background img
banner
banner

Προκαταρκτική εξέταση Εισαγγελέα για τη στάση του δήμου

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID-19

Απαντήσεις στη δικαιοσύνη για τους λόγους που οδήγησαν μέσω των προσωρινών διαταγών, στη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζόμενων του covid-19 από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, θα κληθούν να δώσουν οι υπεύθυνοι του δήμου Αιγιαλείας, δεδομένης της απόφασης του υπουργού Εσωτερικών να «μπλοκάρει» την πρόθεση των δημάρχων να στηρίξουν τον δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο είχαν γίνει δεκτές από το Πρωτοδικείο Αθηνών, οι αιτήσεις ανάκλησης που είχε υποβάλει η Νομική Υπηρεσία του δήμου, ανακαλώντας έτσι τις προσωρινές διαταγές που είχαν επιβληθεί για να αποδέχεται ο δήμος τους εργαζόμενους covid, των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει.

Οι λόγοι που ελήφθη η απόφαση της απόρριψης είχαν να κάνουν με τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αιγίου που είχε απορρίψει την αίτησή τους. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος των εργαζόμενων είχε αναφέρει ότι είχε προσκομίσει εξουσιοδοτήσεις του δημάρχου Αιγιαλείας στο δικαστήριο, να δικαστεί τότε ερήμην ο δήμος και να συνομολογήσει την προσωρινή διαταγή.

Για το θέμα είχε κάνει αναφορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, επικαλούμενος το δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία για όλους τους ανέργους μέσω διάφανων διαδικασιών, τονίζοντας πως πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους χιλιάδες ανέργους να συμμετέχουν σε διαγωνιστικές διαδικασίες, καταγγέλλοντας ρουσφετολογικές προσλήψεις σε όλη τη χώρα, με καταστρατήγηση νόμου και διαδικασιών.

Το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης του Εισαγγελέα, θα κληθούν να καταθέσουν δήμαρχος και αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr