background img
banner
banner

H E.A. Παραλίας ισοφάρισε τον Αστέρα Τέμενης σε 3-3 στη συναρπαστική σειρά των τελικών (74-67)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΗΝ Α1 ΕΣΚΑ-Η ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Αστέρας Τέμενης έδειξε – με την εμφάνισή του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα – ότι μπορούσε να “καθαρίσει” την υπόθεση τίτλος στον προχθεσινό 5ο τελικό στο κλειστό των Ροϊτίκων, αλλά για μία ακόμη φορά στα τελευταία λεπτά έπαθε… μπλακ άουτ και έχασε με 74-67. Ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, έφτασε και τη διαφορά στους 10 πόντους αλλά η Ε.Α. Παραλίας με ξέσπασμα στην επανάληψη, όχι μόνο πέρασε μπροστά, αλλά με τη σειρά της έφτασε στα μισά της 4ης περιόδου στο +10 καλύπτοντας 20 πόντους μέσα σε λίγα λεπτά χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση των Παπακωνσταντίνου, Τζερμπατζίδη. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν καθώς τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Aξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο βράδυ ο Δημήτρης Τζερμπατζίδης αγωνίστηκε 40 λεπτά με την ομάδα του Πανεπιστημίου και μέσα σε λίγες ώρες έπαιξε ένα ακόμη σχεδόν ολόκληρο 40λεπτο και μάλιστα ήταν από τους κορυφαίους!

Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα ακόμη συναρπαστικό παιχνίδι στους θεατές που γέμισαν το κλειστό των Ροϊτίκων . Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με 74-67, ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά των τελικών της Α1 ΕΣΚΑ-Η και ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί οριστικά το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου. Αρκετοί άνθρωποι του μπάσκετ βρέθηκαν στην κερκίδα, όπως ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και της ΕΣΚΑ-Η Παναγιώτης Λυκούδης, ο πρόεδρος του Τρίτωνα, που φέτος η ιστορική ομάδα των Σεπολίων ανέβηκε στη basket league μετά από τέσσερις δεκαετίες, πολλοί προπονητές, ανάμεσά τους διακρίναμε τον Μάκη Γιατρά και τον Θανάση Λιόνα, δεκάδες παίκτες τοπικών ομάδων, παράγοντες του μπάσκετ, διαιτητές κ.α.
Ο κόσμος στην κερκίδα ξεπερνούσε τα 400 άτομα και ανάμεσά τους ήταν αρκετοί από την Τέμενη, το Αίγιο και την Αιγιάλεια γενικότερα. Ο αγώνας διεξήχθη μέσα σε πολύ καλή ατμόσφαιρα αφού δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό και μετά τη λήξη του αγώνα χειροκροτήθηκαν οι παίκτες και των δύο ομάδων. Τα παράπονα για τη διαιτησία δεν έλλειψαν πάντως και σε αυτό το ματς, κυρίως από τη πλευρά των ηττημένων και περισσότερο από κάποια σφυρίγματα των Μαρινάκη Λιόνα, που μαζί με τον Λογοθέτη συνέθεσαν το διαιτητικό τρίο.

Όλα λοιπόν θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου που αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει οριστικά τον τίτλο του πρωταθλητή και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Χθες οριστικοποιήθηκε ότι το ματς θα αρχίσει στις 8μμ.

Τα 10λεπτα: 19-19, 29-35 (ημ.), 50-51, 74-67
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Γιάννης Μπαζίνας): Παπακωνσταντίνου 23 (5), Τζερμπατζίδης 22 (2), Καρυστινός 11 (2), Αδαμόπουλος 10 (2), Ρέβελας 6, Καρπούζης 2, Μπέλλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Άρης Ξενούλης): Θεοδωρόπουλος 8 (1), Δούβος 13 (1), Σταθακόπουλος 15, Γκούτης 12 (4), Καρακάσης 14 (3), Ράπτης 2, Βλάχος 3.

Τέμενη και Παραλία… φρενάρουν τους ημιτελικούς του κυπέλλου

Η διεξαγωγή των τελικών της Α1 ΕΣΚΑ-Η ανάμεσα στον Αστέρα Τέμενης και την ΕΑ Παραλίας έχουν ως αποτέλεσμα, όπως είναι φυσικό, την καθυστέρηση της διεξαγωγής των ημιτελικών του κυπέλλου. Και αυτό γιατί εκκρεμεί ο προημιτελικός ανάμεσα στην ομάδα της Παραλίας και τον Πυρσό που θα διεξαχθεί μετά και τον τελευταίο τελικό της Κυριακής (πιθανότατα της ερχόμενη Τετάρτη). Οι υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί από τις 3 Ιουνίου και οι ομάδες που έχουν προκριθεί βρίσκονται σε αναμονή. Πρόκειται για την ΕΑΠ, που αφού πέρασε χωρίς αγώνα το “εμπόδιο” του Κεραυνού Αιγίου (που αποσύρθηκε), στη συνέχεια επικράτησε στο κλειστό “Δ. Τόφαλος” του Αίαντα Αραχωβιτίκων με 75-65. Το “νεοφώτιστο” στην Α1 Βαρθολομιό που νίκησε 75-73 την Απολλωνιάδα και μία ομάδα της Α2, τον Προφήτη Ηλία, ο οποίος συνέτριψε εκτός έδρας με 95-40 τη Γαστούνη, ομάδα της Β΄ ΕΣΚΑ-Η.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr