background img
banner
banner

ERASMUS+ ΚΑ229 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «GAME JAMS»: Το βιντεoπαιχνίδι και η τεχνολογία

ΕΝΩΣΑΝ ΤΟ 1o ΓΕΛ ΜΕ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KΑ229 με τίτλο «Game Jams». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα έργο που συμμετέχουν ακόμη, το αγγλικό σχολείο «Astrea Longsands Academy» και το ρουμανικό σχολείο «Colegiul Tehnic Constantin Brancusi Petrila» και διερευνά την ποικιλομορφία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (τα είδη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τους ρόλους των ανθρώπων που εμπλέκονται στην δημιουργία τους, κ.ά.). Στο πλαίσιο του προγράμματος, φιλοξενήθηκαν στο Αίγιο μαθητές από Μεγάλη Βρετανία και Ρουμανία από τις 24 ως τις 28 Απριλίου.

Ιδιαίτερη σημασία στο πρόγραμμα, δίνεται και στη συνεισφορά των γυναικών στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μέχρι σήμερα, τομέας στον οποίο σύμφωνα με όλες τις έρευνες, οι γυναίκες υστερούν πολύ σε σχέση με τους άνδρες. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή της ισότητας των φύλων στον τομέα ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις γυναίκες που πετυχαίνουν στις ΤΠΕ και στο video game development. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο οι 20 από τους 26 μαθητές του 1ου ΓΕΛ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ήταν μαθήτριες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προώθηση της ενδυνάμωσης των γυναικών και των ίσων ευκαιριών τους είναι ένας από τους 17 στόχους της Ατζέντας του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ποιοι έλαβαν μέρος

Οι μαθητές/τριες του 1ου ΓΕΛ Τσερεντζούλια Μαρία-Ειρήνη-Ζαφειρία, Δαβανέλλου Λουκία-Ιωάννα, Πέτρου Ιωάννα, Ραμπαβίλας Νικόλαος, Γρηγοριάδη Βαρβάρα Διονυσία, Μαγκλάρας Παναγιώτης, Τιμοθέου Θεοχάρης, Κολυβά Αθανασία, Αμορούζο Μαρία-Άννα, Γιαννακοπούλου Ευγενία, Πλατυκώστα Ελένη, Αγγελοπούλου Μαρία Αγγελική, Μπερούκα Δήμητρα, Ανδρικοπούλου Ελέσα, Ροδοπούλου Ευαγγελία, Αναγνωστοπούλου Νικολίνα, Αγγελόπουλος Γεώργιος, Βλάχου Ελένη, Μαρινοπούλου Μαρίνα, Σπανός Πολύδωρος, Κόμης Αντώνιος, Μαρκορά Ειρήνη, Δούσκα Όγα Θεοδώρα, Πανουτσοπούλου Αλεξία, Κολοκυθά Ευθυμία, Μέρμηγκα Μαρία υπό την επίβλεψη των καθηγητών Πληροφορικής Διαμαντόπουλου Νίκου και Σπανού Ηλία, πέρασαν μια πολύ εποικοδομητική εβδομάδα με τα δύο συνεργαζόμενα σχολεία από τη Ρουμανία και Αγγλία στην τελευταία κινητικότητα του έργου «Game Jams».

Σε δελτίο Τύπου του αιγιώτικου σχολείου, αναφέρονται τα εξής: ΄΄Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι 26 μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας με 9 μαθητές από την Μεγάλη Βρετανία και 12 μαθητές από την Ρουμανία χωρίστηκαν σε 6 πολυεθνικές ομάδες, συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν η καθεμία ομάδα ένα βιντεοπαιχνίδι στην online ελεύθερη πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών GDevelop. Προηγήθηκαν 3 δίωρα εργαστήρια με παρουσίαση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας GDevelop από τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου Νίκο Διαμαντόπουλο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των 5 ημερών οι μαθητές δούλεψαν εντατικά για να βρουν δημιουργικές ιδέες για ηλεκτρονικό παιχνίδι. Η παρακολούθηση των θετικών αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στους μαθητές ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη. Η τελευταία ημέρα των εργασιών Παρασκευή 28/04/2023 ξεκίνησε με την παρουσίαση των μαθητικών δημιουργιών βιντεοπαιχνιδιού. Το βιντεοπαιχνίδια των μαθητών θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο eTwinning του έργου. Η μέρα ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς που χόρεψαν όλοι μαζί οι μαθητές! Ήταν πραγματικά μια ανάμνηση που θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr