background img
banner
banner

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ- ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Η φωτιά και τα πρώτα συμπεράσματα»

Στο μέτωπο της φωτιάς, κοντά στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν, βρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός», υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος. Καθοριστική αλλά και ελπιδοφόρα για τον κ. Σπηλιόπουλο, δεν ήταν μόνο η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, ήταν και των εθελοντών που ενεργοποιήθηκαν και λειτούργησαν συντονισμένα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση – δήλωσή του, ο κ. Σπηλιόπουλος σημειώνει: ΄΄Αυτό που απευχόμαστε να συμβεί δυστυχώς χτύπησε ηχηρά και την πόρτα της Αιγιάλειας. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες κοντά στον οικισμό Δερβενάκι με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, επεκτάθηκε γρήγορα προς την περιοχή του Διακοπτού και έφερε στη μνήμη μας την τραγωδία από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007.

Ευτυχώς οι συνθήκες εξελίχθηκαν καλύτερα και σήμερα φαίνεται ότι η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί πλήρως. Αυτό άλλωστε μας ενημέρωσαν και από το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής στο Διακοπτό΄΄.

Να γίνει άμεσα καταγραφή και εκτίμηση της καταστροφής

Ακόμη, πρόσθεσε τα εξής: ΄΄Αφού τελειώσει η πυρκαγιά και κατασβεστεί πλήρως πρέπει να γίνει η καταγραφή και η εκτίμηση της καταστροφής, η οποία είναι μεγάλη. Η πολιτεία στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει τάχιστα τα αυτονόητα.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην επισημάνουμε την κινητοποίηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, των εναέριων μέσων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έκαναν το καθήκον τους με επιτυχία. Αξίζουν όμως ξεχωριστή μνεία και πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη κινητοποίηση των εθελοντών πολιτών, οι οποίοι γνωρίζοντας το ανάγλυφο και τις δυσκολίες της περιοχής, με ιδιαίτερο ζήλο και αυταπάρνηση, συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία του σκοπού. Που δεν είναι άλλος από την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και βέβαια του φυσικού περιβάλλοντος. Το οποίο με ακραίες καιρικές συνθήκες και την κλιματική κρίση, κινδυνεύει πλέον σοβαρά.

Η κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων από άκρου εις άκρον της Αιγιάλειας είναι ένα στοιχείο που μας κάνει αισιόδοξους, ότι μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον ως κοινωνία και ως Αιγιάλεια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr