών αλλά και ιδιοκτητών καταστημάτων που υπάρχουν στο σημείο.

Το θύμα της επίθεσης των ζώων, ενώ σταμάτησε με την μηχανή του και κινούμενος προς τις καφετέριες της περιοχής, δέχτηκε άξαφνα επίθεση τεσσάρων αδέσποτων σκύλων, με αποτέλεσμα να τα… χάσει και βεβαίως, να τρομοκρατηθεί. Τα σκυλιά δε, συμπεριφέρθηκαν με άκρως επιθετική διάθεση, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μαρτύρων και κάποιο από αυτά μάλιστα, προσπάθησε να τον πετάξει κάτω. Ο άτυχος 64χρονος, χρησιμοποιώντας ως εκφοβισμό τις… φωνές του και κάποιο αντικείμενο που βρήκε τυχαία στο υπαίθριο χώρο – βεβαίως είχε και τη βοήθεια περαστικών που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο – κατάφερε τελικά να απομακρύνει τα ζώα και να αποτρέψει τα… χειρότερα.

Κ. Θεοδούλης: «Ας μην υπάρξει στο μέλλον κανένα άλλο περιστατικό, όπως το δικό μου»

Έπειτα από το συμβάν, αναγκάστηκα να καταθέσω μήνυση κατά παντός υπευθύνου και τη συγκεκριμένη μηνυτήρια διαμαρτυρία, την προσυπογράφουν τέσσερα ακόμα άτομα, δημότες Διακοπτού. Η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά και η επιθετικότητα που έχουν κάποια από αυτά, πρέπει να σταματήσει. Μέσω του δικηγόρου μου, κατέθεσα την αναφορά και δεν ζητάω ούτε αποζημιώσεις, ούτε οφέλη. Το μόνο που θέλω, είναι το ίδιο ακριβώς που… σκέφτονται δεκάδες ακόμα άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει ίδιες καταστάσεις: Να απομακρυνθούν εντελώς τα επικίνδυνα ζώα, για να μην υπάρξει στο μέλλον κανένα άλλο τέτοιο περιστατικό, όπως το δικό μου. Η κοινωνία χρειάζεται ασφάλεια και ηρεμία, όχι ανησυχία και φόβο μήπως κάποιο αδέσποτο επιτεθεί και κινηθεί απειλητικά…” ήταν τα λόγια του συνταξιούχου του ΟΣΕ, που ήταν το θύμα της επιθετικής συμπεριφοράς των αδέσποτων.

Γ. Φραγκονικολόπουλος: «Γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και θα πράξουμε καθετί που ορίζει ο νόμος»

«Η ευθύνη κάθε δήμου για τα αδέσποτα ζώα είναι συγκεκριμένη και ισχύει για όλη την χώρα και για κάθε δήμο, ανεξαιρέτως. Η αρμοδιότητά μας, είναι τα σκυλιά που θεωρούνται αδέσποτα να έχουν κατά το μέτρο του δυνατού μια ποιοτική ζωή. Να μην φέρνουν αρρώστιες και να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τις καταστάσεις. Να επεμβαίνουμε στα τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, απαγορεύεται η φυλάκιση, η μεταφορά ή μία παράνομη κράτηση οποιοδήποτε αδέσποτου σε ιδιωτικό ή όχι χώρο.
Εκ του υπουργείου, υποχρεούμαστε να τα αφήνουμε να ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Κανένας αντιδήμαρχος δεν μπορεί να προβλέψει την συμπεριφορά ενός ζώου, και ζητώ την κατανόηση του κάθε δημότη, για τέτοιες περιπτώσεις. Έχω λάβει γνώση για το συγκεκριμένο περιστατικό και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Έχω αναθέσει στον ειδικό εκπαιδευτή σκύλων που συνεργάζεται με τον δήμο, να παραθέσει άμεσα μία πραγματογνωμοσύνη. Ο ειδικός εκπαιδευτής, ήδη αξιολογεί την συμπεριφορά των συγκεκριμένων σκύλων, ώστε να ελέγχουμε πλήρως την κατάσταση, στο εξής” ανέφερε ο κ. Φραγκονικολόπουλος στo protionline.gr για το περιστατικό του Διακοπτού


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr