background img
banner
banner

Καταστράφηκε ολοσχερώς ο αγωγός ύδρευσης της Τ.Κ. Τράπεζας

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σοβαρά προβλήματα σε υποδομές στις πληγείσες περιοχές έχει προκαλέσει η τεράστια πυρκαγιά στην Δ.Ε. Διακοπτού. Η καταγραφή τους πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα ωστόσο το πρόβλημα στην ύδρευση έγινε αμέσως αισθητό στην κοινότητα Τράπεζας. Η ΔΕΥΑΑ έδρασε σε… χρόνο μηδέν προκειμένου να εξασφαλίσει επάρκεια νερού στο χωριό που δοκιμάστηκε όσο λίγα…
Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ΄΄καταστράφηκε ολοσχερώς ο αγωγός ύδρευσης που τροφοδοτούσε το χωριό της Τράπεζας, από το Διακοπτό. Ο αγωγός ήταν μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και αρκετά κομβικός, παρ’ όλο που το χωριό της Τράπεζας τροφοδοτείται ταυτόχρονα και από διάφορες φυσικές τοπικές πηγές. Οι σωληνώσεις που καταστράφηκαν έγιναν ήδη παραγγελία και παρελήφθησαν σχεδόν αμέσως. Χθες βρίσκονταν ήδη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑ στην Μυρτιά. Έχουν καταφτάσει τα δυόμισι χιλιόμετρα του αγωγού που πρέπει να αντικατασταθεί, από τα τέσσερα συνολικά. Από σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου ξεκινάμε τις εργασίες της πλήρους αποκατάστασης του έργου και ευελπιστούμε ότι τις επόμενες μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις΄΄.

Όλα τα συνεργεία, στη… μάχη

Να σημειωθεί ότι χάρη στις παρεμβάσεις των ανθρώπων της Δημοτικής Επιχείρησης, το χωριό δεν έπαψε να υδρεύεται αυτές τις κρίσιμες ώρες, ωστόσο η επάρκεια δεν είναι η προσδοκώμενη και γι’ αυτό θα γίνουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού με όλα τα συνεργεία να… ρίχνονται στη μάχη.

΄΄Η Υπηρεσία μας κινήθηκε άμεσα και θέλω να πιστεύω ότι οι διαδικασίες αποκατάστασης θα περιοριστούν στο μικρότερο δυνατό χρόνο που μπορούμε να πετύχουμε. Χρειάζεται λίγη υπομονή από τον κόσμο. Κατανοούμε την δυσκολία της κατάστασης και την πίεση του χρόνου. Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάτι άλλο απρόοπτο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε σε αυτό με αποτελεσματικότητα΄΄, πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.

Κι άλλα προβλήματα μικρότερης έκτασης

Αναφορικά με ενδεχόμενα άλλα προβλήματα εξαιτίας της φωτιάς, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ, είπε; ΄΄Υπάρχουν ταυτόχρονα δεκάδες άλλα προβλήματα σε διάφορα σημεία\, κυρίως από την… ταλαιπωρία που υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ. Τεχνικοί επισκέπτονται τις διάφορες γεωτρήσεις που παρουσιάζουν μικροπροβλήματα και δρομολογείται η αποκατάστασή τους. Ουσιαστικά οι τεχνικοί δεν σταμάτησαν καθόλου όλο το 24ωρο, παρακολουθώντας τις γεωτρήσεις για να μην ξεμείνει η περιοχή΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr