background img
banner
banner

Οι ακρίδες έκαναν την εμφάνισή τους στα ημιορεινά

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ- ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΞΕΚΙΝΑ Ο ΨΕΚΑΣΜΟΣ

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν στo protionline.gr παραγωγοί από τα ορεινά και ημιορεινά της Αιγιάλειας εξαιτίας του υπερπληθυσμού της ακρίδας. Το έντομο έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του και… απειλεί τη σταφίδα. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί καθώς έχουν σταλεί τα σκευάσματα και ξεκινά άμεσα η διάθεσή τους για ψεκασμό.

Η ανησυχία εκφράστηκε από κατοίκους των Μελισσίων που τόνισαν πως εάν δεν υπάρξει άμεσα μέριμνα, τότε ίσως προκύψουν δυσμενείς συνέπειες για τις σταφίδες. Σε επικοινωνία του protionline.gr με τον πρόεδρο της κοινότητας Γιάννη Πριόβολο, τονίστηκε πως πριν από τρεις ημέρες περίπου, τα σκευάσματα και τα ειδικά φάρμακα που στέλνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για τις περιπτώσεις της αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού της ακρίδας και ανάλογων τέτοιων ζωυφίων, είναι ήδη στις αποθήκες της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου.

΄΄Βάσει της περσινής χρονιάς, η ποσότητα που στέλνεται συνήθως είναι περίπου πέντε κιλά και πρόκειται για πολύ δραστικό φάρμακο, το οποίο διανέμεται σε μικρές ποσότητες σε περιοχές και κοινότητες της Αιγιάλειας, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερπληθυσμού της ακρίδας. Μία τέτοια περιοχή με ανάλογο πληθυσμό είναι και η δική μας΄΄ ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας.
Όπως εξήγησε, ΄΄η ακρίδα έχει αρχίσει και “ξεπετάγεται” σιγά – σιγά γιατί είναι η εποχή της και ο υπερπληθυσμός αυτός, αφορά τα πιο χαμηλά στρώματα, δηλαδή τις ημιορεινές περιοχές, ενώ στις πιο ορεινές περιοχές αναπτύσσεται τμηματικά με αποκορύφωμα τις αρχές του καλοκαιριού΄΄.

«Ελεγχόμενη η κατάσταση» επισημαίνει ο πρόεδρος

΄΄Από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να παραλάβουμε την ποσότητα που μας αναλογεί στο χωριό, για να γίνει το ράντισμα για την αντιμετώπιση της ακρίδας. Το πρόβλημα αυτό προκύπτει σε πολλά χωριά της Αιγιάλειας και ορισμένες φορές το έντομο προκαλεί μεγάλες καταστροφές. Έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι της Π.Δ.Ε. ξέρουν τις ανάγκες της κάθε περιοχής στο συγκεκριμένο ζήτημα, γι’ αυτό και οι ποσότητες των φαρμάκων είναι ανάλογες. Δεν είναι όλες οι κοινότητες ακριδόπληκτες, είναι ανάλογα την περιοχή. Ούτως ή άλλως ο μηχανισμός λειτουργίας της τοπικής κοινότητας στο συγκεκριμένο θέμα είναι ετοιμοπόλεμος και σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να ελέγξουμε το ζήτημα της εμφάνισης της ακρίδας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr