background img
banner
banner

Σαν «Λερναία Ύδρα» λειτουργεί η φωτιά με κατά τόπους αναζωπυρώσεις

ΜΕ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΤΑΙ Η ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΜΟΥΣΙΑ

Ελεγχόμενη όσο και… απρόβλεπτη παραμένει ως αυτή την ώρα η φωτιά που πλήττει από την Κυριακή τη Δ.Ε. Διακοπτού. Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν στα κατά τόπους μέτωπα προκειμένου να καταπολεμήσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Σε μία μάλιστα εξ αυτών που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων Μαμουσιάς, επιχειρούν και εναέρια μέσα, με την κατάσταση να δείχνει ελεγχόμενη.

Η πυρκαγιά πλέον λειτουργεί σαν «Λερναία Ύδρα» καθώς νέες εστίες ξεπηδούν στα σημεία που ήδη πέρασε η πύρινη λαίλαπα, τις οποίες καταπολεμά η Πυροσβεστική. Παρούσα… μέρα νύχτα και η Πολιτική Προστασία, ενώ αξιοσημείωτη και άξια συγχαρητηρίων και η προσφορά των δεκάδων εθελοντών που δεν σταματούν να «μάχονται» σε κάθε περιοχή.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα παρόντες ήταν τόσο ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος όσο και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ως προς την καταγραφή της καταστροφής που προκάλεσε η φωτιά στο πέρασμά της, πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι ακόμη υπάρχουν ενεργές εστίες. Βέβαιο θεωρείται, όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Διακοπτού Βασίλης Χριστόπουλος, που δεν έφυγε ούτε… λεπτό από την δοκιμαζόμενη περιοχή προσφέροντας ακούραστα τις υπηρεσίες του, ότι θα υποβληθεί αίτημα τόσο για την κήρυξη των πληγεισών κοινοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όσο και για τον χαρακτηρισμό τους ως πυρόπληκτων. Για να πραγματοποιηθεί αυτό όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα πρέπει να σβηστεί πλήρως η φωτιά και να ξεκινήσει η καταγραφή των απωλειών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr